Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Sairaalakuormitus kasvussa Pohjois-Pohjanmaalla

Jaa

Terveydenhuollon ammattilaisten sairauspoissaolot, sijaisten saamisen vaikeus sekä sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä haastavat terveydenhuoltoa. OYSissa on jouduttu siirtämään ajanvarauksia tilanteen vuoksi.

Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on Pohjois-Pohjanmaalla liikkeellä paljon. Vaikka suuri osa sairastaa taudin lieväoireisena tavallisen flunssan tapaan, on tilanne alkanut maaliskuun aikana näkyä enenevissä määrin myös terveydenhuollossa.

Erityisesti koronapotilaiden määrä on kasvanut perusterveydenhuollon vuodeosastoilla, päivittäinen potilasmäärä on ollut 50-60 potilasta. Myös Oulun yliopistollisessa sairaalassa koronapotilaita on nyt noin 20 päivässä, kun vielä alkuvuodesta lukema säilyi pitkään noin 15 päivittäisen potilaan tuntumassa. Teho-hoidon potilasmäärät eivät ole nousseet.

Potilasmääriä enemmän terveydenhuoltoa haastavat nyt terveydenhuollon ammattilaisten sairauspoissaolot. Esimerkiksi OYSissa oli viikolla 11 lähes neljä kertaa enemmän hengitystieinfektioista johtuvia sairauspoissaolopäiviä, kuin viime vuonna samaan aikaan.

OYS on joutunut supistamaan toimintaansa ja siirtänyt kiireettömiä ajanvarauksia tilanteen vuoksi. Jos toimenpidettä tai vastaanottoa joudutaan siirtämään, potilaaseen ollaan yhteydessä sairaalasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme