Ryhmäteatteri

Ryhmäteatterin syksyssä uusi kantanäytelmä Anna Krogerukselta

Jaa

Ryhmäteatterin syksyssä nähdään uusi kotimainen kantanäytelmä Anna Krogerukselta. Vaellus – tragikomedia työyhteisöstä eksyksissä saa ensi-iltansa 5. lokakuuta Helsinginkadun näyttämöllä Laura Jäntin ohjaamana. Rooleissa Ryhmäteatterin vakituiset näyttelijät Santtu Karvonen, Minna Suuronen ja Robin Svartström sekä vierailijat Lassi Alhorinne, Sari Mällinen ja Pihla Penttinen.

© Mitro Härkönen
© Mitro Härkönen

Ryhmäteatterin syksyssä nähdään uusi kotimainen kantanäytelmä Anna KrogerukseltaVaellus – tragikomedia työyhteisöstä eksyksissä saa ensi-iltansa 5. lokakuuta Helsinginkadun näyttämöllä Laura Jäntin ohjaamana. Rooleissa Ryhmäteatterin vakituiset näyttelijät Santtu KarvonenMinna Suuronen ja Robin Svartström sekä vierailijat Lassi AlhorinneSari Mällinen ja Pihla Penttinen.

Esityksessä Karunlahden seurakunnan työntekijät suuntaavat Hotelli Tunturipuron parkkipaikalta erämaahan. Kirkkoherralla on visio pyhiinvaelluksesta, mutta virkistyspäivät on maksettu hiippakunnan työyhteisökehittämisen määrärahoista, joten mukana on myös piispan lähettämä työnohjaaja tarkoituksena edistää seurakunnan taloudenhoidolle asetettuja uusia tavoitteita.

Kun seurue joutuu luonnonvoimien armoille, työyhteisön sisäiset ristiriidat ovat äkkiä vain pintaa, jonka alta yksilöiden padotut tunteet ja tarpeet alkavat purkautua esiin: Mitä tapahtuu, kun hallinta pettää? Mitä tehdä, kun kännykässä ei ole kenttää? Miten olla ihmisten kanssa, joista ei pidä tai pitää liikaa? Miten kohdata kuoleman vaara? Miten pääsee perille? Mikä reitti valita? 

Vaellus on itkettävän hauska ja viisas uusi kotimainen kantaesitys ihmisestä, joka luulee olevansa oman elämänsä herra. Vaelluksen taiteelliseen työryhmään kuuluvat lisäksi lavastaja Janne Siltavuori, valosuunnittelija Ville Mäkelä, äänisuunnittelija Jussi Kärkkäinen sekä puku- ja tarpeistosuunnittelija Ninja Pasanen.

Anna Krogeruksen edellinen kantaesitys Ryhmäteatterissa, 9 hyvää syytä elää, oli yleisön suuresti rakastama esitys. 9 hyvää syytä elää on saanut useita ensi-iltoja ja kerännyt kehuja eri puolilla Suomea. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hanna Roisko
Vastaava tuottaja
Ryhmäteatteri
hanna@ryhmateatteri.fi
040 682 7711

Kuvat

© Mitro Härkönen
© Mitro Härkönen
Lataa
© Mitro Härkönen
© Mitro Härkönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ryhmäteatteri
Läntinen Brahenkatu 2, 3. krs.
00510 Helsinki

http://www.ryhmateatteri.fi

Vuonna 1967 perustettu Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ryhmämuotoinen ammattiteatteri. Ryhmäteatterilla on 337-paikkainen näyttämö Helsinginkadulla Kalliossa sekä 541-paikkainen katettu kesäteatteri Suomenlinnassa. 

Kevyt organisaatio ja hyvät yhteydet maamme kiinnostavimpiin näytelmäkirjailijoihin mahdollistavat sen, että Ryhmäteatteri pysyy tiukasti ajassa kiinni. Uuden kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistäminen on sen sydäntä lähellä. Ohjelmistoon kuuluvat vahvasti uudet kotimaiset kantaesitykset sekä dramatisoinnit.

Ryhmäteatterissa työskentelee teatterialan ammattilaisia kaikista sukupolvista. Se on yhdistysmuotoinen organisaatio, jonka tehtävänä ei ole tuottaa rahallista voittoa, vaan luoda ja edistää sellaisia arvoja, jotka rohkaisevat yksilöä ottamaan vastuuta itsestään ja maailmasta. Ryhmäteatteri haluaa omalta osaltaan edistää uskoa yksilön vaikuttamismahdollisuuksiin ja pienten tekojen merkityksellisyyteen. Ryhmäteatteri uskoo avoimesti, että tasa-arvoinen maailma on mahdollinen.

Ryhmäteatterin vakituiseen taiteelliseen henkilökuntaan kuuluvat teatterinjohtaja, näyttelijä ja ohjaaja Juha Kukkonen, näyttelijä Santtu Karvonen, näyttelijä Minna Suuronen, näyttelijä Robin Svartström, valo- ja videosuunnittelija Ville Mäkelä ja äänisuunnittelija Jussi Kärkkäinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ryhmäteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme