Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rosa bussar syns redan i gatubilden

Dela

Vasas och Korsholms nya gemensamma kollektivtrafik Lifti inleder sin verksamhet nästa år. I och med reformen får bussarna ett nytt namn och en ny färg. Några rosa bussar enligt den nya framtoningen trafikerar redan.

Lifti-bussarna med rosa tejpning tas stegvis i bruk i Vasa. Åtta gasbussar tejpades i juni-juli och man har kunnat se dessa i gatubilden redan under sommaren. Totalt får 12 bussar rosa tejpning i år. Resten av bussarna tejpas nästa år innan Lifti börjar trafikera.

– Den nya pigga tejpningen är ett tecken på den kommande, stora förändringen inom Vasas och Korsholms kollektivtrafik. Jag väntade ivrigt på den första tejpade bussen och det är trevligt att se rosa bussar i trafiken redan nu, säger kollektivtrafikplanerare Anastassia Backlund glatt.

Liftis namn och utseende valdes genom en omröstning. I fråga om färgen på tejpningen önskade man att invånarna skulle välja en framtoning som skiljer ut sig i trafiken och förmedlar gott humör. I omröstningen gavs sammanlagt 1862 röster, och vinnare blev den rosa tejpfärgen med 703 röster.

Liftis nya linjenät offentliggörs på hösten och officiellt inleder Lifti sin verksamhet i augusti 2022.

Bekanta dig med reformen och dess skeden på vaasa.fi.

Kontakter

Kollektivtrafikplanerare Anastassia Backlund, anastassia.backlund@vaasa.fi, +358405788499

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum