Tuomioistuinvirasto

Rovaniemen hovioikeuden presidentiksi Jyrki Kiviniemi

Jaa

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt käräjäoikeuden laamanni Jyrki Kiviniemen Rovaniemen hovioikeuden presidentiksi 1.8.2022 alkaen. Tehtävä on määräaikainen ja määräaika päättyy 28.2.2029.

Varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Kiviniemi on Lapin käräjäoikeuden laamanni. Hän on toiminut käräjätuomarina, maaoikeustuomarina maaoikeudessa sekä esittelijänä hovioikeudessa.

Kiviniemi on ollut myös nimismiehenä. Hän on toiminut jäsenenä ja puheenjohtajana oikeusministeriön asettamissa työryhmissä. Kiviniemi on Tuomioistuinviraston johtokunnan jäsen ja hänellä on ollut luottamustehtäviä tuomari- ja lakimiesjärjestöissä. Lisäksi hän on toiminut koulutustehtävissä.

Rovaniemen hovioikeudessa on presidentin lisäksi hovioikeudenlaamanni sekä 17 hovioikeudenneuvosta. Asessoreja on 3 ja esittelijöitä 9. Kansliahenkilöstöön kuuluu kansliapäällikkö mukaan lukien noin 17 henkilöä. Lisäksi hovioikeudessa on käräjänotaari. Henkilöstön määrä on yhteensä noin 50 henkilöä.

Hovioikeuksiin vuonna 2021 saapuneista asioista noin 12 prosenttia tuli Rovaniemen hovioikeuteen. Saapuneiden asioiden määrä oli 992 ja ratkaistujen 903. Saapuneista asioista oli noin 74 prosenttia rikosasioita, noin 21 prosenttia riita-asioita ja noin 4 prosenttia muita asioita.

Vuonna 2021 hovioikeudessa pidettiin 216 pääkäsittelyä. Pääkäsittelyistä noin 41 prosenttia toteutettiin matkakäräjinä. Asioiden keskimääräinen käsittelyaika vuonna 2021 oli 4,9 kuukautta.

Rovaniemen hovioikeuspiiriin kuuluvat Kainuun, Lapin ja Oulun käräjäoikeudet.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Leena Saukkoriipi, p. 029 5641879

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kansliapäällikkö Leena Saukkoriipi, p. 029 5641879

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme