Aluehallintovirasto

Ruskeasannan Sortti-asema saa olla avoinna myös viikonloppuisin (Etelä-Suomi)

Jaa

Ruskeasannan Sortti-asemalle myönnettiin lupa toimia myös viikonloppuisin. Konalan ja Jorvaksen Sortti-asemille vastaavat luvat on myönnetty jo aiemmin.

Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) Ruskeasannan Sortti-asemalle myönnettiin ympäristölupa toiminnan muuttamiseen. Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä lupa sallii Vantaalla sijaitsevan Sortti-aseman toiminnan myös lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00–18.00. Samassa lupamuutoksessa myönnettiin lupa joidenkin uusien jätelaatujen vastaanottoon. Myös ympäristöluvan sallimaa jätteiden vastaanottomäärää korotettiin (ennen 28 400 tonnia, muutoksen jälkeen 36 100 tonnia).

Lupa ei ole vielä lainvoimainen. Lupapäätöksestä voi valittaa 18.1.2021 saakka.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jo aiemmin myöntänyt ympäristöluvan kahden muun HSY:n Sortti-aseman toiminnan muuttamiseen. Lupamuutokset koskivat viikonlopun aukioloa sekä jätelaatujen ja jätemäärien lisäämistä Helsingin Konalassa ja Kirkkonummen Jorvaksessa sijaitsevilla HSY:n Sortti-asemilla.

Lupapäätös nro 448/2020 on nähtävillä Lupa-Tietopalvelussa (ESAVI/10965/2019).
Lupa-Tietopalvelu ylupa.avi.fi


Lisätietoja
ympäristöylitarkastaja Anu Sivonen, p. 0295 016 462
ympäristöneuvos Ilpo Hiltunen, p. 0295 016 400
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Janakkalan lintuinfluenssalöydöksistä johtuva suositus pikkulintujen talviruokinnan lopettamisesta pihapiirissä koskee vain siipikarjanpitopaikkoja, muut saavat jatkaa ruokintaa27.1.2021 15:52:45 EETTiedote

Ohjeistus luonnonvaraisten lintujen ruokinnasta on herättänyt hämmennystä Janakkalan seudulla alueella, jossa on tavattu lintuinfluenssaa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto korostaa, että talviruokintaa kotipihoilla saa jatkaa normaalisti myös rajoitusvyöhykkeellä Janakkalassa, Lopella, Hämeenlinnassa ja Riihimäen liepeillä, jos ei itse pidä siipikarjaa. Rajoitusvyöhykkeellä olevissa siipikarjan pitopaikoissa luonnonlintuja ei tulisi ruokkia pihapiirissä. Siipikarjan pitämistä on myös esimerkiksi kaikki harraste- ja kotikanalatoiminta.

Fortsatta restriktioner för sammankomster i februari i de fyra sjukvårdsdistrikten i södra Finland27.1.2021 14:08:26 EETTiedote

Enligt de regionala coronauppföljningsgruppernas bedömningar behövs de nuvarande restriktionerna för sammankomster också i februari inom Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands, Kymmenedalens och Södra Karelens sjukvårdsdistrikt. Regionförvaltningsverket fattade den 27 januari 2021 beslut genom vilka alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 10 personer är förbjudna inom Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikt och alla motsvarande sammankomster med över 20 personer inom Södra Karelens sjukvårdsdistrikt. Det är skäl att undvika också små sammankomster alltid då det är möjligt.

Etelä-Suomen alueen neljän sairaanhoitopiirin kokoontumisrajoituksia jatketaan helmikuussa27.1.2021 14:07:05 EETTiedote

Alueellisten koronatilanneryhmien arvioiden mukaan nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat tarpeen myös helmikuussa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueella. Aluehallintovirasto on tehnyt 27.1.2021 päätökset, joilla Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueella on kielletty kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yli 20 hengen vastaavat kokoontumiset. Pieniäkin kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Siipikarjan siirtoja rajoitettu alueellisesti Janakkalan lintuinfluenssalöydösten vuoksi26.1.2021 11:31:21 EETTiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N8-tyypin lintuinfluenssaa todettiin luontoon istutetuista fasaaneista Janakkalassa, Kanta-Hämeessä torstaina 21.1. Lähistön tarhatuissa fasaaneissa lintuinfluenssaa ei todettu. Ruokavirasto on määrännyt taudin esiintymispaikan ympärille rajoitusvyöhykkeen, jolla rajoitetaan siipikarjan ja siipikarjasta saatavien tuotteiden siirtoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme