Karhu Voima Oy

Sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voima Oy on jättänyt konkurssihakemuksen

Jaa

Vuonna 2016 Kotkassa perustettu sähkönmyynti- ja palveluyhtiö Karhu Voima Oy on tänään 19.9.2022 jättänyt konkurssihakemuksen. Yhtiö on ollut vuodesta 2020 osa KSS Energia -konsernia.

”Konkurssihakemuksen perusteena on kannattamaton yritystoiminta ja yrityksen käyttöpääoman ehtyminen, jotka olivat seurausta sähkön markkinahintojen nopeasta ja jyrkästä noususta. Tulevan talven korkeiden energianhintaennusteiden valossa edellytyksiä liiketoiminnan jatkamiselle ei ollut. Konkurssihakemuksen jättäminen oli väistämätön ratkaisu”, Karhu Voiman toimitusjohtaja Olli-Pekka Rantala toteaa.

Karhu Voiman hallituksen puheenjohtajan Marko Riipisen mukaan erilaisia vaihtoehtoja toiminnan tervehdyttämiseksi selvitettiin huolella ennen päätöstä. 

”Markkinatilanteen muuttuessa olemme aktiivisesti hakeneet erilaisia vaihtoehtoja yrityksen liiketoiminnan tervehdyttämiseksi. Selvitimme muun muassa Karhu Voiman emoyhtiöön fuusioinnista saatavia synergia- ja kustannushyötyjä sekä mahdollisuuksia parantaa yrityssopimusten kannattavuutta. Molemmat vaihtoehdot todettiin tässä markkinatilanteessa, näköpiirissä olevien ennusteiden toteutuessa, riittämättömiksi sekä vaikutuksiltaan että nopeudeltaan. Edellytyksiä jatkaa liiketoimintaa ei ollut. Tästä syystä Karhu Voima Oy on jättänyt konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen”, Marko Riipinen toteaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karhu Voiman toimitusjohtaja Olli-Pekka Rantala
olli-pekka.rantala@karhuvoima.fi
gsm. 040 838 9360

Karhu Voiman hallituksen puheenjohtaja Marko Riipinen
marko.riipinen@karhuvoima.fi
gsm. 050 502 3908

Tietoja julkaisijasta

Karhu Voima Oy
Pajatie 65
48600 Kotka

https://karhuvoima.fi/

Karhu Voima on suomalainen uuden ajan palveluyhtiö, joka tuo energiaa arkeesi. Karhu Voiman asiakaslähtöiset tuotteet ja palvelut auttavat lisäämään ymmärrystä siitä, miten ja mihin energiaa kulutetaan sekä samalla säästämään – kuluttamaan vähemmän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.