SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmän hotelleissa voi edelleen majoittua, henkilöstöä lomautetaan

Jaa

Koronavirus on aiheuttanut voimakkaan pudotuksen S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden asiakasmäärissä. Osa hotelleista ja ravintoloista suljetaan ja henkilöstöä lomautetaan. Hotelleja on kuitenkin useimmissa kaupungeissa edelleen auki ja varauksia voi tehdä.

Koronaepidemia on vaikuttanut voimakkaasti matkailu- ja ravitsemiskauppaan. Muun alan tavoin myös S-ryhmässä on jouduttu ottamaan käyttöön erilaisia sopeutuskeinoja niin hotelleissa kuin ravintoloissa.

Pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kaupungeissa Sokos Hotelleja ja Radisson Blu Hotelleja operoiva SOK:n tytäryhtiö Sokotel Oy sulkee tilapäisesti hotelleja Oulussa, Vaasassa, Tampereella sekä pääkaupunkiseudulla ja lomauttaa henkilöstöään. Lomautukset koskevat koko Sokotel Oy:n henkilöstöä Suomessa, yhteensä 1048 henkilöä. Lomautusten kesto on enintään 90 päivää.

S-ryhmän alueosuuskauppojen omistamista Sokos Hotelleista suurin osa on tällä hetkellä auki. Päätökset mahdollisista sulkemisista tehdään paikallisesti.

− Kunkin hotellin tilanne selviää Sokoshotels.fi-sivustolta ja ravintoloiden puolestaan raflaamo.fi-palvelusta, markkinointijohtaja Outi Vitie opastaa.

Auki olevissa S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen ja hygieniaan niin, että niissä voi asioida turvallisesti. Työntekijöitä ohjeistetaan yksityiskohtaisesti ja valvotaan, että ohjeita noudatetaan kaikissa toimipaikoissa.

Hotellit tarjoavat asiakkailleen aiempaa joustavammat peruutusehdot. Maalis-huhtikuulle varattuja huoneita voi peruuttaa maksutta tulopäivänä kello 18:aan asti, jolloin mahdollisesti maksettu ennakkomaksu palautetaan asiakkaalle. Varausta voi myös siirtää kuluitta vuoden loppuun saakka.

− Olemme ennennäkemättömän tilanteen edessä ja seuraamme tilanteen etenemistä jatkuvasti ja arvioimme toimiamme tarvittaessa uudelleen. Ykkösasiat meille ovat henkilöstön ja asiakkaiden terveys ja turvallisuus. Hotellivarauksia voi edelleen tehdä ja asiakaspalveluumme voi soittaa, kertoo SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtaja Harri Ojanperä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Harri Ojanperä, ketjujohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, harri.ojanperä@sok.fi, 050 042 1175
Jarkko Härmälä, toimitusjohtaja Sokotel Oy, jarkko.harmala@sok.fi, 050 388 4378

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskauppa on kasvava ja kehittyvä toimiala. S-ryhmällä on 50 Sokos Hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa sekä kahdeksan Radisson Blu Hotellia Suomessa. Valtakunnallisten ravintolaketjujen, kuten Rosso, Amarillo ja Coffee House lisäksi S-ryhmään kuuluu suuri joukko uniikkiravintoloita sekä franchising-toimintaa kuten Hesburger ja Fafa´s. Raflaamo.fi kokoaa kaikki yli 500 ravintolaa saman katon alle. SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus vastaa Sokos Hotels -ketjun ja S-ryhmän ketjuravintoloiden kehityksestä ja ohjauksesta Suomessa ja lähialueilla.

Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa ja Vaasassa neljäätoista Sokos Hotellia ja seitsemää Radisson Blu Hotellia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme