Keski-Suomen ELY-keskus

Saarijärven reitin kosteikkojen inventointiin ja kunnostukseen haettavissa avustusta Keski-Suomen ELY-keskuksesta

Jaa

Ympäristöministeriön hallinnonalan harkinnanvaraista valtionavustusta Saarijärven reitin kosteikkojen inventointiin, kunnostuksen suunnitteluun ja toteutukseen voi nyt hakea Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Toimenpiteet tulee kohdentaa hyvää huonommassa tilassa olevien vesistöjen valuma-alueille tai alueille, joilla hyvän tilan säilymiseen kohdistuu riski Keski-Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmassa esitettyjen tietojen mukaan. Avustusta myönnetään ministeriön osoittaman määrärahan puitteissa, alustavasti enintään 45 000 €.

Hankkeiden arvioinnissa on eduksi, jos:

  • Toimenpiteiden tarve on tunnistettu Keski-Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmassa vuosille 2016–2021.
  • Hanke voidaan käynnistää viivytyksettä, mikä tarkoittaa esimerkiksi olemassa olevaa yhteistyöverkostoa tällaista hanketta varten.
  • Hankkeen muu rahoitus on varmistettu.
  • Hankkeen tulokset ja kokemukset ovat hyödynnettävissä muissa kohteissa.
  • Hanke hyödyntää tai jatkojalostaa aikaisempien hankkeiden tuloksia, kokemuksia ja verkostoja.
  • Hankkeen tuloksena toteutetaan kosteikkojen kunnostuksia tai suunnitelmat tähtäävät konkreettisten kosteikkokohteiden kunnostusten toteuttamiseen.

Rahoitus voidaan myöntää kolmivuotisena määrärahana, joka on käytettävissä vuosina 2021–2023. Avustuksen saamiseksi hakijan tulee yleensä olla esimerkiksi rekisteröitynyt yhdistys, muu yhteisö, vesialueen osakaskunta, osuuskunta tai kunta. Mikäli myönnettävällä avustuksella tuetaan taloudellista toimintaa, on noudatettava EU:n valtiontukisääntöjä.

Avustuksen hakemisesta ja myöntämisestä

Avustusta on haettava ennen hankkeen toimenpiteiden aloittamista. Hakemukset toimitetaan Keski-Suomen ELY-keskukseen viimeistään 10.3.2021 ensisijaisesti sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelun kautta.

Avustuksia myönnettäessä noudatetaan valtionavustuslain (668/2001) perusteita ja menettelyjä sekä valtioneuvoston asetusta vesistön ja vesiympäristön käyttöä ja tilaa parantavien hankkeiden avustamisesta (714/2015).

Hakulomakkeet ja ohjeita ELY-keskuksesta ja verkkopalvelusta

Hakulomakkeita ja tarkempia tietoja avustusten myöntämisen edellytyksistä saa Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Hakulomake ja -ohje on saatavissa myös ELY-keskusten verkkopalvelussa osoitteessa: www.ely-keskus.fi/avustukset-vesisto-ja-kalataloushankkeisiin

Ohjeet ovat viime syksyltä, mutta edelleen voimassa päivämääriä lukuun ottamatta. Tämän sivun kautta pääsee tutustumaan myös Keski-Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmaan 2016–2021 ja valtioneuvoston asetukseen 714/2015.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesitalousasiantuntija Lauri Kaisto, p. 0295 024 752
Johtava asiantuntija Timo Sokka, p. 0295 024 816

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

ELY-keskukselta maatalouden toimintaedellytyksien tukemiseen reilut 10,3 miljoonaa euroa vuonna 20202.2.2021 08:56:00 EETTiedote

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi viime vuonna maatalouden rakennetukia noin 10,3 miljoonaa euroa yhteensä 77 kohteeseen. Suoria avustuksia myönnettiin 4,5 miljoonaa ja korkotukilainoja 5,8 miljoonaa. Lisäksi ELY-keskus myönsi neljään kohteeseen nuoren viljelijän aloitustukea. Tilojen neuvontakorvauksia maksettiin noin 340 000 euroa. Rakennetukien myöntämisen tavoitteena on kehittää maatalouden toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä edistämällä maataloustuotannon tehokkuutta ja laatua kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme