HSL Helsingin seudun liikenne

Runkolinjan 550 ja linjan 52 reitit siirtyvät Huopalahden asemalle 13.12.2021

Jaa

Runkolinja 550 ja linja 52 siirtyvät kulkemaan Huopalahden aseman kautta maanantaina 13.12. Linjojen poikkeusreitit ja niiden varrella olevat pysäkit poistuvat samalla linjojen käytöstä. Bussit ovat olleet kiertoreiteillä pikaraitiotien rakentamisen vuoksi elokuusta 2019 asti.

Runkolinja 550 ja linja 52 siirtyvät kulkemaan Huopalahden aseman kautta maanantaina 13.12.
Runkolinja 550 ja linja 52 siirtyvät kulkemaan Huopalahden aseman kautta maanantaina 13.12.

Pikaraitiotiehen liittyvät rakennustyöt Huopalahden aseman kohdalla ovat valmistumassa. Runkolinja 550 sekä linja 52 siirtyvät kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalla maanantaista 13.12.2021 alkaen. Samalla myös vaihtaminen lähijunien ja bussien välillä helpottuu.

Runkolinja 550 palaa normaalille reitilleen Pirkkolantieltä Eliel Saarisen tielle ja edelleen Pitäjänmäentielle. Eliel Saarisen tiellä linjan käytössä ovat jatkossa  pysäkit Ilkantie, Huopalahden asema sekä Vihdintie. Kiertoreitti Nuijamiestentien, Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien kautta sekä sen varrella olevat pysäkit Metsäläntie ja Talontie poistuvat linjan käytöstä.

Myös linja 52 siirtyy kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalla. Linjalta poistuvat pysäkit Eliel Saarisen tie, Haagan ammattikoulu, Mäkipellon aukio, Tunnelitie, Palokaivon aukio, Haagan urheilukenttä, Angervotie ja Riistavuori.

Samaan aikaan Huopalahden aseman reitin avaamisen kanssa Eliel Saarisen tien ja Nuijamiestentien risteys suljetaan. Risteys on suljettuna putki- ja johtosiirtojen, rakennekerrosten ja radan rakentamisen vuoksi kesään 2022 asti.  Tästä johtuen lähibussi 31 siirtyy väliaikaisesti kulkemaan poikkeusreittiä Eliel Saarisen tien ja Ilkantien kautta eli linjalta poistuvat Santavuorentie pysäkit. Muu moottoriajoneuvoliikenne ohjataan kulkemaan Huovitien ja Ilkantien kautta.

Runkolinja 550 liikennöi Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä pikaraitiotien käyttöönottoon eli arviolta alkuvuoteen 2024 saakka. Linja 52 kulkee Huopalahden aseman kautta myös pikaraitioliikenteen aikana.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Joona Packalen, informaatiosuunnittelija
joona.packalen@hsl.fi, puh. 040 573 1283

Kuvat

Runkolinja 550 ja linja 52 siirtyvät kulkemaan Huopalahden aseman kautta maanantaina 13.12.
Runkolinja 550 ja linja 52 siirtyvät kulkemaan Huopalahden aseman kautta maanantaina 13.12.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme