Hiv-säätiö

Ryhdy hiv-supersankariksi! Tue, testaa, jaa tietoa – Rosa Meriläinen

Jaa

Rosa Meriläinen on ideoinut Hiv-säätiön vuoden 2020 Punainen nauha – pinssin. Meriläinen rohkaisee suomalaisia ryhtymään hiv-supersankareiksi ja samalla pinssin lanseeraus käynnistää Hiv-säätiön varainhankinnan uudelleen. Punaista nauhaa voi pitää minä tahansa päivänä, mutta erityisesti sitä suositellaan pidettäväksi Maailman aids-päivänä 1. joulukuuta.

Punainen nauha -pinssi toimii keskustelunaloittajana, tiedon jakamisen välineenä ja Hiv-säätiön keräystunnuksena. Pinssin suunnittelijana toimii vuosittain hiv-työtä toiminnallaan tukenut julkisuuden henkilö. Vuoden 2020 pinssi on suunniteltu Rosa Meriläisen idean pohjalta.

”Kahdesta punaisesta nauhasta syntyy hiv-supersankarin naamio,” sanoo Rosa Meriläinen.

”Kahden nauhan yhtyminen kertoo myös siitä, ettei sankaritekoja tehdä yksin, vaan liittymällä yhteen muiden kanssa. Kuka tahansa voi ryhtyä hiv-supersankariksi tukemalla Hivpointin työtä, käymällä testeissä ja jakamalla tietoa hivin ennaltaehkäisystä,” Meriläinen jatkaa.

Hiv-säätiön ylläpitämä Hivpoint kehittää ja toteuttaa hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyyn ja seksuaaliterveyden edistämiseen tähtääviä testaus-, neuvonta- ja tukipalveluja, sekä tekee yhteiskunnallista vaikuttamistyötä. Varainkeruulla vahvistetaan Hivpointin tuottamien palveluiden rahoituspohjaa.

“Yhteiskunnan taloudellinen tuki järjestöille, myös hiv-työlle, on äärimmäisen merkityksellistä. Kuntien talous on kuitenkin tiukoilla ja Veikkaukseen kohdistuu isoja paineita. Jotta voimme jatkaa työtä hivin suhteen haavoittuvien ryhmien parissa ja kehittää heille uusia palvelumuotoja, tarvitsemme jatkossa myös kansalaisten ja yritysten suoraa tukea”, sanoo Hiv-säätiön toimitusjohtaja Jukka Keronen.

“Tähän myös näyttäisi olevan kiinnostusta, sillä monet ovat kyselleet mahdollisuutta lahjoittaa”.

Kerätyt varat käytetään Hiv-säätiön sääntöjä ja vuosittaista toimintasuunnitelmaa noudattaen hiv-työhön Suomessa. Työhön kuuluu muun muassa hiville haavoittuviin ryhmiin kuuluvien ihmisten matalan kynnyksen testaus- ja neuvontapalveluiden ylläpito ja kehittäminen, hiv-tartunnan saaneiden tukipalvelut sekä turvaseksikampanjoiden toteuttaminen sekä yleistä hiv-tietoisuutta lisäävät kampanjat.

”Hiv-supersankariksi voi ryhtyä kuka tahansa! Pinssin voi tilata ilmaiseksi osoitteesta hivpoint.fi/lahjoita. Tue työtämme, käy testissä, jaa tietoa ja tilaa pinssi,” päättää Keronen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jukka Keronen, HIV-säätiö/Hivpoint, puh. 040 564 8814

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hiv-säätiö
Hiv-säätiö
Hermannin rantatie 2 B
00580 Helsinki

0207465705http://www.hivpoint.fi

Hiv-säätiö on tehnyt hiv-työtä Suomessa vuodesta 1986 alkaen, jolloin se perustettiin Aids-tukikeskuksen nimellä. Järjestö säätiöitiin vuonna 1997, jolloin syntyi Aids-tukikeskuksen hallinnollinen taustaorganisaatio Hiv-säätiö. Aids-tukikeskus vaihtoi nimensä Hiv-tukikeskukseksi vuonna 2011 ja Hivpointiksi vuonna 2017.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hiv-säätiö

Hiv-säätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on nimitetty kansanedustaja Inka Hopsu25.1.2021 15:45:22 EET | Tiedote

Hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn sekä hiv-tartunnan saaneiden hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta toimiva Hiv-säätiö valitsi vuosikokouksessaan 21.1.2021 uudeksi puheenjohtajakseen kaudelle 2021–2022 vihreiden kansanedustaja Inka Hopsun. Hopsu toimii eduskunnassa ulkoasiain- ja valtiovarainvaliokunnan sekä ETYJ:n Suomen valtuuskunnan varsinaisena jäsenenä. Espoon kaupunginvaltuustossa hän toimii varapuheenjohtajana.

Suomalaisten Venäjälle matkailevien miesten tartunnat askarruttavat – Uutta tutkimustietoa tulossa20.5.2020 06:42:00 EEST | Tiedote

Noin puolet suomalaisten uusista hiv-, kuppa- ja tippuritartunnoista saadaan matkailun tai ulkomailla oleskelun aikana harrastamalla suojaamatonta seksiä. Näistä tartunnoista puolet todetaan yli 50-vuotiailla heteromiehillä. Jotta hiviä ja muita seksitauteja voidaan tulevaisuudessa ennaltaehkäistä tehokkaasti myös matkailijoiden parissa, Hivpoint ja Lapin Yliopisto aloittavat tutkimuksen venäjänmatkailijoiden seksikäyttäytymisestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme