Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsalaisen Ex-vaimo-elokuvan Suomen ensi-ilta

Jaa

Ruotsalainen elokuva Ex-vaimo (Exfrun) esitetään maanantaina ensimmäistä kertaa Suomessa. Hanasaaren kulttuurikeskus järjestää ensi-iltanäytöksen, jossa myös elokuvan ohjaaja Katja Wik on paikalla.

Exfrun. Valokuvaaja: Martin Top Jacobsen
Exfrun. Valokuvaaja: Martin Top Jacobsen

”Katja Wik edustaa Ruotsin elokuvaohjaajien nuorempaa naissukupolvea. Hänen teoksensa sekä kyseenalaistavat että haastavat. Odotamme innolla hänen elokuvansa esittämistä ja sitä, että voimme lisäksi tarjota vierailijoille juttutuokion Katjan kanssa elokuvan jälkeen”, toteaa Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk.

Ex-vaimo on elokuva, joka tarkkailee naisia elämän eri rooleissa ja tapahtumissa: tyttöystävänä, vaimona, ex-vaimona. Elokuva on satiiri, jossa parisuhteessa elämistä tarkastellaan lähemmin ja kyseenalaistetaan.

”Tämä elokuva heittää meidät suoraan tapahtumien keskelle. Sillä on hieman erilainen kerrontakieli, joka vangitsee katsojan”, Romantschuk kertoo.

Ex-vaimo esitetään maanantaina 4.9.2017 kello 18 Hanasaaren auditoriossa. Elokuvanäytöksen jälkeen noin kello 19.30 on vuorossa elokuvakeskustelu Katja Wikin kanssa. Elokuvakriitikko Silja Sahlgren-Fodstad keskustelee illan elokuvasta ohjaajan kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Katso Ex-vaimo-elokuvan traileri täältä: https://www.hanaholmen.fi/sv/event/manadens-nordiska-film-exfrun/

 Lisätietoa: 

Håkan Forsgård, viestintäpäällikkö, Hanasaari

hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Exfrun. Valokuvaaja: Martin Top Jacobsen
Exfrun. Valokuvaaja: Martin Top Jacobsen
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme