Kustannusosakeyhtiö Otava

Ruotsin valloittaneet adventsbokit rantautuvat Suomeen: ensimmäisen joulukalenterikirjan kirjoittaa Kirsti Manninen

Jaa

Jo vuosia Ruotsissa on ilmestynyt joulun alla adventsbok eli 24-lukuinen joulusatukirja, jonka luvut johdattelevat jouluaaton tunnelmaan joulukalenterin tavoin. Tänä vuonna myös Suomessa päästään odottamaan joulua satukirjan kanssa, kun kirjailija Kirsti Manninen ja kuvittaja Ninka Reittu yhdistävät voimansa.

Lokakuun alussa ilmestyvässä Pandakaksoset joulun jäljillä -kirjassa on Ninka Reitun hurmaava kuvitus.
Lokakuun alussa ilmestyvässä Pandakaksoset joulun jäljillä -kirjassa on Ninka Reitun hurmaava kuvitus.

Pandakaksoset Bai ja Hei laskeutuvat kuumailmapallolla Majakkasaarelle keskelle Suomenlahtea. Pandat ovat tulleet Suomeen, sillä niiden taikalyhty on sammunut. Joku valkopartainen mies voi kuulemma niitä auttaa.

Majakkatontut keksivät oitis, kuka on tuo valkoparta: tietysti joulupukki! Pandakaksoset on vietävä heti pukin luo pohjoiseen. Onneksi tonttujen suku on laaja ja avulias. Pandat saavat matkareitillään apua lukuisilta pikkuhahmoilta, kuten sauna-, kirpputori- ja siivoustontulta. Pandat saavat myös osallistua jouluvalmisteluihin ja tutustua suomalaisiin jouluperinteisiin. Mutta löytyykö joulupukki?

Kirsti Mannisen lokakuun alussa ilmestyvä joulusatukirja Pandakaksoset joulun jäljillä tuo iloa ja jännitystä pienille joulun odottajille. Suloinen joulusatu toimii kuin joulukalenteri, sillä siinä on 24 lukua.

Tuottelias kirjailija, käsikirjoittaja ja tutkija Kirsti Manninen tunnetaan muun muassa Syrjästäkatsojan tarinoita -kirjasarjasta sekä Hovimäki-sarjasta. Syyskuussa uutisoitiin, että Enni Mustonen -kirjailijanimellä kirjoittavan Kirsti Mannisen kirjojen myynti on ylittänyt miljoonan kappaleen rajan Suomessa.

Pandakaksoset joulun jäljillä -teoksen tunnelmallinen kuvitus on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana olleen Ninka Reitun käsialaa. Liperissä asuva Reittu on tehnyt kuvakirjasarjaa Messi ja Mysteeri ja julkaissut kaikenikäisille tarkoitetun kuvakirjan Sinä olet superrakas. Hän on kuvittanut myös Hannele Lampelan Prinsessa Pikkiriikki -kirjoja.

Arvostelukappaleet ja tekijöiden haastattelupyynnöt: Hannele Tavi, hannele.tavi@otava.fi puh. 0445312225

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lokakuun alussa ilmestyvässä Pandakaksoset joulun jäljillä -kirjassa on Ninka Reitun hurmaava kuvitus.
Lokakuun alussa ilmestyvässä Pandakaksoset joulun jäljillä -kirjassa on Ninka Reitun hurmaava kuvitus.
Lataa
Lataa
Ninka Reittu
Ninka Reittu
Lataa
Kirsti Manninen
Kirsti Manninen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otavan uutisia on ilmestynyt – esittelyssä kevään kiinnostavimmat teokset27.10.2020 10:05:00 EETTiedote

Otavan kirjakevät on täynnä lukemisen ja kirjoittamisen riemua, kaunokirjallisuuden huippunimiä ja kiehtovia tositarinoita. Kannessa esiintyvä Paula Nivukoski debytoi lastenkirjailijana, kun Onnelliset aakkoset -teos tuo Tove Janssonin perinnön 2020-luvulle: “Olen aina rakastanut kielen rytmin tutkimista, sitä miten kirjaimet punoutuvat sanoiksi ja tarinoiksi, reiteiksi uusiin maailmoihin.”

Aino ja Alvar Aallon tarina ilmestyy syksyllä 2021 Otavan kustantamana20.10.2020 09:37:00 EESTTiedote

"Rakastan sinussa ihmistä – Aino ja Alvar Aallon tarina" kertoo maailmankuulun arkkitehti- ja muotoilijapariskunnan Aino Marsio-Aallon (1894–1949) ja Alvar Aallon (1898–1976) yhteisen tarinan – tarinan rakkaudesta, perhe-elämästä, vahvasta ammatillisesta kumppanuudesta ja yhteisestä elämäntyöstä, joka päättyi Aino Aallon ennenaikaiseen kuolemaan. Syksyllä 2021 ilmestyvän kirjan tekijä on Aino ja Alvar Aallon tyttärenpoika Heikki Aalto-Alanen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme