S-Pankki

S-Pankin talousennuste: Vuosi 2018 näyttää valoisalta suomalaiskodeille

Jaa

Yhä useampi löytää töitä, palkat nousevat hieman ja yleisen hintatason nousu ei karkaa käsistä. Juuri nyt näyttää siltä, että vuodesta 2018 on tulossa hyvä suomalaisille kodeille, arvioi pääekonomisti Timo Hirvonen. Tänään monen mieltä lämmittävät veronpalautukset. Palautuksia saa tänä vuonna 3,7 miljoonaa suomalaista.

Vuoden lyhimpään päivään eli talvipäivänseisaukseen on vielä runsas pari viikkoa aikaa, ja valoisampia aikoja joutuukin odottamaan vielä tovin. Eurojen maailmassa sen sijaan aurinkoinen sää jatkuu, eikä talouden helleaalto ole vielä väistymässä. Tämä on yksi tapa kiteyttää S-Pankin uuden talousennusteen keskeinen sanoma.

”Vuosi 2018 näyttää valoisalta suomalaiskodeille”, arvioi pääekonomisti Timo Hirvonen FIMistä. Varainhoitaja ja yksityispankki FIM on osa S-Pankki-konsernia.

S-Pankin talousennusteen mukaan Suomen talous kasvaa 3,2 prosenttia tänä vuonna, kun vielä aiemmin syksyllä kasvuksi arvioitiin 3,0 prosenttia. Etenkin ensi vuosi näyttää aiemmin arvioitua paremmalta ja S-Pankki ennakoi talouden kasvavan 2,8 prosenttia.

”Kuluvana vuonna kasvua kiritti tuottavuuden lisäys. Ensi vuonna kasvun painopiste siirtyy työllisyyden puolelle. Työllisyys kasvaa yhä nopeammin ja paikoitellen saattaa esiintyä jopa suoranaista pulaa osaavista tekijöistä”, Hirvonen sanoo ja ennakoi työttömyysasteen laskevan 8,0 prosenttiin ensi vuonna.

Valoa loppuvuoteen tuovat myös veronpalautukset, joita maksetaan suomalaisille yhteensä 2,6 miljardin euron edestä. Kaikkiaan 3,7 miljoonaa suomalaista saa takaisin osan verokarhulle maksamistaan rahoista.

”Kyseessä on merkittävä summa, joka vastaa reilua prosenttia bruttokansantuotteesta. Perinteisesti osa rahoista menee joululahjoihin ja osa taas ohjautuu erilaisiin säästökohteisiin, kuten rahastoihin”, Hirvonen pohtii.

Asuntojen hinnat nousevat maltillisesti

S-Pankin talousennusteen mukaan asuntomarkkinoiden hyvä vire jatkuu myös ensi vuonna ja asuntojen hinnat nousevat maltillisesti. Pääekonomisti Timo Hirvosen mukaan nousua tukevat myönteiset talousnäkymät, suomalaisten vahva talousluottamus ja työllisyyden kasvu.

”Matala korkotaso pitää lainanhoitokustannukset aisoissa ja tukee asuntojen kysyntää”, Hirvonen sanoo.

S-Pankin talousennusteen mukaan euroalueen talous kasvaa 2,2 prosenttia ensi vuonna. Kuluttajahintojen hidas nousuvauhti pitää kuitenkin Euroopan keskuspankin (EKP) elvytysmoodissa, eikä korkotasoon ole siksi odotettavissa nopeaa muutosta.

”Arvioimme EKP:n nostavan ohjauskorkoa vuonna 2019. Euribor-korot pysyvät alhaalla vuonna 2018, mutta alkavat nousta sen jälkeen maltilliseen tahtiin”, Hirvonen arvioi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, jonka tavoitteena on tuottaa ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä pankkipalveluita. Se tarjoaa 3 miljoonalle asiakkaalleen kattavat palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankki panostaa vahvasti digitaalisuuteen ja asiakkaidensa arjen helpottamiseen. Niinpä se palvelee asiakkaitaan kattavasti verkkopankissa, S-mobiilissa, puhelinpalvelussa, sosiaalisessa mediassa sekä noin 600:ssa S-ryhmän toimipaikassa kautta maan. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-Pankin omistavat SOK-yhtymä (37,5 %), S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat (37,5 %) ja LähiTapiola-ryhmä (23,5 %) ja Elo (1,5 %) ja sen palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus. www.s-pankki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

S-Pankki mukaan hillitsemään isoimpia saastuttajia25.9.2018 07:00Tiedote

S-Pankin varallisuudenhoito liittyy jäseneksi Climate Action 100+ -hankkeeseen. Kyseessä on projekti, jossa sijoittajat ympäri maailman vaikuttavat järjestelmällisesti planeettamme suurimpiin saastuttajiin. Vaikuttamisen kohteena olevat runsaat sata yhtiötä ovat maailman merkittävimpiä kasvihuonepäästöjen aiheuttajia. Siksi niiden päätökset vaikuttavat keskeisesti siihen, että Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet saavutetaan.

S-Pankilta Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu: Säästäjä21.9.2018 08:15Tiedote

Suomalainen makuuttaa ylimääräisiä rahojaan perinteisesti tuottamattomalla pankkitilillä. Sijoittaminen on liian vaikeaa ja moni ajattelee sen kuuluvan vain rikkaille. Tämä on S-Pankin mielestä väärin, sillä mahdollisuuden panna omat rahat tuottamaan pitäisi olla jokaisen oikeus. Nyt pankki ravistelee sijoitusalan luutuneita rakenteita ja julkaisee markkinoiden ensimmäisen mikrosäästämisen palvelun: Säästäjän avulla jokainen meistä voi alkaa rakentaa rahakkaampaa huomista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme