Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsin vaalitulos – muuttuuko ulko- ja turvallisuuspolitiikka?

Jaa

Sunnuntaina 9. syyskuuta järjestetään Ruotsissa valtiopäivävaalit. Mielipidemittaukset ennustavat hyvin tasaista vaalitulosta. Sosiaalidemokraatit on edelleen suurin puolue, kun taas ruotsidemokraatit ja maltillinen kokoomus kamppailevat toisesta sijasta.

Tässä vaiheessa on mahdotonta ennakoida, mitkä puolueet tulevat muodostamaan hallituksen, mutta ruotsidemokraattien vahvistuva kannatus voi johtaa siihen, että puolueblokkien rajat ylittävä hallitusyhteistyö jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Tervetuloa seuraamaan paneelikeskustelua vaalituloksen vaikutuksesta Ruotsin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Ruotsin suurlähettiläs Anders Ahnlid avaa tilaisuuden ja ministeri Pär Stenbäck johtaa keskustelua. Keskustelun järjestää Nya utrikespolitiska samfundet yhteistyössä Hanasaaren ja Ruotsin Helsingin-suurlähetystön kanssa.

Aika: tiistai 11. syyskuuta klo 16.30—18.00

Paikka: Ruotsin suurlähetystö, Pohjoisesplanadi 7A

Mukana paneelissa:

Katarina Tracz on toiminut Tankesmedjan Frivärldin johtajana vuodesta 2011. Hän on Itämeren alueen ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija. Hän myötävaikuttaa useissa ruotsalaisissa ja kansainvälisissä medioissa ja on julkaissut lukuisia raportteja. Tracz on myös kirjoittanut kirjan The Sea of Peace? Increased Tensions Around the Baltic Sea (2015).  

Mats Bergqvist on pitkän diplomaattiuran tehnyt suurlähettiläs. Hän oli suurlähettiläänä Helsingissä 1992—97 ja siirtyi täältä seitsemäksi vuodeksi Lontooseen. Hän on toiminut myös Israelissa suurlähettiläänä, YK-edustustossa sekä Washingtonissa. Hän osallistuu aktiivisesti ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun ja on hiljattain osallistunut myös NATO-kysymystä käsittelevään selvitykseen Suomessa.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgårdille 11. syyskuuta klo 11 mennessä: hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tai puh. 040 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme