Saastamoisen säätiöltä puolen miljoonan euron lahjoitus Taideyliopistolle
Suomalaista taidetta ja tiedettä tukeva Saastamoisen säätiö lahjoittaa Taideyliopistolle puoli miljoonaa euroa. Säätiö haluaa lahjoituksella vahvistaa taiteen yliopistokoulutusta ja alan tutkimusta Suomessa.
Lahjoitus ohjataan Taideyliopiston Vahvista taiteen voimaa -keräykseen, jolla kartutetaan yliopiston pääomaa. Sen tuotoilla yliopisto toteuttaa strategiaansa esimerkiksi kehittämällä taiteilijoiden koulutusta ja sitä tarkastelevaa tutkimusta. Valtio myöntää jopa 2,5 euroa vastinrahaa jokaista yliopiston saamaa lahjoituseuroa kohden.
"Näemme Taideyliopiston keskeisenä toimijana taidekoulutuksessa ja tutkimuksessa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Toivomme, että lahjoituksemme auttaa osaltaan Taideyliopistoa kehittymään muun muassa taiteilijapedagogiikan tutkimuksessa kansainvälisesti johtavaksi yliopistoksi", sanoo Saastamoisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Petteri Karttunen.
Saastamoisen säätiö on ollut Taideyliopistolle merkittävä yhteistyötaho jo pitkään. Säätiö on tukenut vahvasti Taideyliopiston Kuvataideakatemian nuorten taiteilijoiden kansainvälistymistä ja lahjoittanut viisivuotisen taiteilijapedagogiikan professuurin kuvataiteeseen. Taidealojen yliopistopedagogiikan tutkimus on nuori ja nouseva ala, jonka Taideyliopisto on profiloinut yhdeksi tutkimuksensa kärjistä.
"Olemme hyvin kiitollisia Saastamoisen säätiölle merkittävästä lahjoituksesta. Se kuvastaa syvällistä ymmärrystä Taideyliopiston ainutlaatuisesta asemasta uusien taiteilijasukupolvien kouluttajana. Taideyliopiston näkökulmasta on merkittävää, että maassamme vaikuttaa Saastamoisen säätiön kaltaisia vahvoja taiteen tukijoita, jotka haluavat vahvistaa taidekoulutusta ja tutkimusta pitkäjänteisesti. Valtion vastinraha lisää entisestään nyt tehdyn lahjoituksen vaikuttavuutta", Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén kiittää.
Valtio myöntää vastinrahaa yliopistolle 15.6.2020–30.6.2022 välisenä aikana tehdyistä lahjoituksista Taideyliopisto kerää kampanja-aikana lahjoituksia säätiöiltä, yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.
Yhteyshenkilöt
Anna-Elina MatilainenViestinnän asiantuntija
Puh:040 860 9515anna-elina.matilainen@uniarts.fiTietoja julkaisijasta
Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto
Johtajanimityksiä Taideyliopistossa: Ossi Naukkarinen valittiin tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi, Kaisa Rönköstä Sibelius-Akatemian dekaani12.6.2025 14:03:58 EEST | Tiedote
Molemmat johtajat valittiin tehtäväänsä viisivuotiskaudeksi. Taideyliopiston hallitus teki valinnat kokouksessaan 12.6.
Konstuniversitetet antog 364 nya studerande våren 202528.5.2025 09:39:51 EEST | Tiedote
Konstuniversitetet antog 364 nya grundexamensstuderande, varav 43 till Bildkonstakademin, 243 till Sibelius-Akademin och 78 till Teaterhögskolan.
Taideyliopistoon valittiin 364 uutta opiskelijaa keväällä 202528.5.2025 09:15:29 EEST | Tiedote
Uusia opiskelijoita valittiin 43 Kuvataideakatemiaan, 243 Sibelius-Akatemiaan ja 78 Teatterikorkeakouluun.
Johanna Ehrnrooth -palkinto kuvataiteilija Alena Tereshkolle20.5.2025 17:17:29 EEST | Tiedote
Taideyliopiston tukisäätiön myöntämän palkinnon tarkoituksena on tukea nuorten kuvataiteilijoiden kansainvälistymistä sekä siirtymävaihetta opinnoista ammattiuralle. 10 000 euron arvoisen palkinnon saaja valitaan vuosittain Kuvan kevät -maisterinäyttelyn taiteilijoiden joukosta.
Kustannusten nousu ja yleisön ostovoiman heikkeneminen huolestuttavat rytmimusiikkifestivaaleja15.5.2025 15:45:00 EEST | Tiedote
Kotimaisten rytmimusiikkifestivaalien määrä nousi uuteen ennätykseen vuonna 2023, mutta käyntimäärät ja taloudellinen kannattavuus jäivät pandemiaa edeltävistä vuosista. Varsinkin pienet festivaalit kamppailevat kustannuspaineiden ja epävarman kysynnän kanssa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme