Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Röykän sairaala on myyty

Jaa

Helsingin kaupunki on myynyt Nurmijärvellä sijaitsevan Röykän sairaalan. Viime vuoden lopussa myyntiin laitettu seitsemän kiinteistön kokonaisuus myytiin 1,5 miljoonan euron hinnalla Röykkä Invest Oy:lle.

Sairaala-alue ilmasta.
Sairaala-alue ilmasta.

Vuodesta 1956 Helsingin kaupungin omistuksessa ollut kohde on toiminut vuosikymmenten saatossa yksityisenä keuhkotautiparantolana ja psykiatrisena sairaalana. 45 kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva sairaala on tunnettu jugend-tyylisestä päärakennuksesta, jonka on suunnitellut yliarkkitehti S.M. Schjerfbeck.

Alueella on yhteensä noin 20 eri kuntoista- ja ikäistä rakennusta, joiden kokonaisala on yhteensä noin 11 300 k-m2. Myytävien kiinteistöjen yhteispinta-ala on noin 22,9 hehtaaria. Myytyyn kokonaisuuteen kuuluu muun muassa vuonna 1969 rakennettu luhtitalo. Sen vuokrasopimuksia ei irtisanota, vaan kohde siirtyy uudelle omistajalle vuokralaisineen.

Avoimeen tarjouskilpailuun jätettiin yhteensä kuusi tarjousta, jonka ratkaisi paras hinta.

Rakennukset siirtyvät uudelle omistajalle siinä kunnossa kun ne ovat. Alueella sijaitsevan sairaalan vanhan kaatopaikan kunnostusvastuu jää kaupungille. Kaupungin omistamat viereiset Natura-alueet tullaan myymään Suomen valtiolle luonnonsuojelutarkoituksiin. Tämän jälkeen kaupungilla ei ole enää maanomistusta Röykässä.

Myytyä aluetta ei ole asemakaavoitettu. Alue kuuluu valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen RKY 2009 –alueeseen. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaimpia rakennuksia ja pihapiirejä on esitetty suojeltavaksi asemakaavassa.
Kohde myytiin, sillä kaupunki luopuu toimitilastrategian mukaisesti sellaisista rakennuksista, joilla sillä ei ole käyttöä omissa palveluissaan tai joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä. Newsec Advisory Finland Oy toimi kaupassa kaupungin neuvonantajana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilojen myyntiin liittyvät asiat:

Heidi Autiosuo
Myyntineuvottelija
Yritystilat-yksikkö
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 21014
heidi.autiosuo@hel.fi

Röykän sairaalan toimintaan liittyvät asiat:

Jari Pitkälä
Röykkä Invest Oy
040 565 2777, jari.pitkala@silmuinvest.com

Kuvat

Sairaala-alue ilmasta.
Sairaala-alue ilmasta.
Lataa
Vuonna 1903 valmistunut päärakennus.
Vuonna 1903 valmistunut päärakennus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme