S-Pankki Oyj

S-Pankin sijoitusjohtaja maailman 50 tärkeimmän ESG-vaikuttajan listalle

Jaa
Sijoitusjohtaja Mika Leskinen osallistuu aktiivisesti vastuullisesta sijoittamisesta ja ESG-asioista käytävään keskusteluun paitsi sosiaalisessa mediassa myös #Rahanvastuu-podcastissa.
S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen.
S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen.

S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen on valittu maailman 50 tärkeimmän ESG-vaikuttajan listalle. Listan on koostanut Onalytica. Leskinen sijoittuu 29. sijalle – listan ainoana suomalaisena. ESG-lyhenne tulee sanoista environment, social ja governance eli ympäristö, yhteiskunta ja hyvä hallintotapa.

Lista perustuu Onalytican ohjelmistoon, joka pyrkii tunnistamaan eri aihealueiden merkittävimpiä vaikuttajia muun muassa sosiaalisen median viittausten perusteella. Listan tavoitteena on nostaa esiin 50 tärkeintä ESG-asiantuntijaa, jotka osallistuvat ESG-asioista käytäviin keskusteluihin, opastavat muita aihepiirin tiimoilta sekä lukeutuvat alan kirkkaimpiin ajattelijoihin, Onalytica kertoo sivuillaan.

Sijoitusjohtaja Mika Leskinen vastaa S-Pankki-rahastojen salkunhoidosta. Hän on toiminut sijoitusjohtajana vuodesta 2019 lähtien oltuaan sitä ennen vastuullisen sijoittamisen johtaja S-Pankissa. Kaikkiaan Leskinen on työskennellyt toistakymmentä vuotta vastuullisen sijoittamisen parissa ja kuuluu vastuullisen sijoittamisen uranuurtajiin Suomessa. Hän myös hallituksen jäsen vastuullisen sijoittamisen yhdistyksessä Finsifissä.

Leskinen korostaa, että S-Pankissa vastuullisuus kuuluu varallisuudenhoidon piinkovaan ytimeen, koska vastuullisuuskysymysten huomiointi on taloudellisesti järkevää. Esimerkistä käy ilmastonmuutos, joka on laajasti yhteiskuntiin ja yrityksiin eli S-Pankki-rahastojen potentiaalisiin sijoituskohteisiin vaikuttava ilmiö.

“Jokaisen sijoituspäätöksen kohdalla on hyvä pysähtyä ja pohtia, onko sijoituskohde osa ongelmaa vai ratkaisua. Näin toimimalla pääsee todennäköisemmin parempaan taloudelliseen lopputulokseen kuin jättämällä osan saatavilla olevasta, ESG-teemoihin liittyvästä informaatiosta käyttämättä. Samalla tällainen toiminta tekee mahdolliseksi sen, että voimme yhdessä asiakkaidemme kanssa tehdä maailmasta paremman paikan elää.”

Kansainvälisten kriisien synnyttämän taloudellisen epävarmuuden keskellä suomalaiset luottivat viime vuonna Leskisen luotsaamiin S-Pankki-rahastoihin, jotka keräsivät eniten nettomerkintöjä Suomessa.

Salkunhoidon johtamisen ohella Leskinen osallistuu myös aktiivisesti vastuullisesta sijoittamisesta ja ESG-asioista käytävään keskusteluun eri foorumeilla, kuten alan kansainvälisissä paneeleissa. Sosiaalisessa mediassa Leskisen keskustelee aktiivisesti erityisesti Twitter- ja LinkedIn-palveluissa.

Runsaan vuoden ajan Leskinen on myös juontanut vastuullista sijoittamista käsittelevää #RahanVastuu-podcastia vastuullisuusasiantuntija ja tietokirjailija Tiina Landaun kanssa. Podcast on kuunneltavissa ja katseltavissa Spotify-, Apple Podcasts-, Google Podcasts- ja YouTube-palveluissa.

> Onalytica: Who’s Who in ESG? Top 50 Influencers to Follow

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen.
S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki Oyj
S-Pankki Oyj
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

+358 50 573 5855https://www.s-pankki.fi

S-Pankki on kotimainen pankki ja osa S-ryhmää. Olemme olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Meillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja tunnemme asiakkaidemme arjen. Tuomme siihen helppoutta ja hyötyä muun muassa helppokäyttöisten digitaalisten palveluidemme avulla. Täyden palvelun pankkina olemme tukena elämän pienissä ja suurissa käännekohdissa. s-pankki.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme