Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Ruusuvaunut kiskoilla äitienpäivänä

Jaa
HKL ja HSL tarjoavat ruusuvaunuajeluja äitienpäiväsunnuntaina 8.5. Perinteinen äitienpäivän ruusuratikka saa tänä vuonna ensimmäistä kertaa seurakseen ruusumetron. Ruusuvaunuissa kuljettajat jakavat äideille ruusuja ja kaikille matkustajille tarjoillaan musiikkielämyksiä.

Ruusuratikkana on Artic-vaunu ja ruusumetrona yksi HKL:n uusista M300-sarjan metrojunista, johon matkustajat pääsevät nyt ensimmäistä kertaa. Varsinaiseen matkustajaliikenteeseen ensimmäinen uusista junista tulee myöhemmin.

Ruusuratikka kiertää reittiä Töölön halli – Mannerheimintie keskustaan – Aleksanterinkatu – Kauppatori – Snellmaninkatu – Hakaniemi – Kallio – Urheilutalo – Ooppera – Runeberginkatu – Töölön halli. Lähdöt ovat Töölön hallilta tasatunnein klo 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00.

Ruusuratikan tunnistaa linjakilvestä Ruusuratikka/Rosenvagen ja sivuikkunoiden Maailman paras äiti -tarroista. Ruusuratikan kyytiin pääsee kaikilta pysäkeiltä. Ratikka pysähtyy joksikin aikaa Kauppatorille, jossa kuljettajat jakavat äideille ruusuja.

Ruusuratikassa matkustajia ilahduttaa helsinkiläisduo Kaikuluotain, jonka muodostavat Marjut Salonen (laulu) ja Jorma Vartiainen (kitara). Ohjelmisto valitaan huolella; jokaisesta coverista pyritään tekemään mahdollisimman omanlainen sovitus. Sovitusten lisäksi Kaikuluotain tuottaa omaakin musiikkia.

Ruusumetro ajaa Itäkeskuksen ja Ruoholahden välillä. Juna lähtee Itäkeskuksen keskiraiteelta klo 11.03, 12.03 ja 13.03. Keskiraide on keskustan suuntaan menevän raiteen vieressä. Ruoholahdesta junan lähtöajat ovat klo 11.27, 12.27 ja 13.27. Juna pysähtyy kaikilla asemilla ja liikennöi normaalin metrojunan tapaan muun liikenteen välissä.

Ruusumetron tunnistaa sivuikkunoiden Maailman paras äiti -tarroista. Aikataulujen salliessa kuljettajat jakavat ruusuja myös Itäkeskuksen keskiraiteen laiturilla ennen junan lähtöä.

Ruusumetrossa esiintyy nelihenkinen Werner Bros -show. Esitys on taidokasta musisointia, huumoria ja positiivista miesenergiaa. Werner Bros -show’n ohjelmistoon mahtuu musiikkia nykypäivästä aina 1930-luvulle saakka.

Yhteyshenkilöt

HKL-Liikennöinti, liikennepäällikkö Tero Hagberg, p. 040 334 5526

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Järjestämme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Metron kapasiteetti paranee – tähtäimessä alle kahden minuutin vuoroväli myöhemmin tulevaisuudessa31.1.2023 10:12:51 EET | Tiedote

Metron matkustajakapasiteetti paranee, kun elinkaarensa päässä olevia järjestelmiä aletaan uusia. Järjestelmien uudistamisen ja kalustohankintojen jälkeen voidaan tihentää metron vuoroväliä ja siten kasvattaa kapasiteettia. Kaupunkiliikenne Oy:n, Länsimetro Oy:n, HSL:n, Espoon kaupungin ja Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen yhteistyönä toteutettavan hankkeen hankesuunnitelma hyväksyttiin 7.12.2022 Helsingin ja 30.1.2023 Espoon kaupunginvaltuustossa.

Kaupunkiliikenne Oy etsii luovia keinoja säästää sähköä ja varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin15.12.2022 12:34:48 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy osallistuu sähkönsäästötalkoisiin varautumalla mahdollisiin sähkökatkoihin ja tekemällä ennakoivasti erilaisia sähkönsäästötoimenpiteitä. Lauantaina 17.12. ryhdytään Kampin, Rautatientorin, Ruoholahden ja Herttoniemen metroasemilla mittaviin sähkönsäästötoimenpiteisiin pitämällä vaihtelevasti osa liukuportaista pysäytettyinä läpi talven.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme