SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmän Apteekkitoive-kampanja herätti keskustelua ja keräsi tuhansia toiveita tulevaisuuden apteekille 

Jaa
S-ryhmä kiittää jokaista apteekkikeskusteluun osallistunutta ja apteekkitoiveensa jättänyttä lähes 7 000 henkilöä. S-ryhmä aloitti 15. helmikuuta näyttävän yhteiskunnallisen kampanjan, jonka tavoitteena oli herättää keskustelua apteekkimarkkinan nykyaikaistamisesta. Keskustelun toivotaan yhä jatkuvan moniäänisenä ja rakentavana.
S-ryhmän malliapteekki Kolmen sepän patsaan aukiolla. Kuva: Sami Kelohara
S-ryhmän malliapteekki Kolmen sepän patsaan aukiolla. Kuva: Sami Kelohara

15. helmikuuta alkanut S-ryhmän yhteiskunnallinen apteekkikampanja oli aivan uudenlainen avaus avoimeen ja läpinäkyvään vaikuttamistyöhön. Kampanjan tavoitteena oli tuoda esiin apteekkiuudistuksen hyötyjä kuluttajille ja nostaa aihe laajempaan keskusteluun vaalien alla. Kampanjan sisällöt saavuttivat miljoonayleisön ja keräsivät sosiaalisessa mediassa tuhansia kommentteja. 

- Olemme 2,5 miljoonan suomalaisen omistama yritysryhmä, ja haluamme osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun hyvin läpinäkyvästi ja avoimestiNäin tärkeistä asioista ei pidä keskustella vain kulisseissa, koska apteekkipalvelut ja lääkekustannukset ovat merkittävä asia niin suomalaisille kuluttajille kuin koko yhteiskunnalle. Päätavoitteenamme oli avata julkista keskustelua tuomalla omat näkemyksemme ja tavoitteemme selkeästi esiin, ja siinä olemme mielestämme onnistuneet. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille keskusteluun osallistuneille, sanoo mediajohtaja Päivi Anttikoski SOK:lta. 

- S-ryhmä loi kampanjallaan ja Helsingin keskustaan pystytetyllä malliapteekillaan uuden tavan vaikuttaa yhteiskunnallisesti sekä herättää kansalaiskeskustelua. Kampanja osoitti, miltä läpinäkyvä yhteiskunnallinen vaikuttaminen näyttää modernissa yhteiskunnassa, joka on avoin keskustelulle ja uusille näkökulmille. Kampanjan sisällöt saavuttivat laajan yleisön ja herätti aktiivisen ja moniäänisen keskustelun, sanoo kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneen brändi- ja viestintätoimisto United Imaginationin luova johtaja Jyrki Poutanen. 

Apteekkeja arvostetaan, palveluja halutaan lähempää ja pidemmin aukioloajoin 

Kampanjan aktivoiva tavoite oli saada kuluttajia kertomaan toiveistaan tulevaisuuden apteekista apteekkitoive.fi -kampanjasivulla. Vastauksia tuli tuhansia ja niistä jokainen tullaan käymään läpi.  

Kokonaisuutena tarkasteltuna palautteen sisällöissä korostuvat tyytyväisyys apteekkeihin sekä toiveet uusille palveluille ja paremmalle saavutettavuudelle. Useat korostavat sitä, että pitävät apteekeissa asioinnista ja haluavat jatkossakin ostaa lääkkeet kivijalka-apteekeista. Osalle puolestaan uudet tavat hankkia lääkkeet lääkitysturvallisesti ovat tärkeitä: erityisesti verkkokaupan ja noutopalveluiden kehittämistä toivotaan. Lisäksi apteekkeja toivotaan lähemmäksi omaa arjen elinpiiriä ja pidemmillä aukioloajoilla. Myös uusia terveyspalveluita, kuten verenpaineen tai painon mittausta, toivotaan apteekkien yhteyteen.  

- Uskomme, että apteekkimarkkinalla olisi tilaa myös uusille toimijoille ja ideoille. Mikäli markkinaa vapautettaisiin ja apteekkilainsäädäntöä uudistettaisiin, voisimme oman apteekkiketjumme kautta tuoda kuluttajille edullisempia hintoja, laajempia aukioloaikoja ja esimerkiksi uusia digitaalisia palveluita. Nykyisillä apteekkareilla on erinomaista neuvontaosaamista, ja he kirittäisivät meitä uusia haastajia varmasti entistä parempiin suorituksiin, Anttikoski toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Anttikoski, mediajohtaja, SOK, p. 010 76 81006, paivi.anttikoski(a)sok.fi 

Jyrki Poutanen, luova johtaja, United Imaginations, p. 050 408 5554, jyrki(a)unitedimaginations.fi 

Kuvat

S-ryhmän malliapteekki Kolmen sepän patsaan aukiolla. Kuva: Sami Kelohara
S-ryhmän malliapteekki Kolmen sepän patsaan aukiolla. Kuva: Sami Kelohara
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Suomalaiset arvioivat S-ryhmän ketjuineen jälleen alojensa vastuullisimmiksi brändeiksi21.3.2023 12:33:43 EET | Tiedote

S-ryhmä ja sen ketjubrändit pärjäsivät hienosti Sustainable Brand Index -tutkimuksessa. Kun suomalaisilta kysytään, S-ryhmä koetaan vastuullisimmaksi brändiksi kuluttajatuotteiden parissa toimivista yrityksistä ja myös ABC, Prisma, Sokos Hotellit ja S-Pankki äänestettiin ykkösiksi omilla toimialoillaan. Vuosittainen Sustainable Brand Index on Euroopan laajin kuluttajien vastuullisuusmielikuvia kartoittava tutkimus.

Nyt laskee ruoan hinta – S-ryhmän myymälöissä uudet halvemmat hinnat lähes 400 Xtra-tuotteelle21.3.2023 08:00:08 EET | Tiedote

Ruoan hinnan nousu on koskettanut suomalaisia ja moni on joutunut muuttamaan ostokäyttäytymistään säästääkseen arkisissa ruokamenoissa. S-ryhmä haluaa tiukassakin taloustilanteessa mahdollistaa asiakasomistajilleen mahdollisimman edullisen ostoskorin, ja tässä kaupan omilla merkeillä on tärkeä rooli. Huomisesta alkaen kaikkien lähes neljännsadan jo ennestään edullisen Xtra-tuotteen hintaa lasketaan.

Lakimuutos sai aikaan ostoryntäyksen Prismoissa – kodin jätelajittelujärjestelmien myynti tuplaantui ja yksi tuote nousi selväksi hitiksi16.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Asteittain voimaan tuleva jätelain muutos on saanut suomalaiset ostamaan jätelajittelujärjestelmiä kiihtyvällä tahdilla, selviää Prisman tuoreesta myyntidatasta. Lajittelutuotteet ovat tällä hetkellä voimakkaimmin kasvava tuoteryhmä koko Prisman kodin tuotteissa ja joidenkin lajittelujärjestelmien myynti on tuplaantunut verrattuna viime vuoden samaan ajankohtaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme