Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta: Mitä kokoomuksen hyvinvointisopimus tarkoittaisi?

Jaa
Kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella puhunut Petteri Orpo linjasi puheenvuorossaan tulevien eduskuntavaalien olevan talousvaalien sijaan kotitalousvaalit. Orpo myös lupasi ”työmiljardin” ansiotuloverokevennyksiin ja esitti ”uutta hyvinvointisopimusta”.

– Miljardin veronkevennys pitää rahoittaa jollain. Se ei voi olla työntekijöiden selkänahka, josta tämä rahoitetaan. Aiemmat puheet ansioturvaleikkauksista eivät kuulosta miellyttäviltä vieläkään. Mielestäni tulevat vaalit ovat hyvinkin talous- ja hyvinvointivaalit, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta arvioi.

Eloranta pyytää kokoomukselta ja Petteri Orpolta tarkennuksia esittämiinsä asioihin.

– Puheet uudesta hyvinvointisopimuksesta tuovat valitettavan hyvin mieleen puheet Sipilän hallituksen yhteiskuntasopimuksesta ja sadan tunnin ilmaisesta lisätyöstä. Tätä emme halua. Sen sijaan tarvitsemme työntekijöille työehtosopimusten turvaa ja esimerkiksi työmarkkinarikollisuuden kitkemistä.

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta kutsuukin gallupien kärjessä olevan puolueen puheenjohtajan keskustelemaani SAK:n ja palkansaajaliikkeen kanssa Suomen suunnasta.

– Meidän ovemme on auki ja kutsun puheenjohtaja Orpon keskustelemaan maamme suunnasta. Muistutan jo nyt, ettei Sipilän hallituksen virheitä pidä missään tapauksessa toistaa. Pakot ja yksipuoliset päätökset eivät menesty. Ne eivät kuulu suomalaiseen sopimusyhteiskuntaa eikä niillä saada kestäviä tuloksia tai hyvinvointisopimusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 18:aa ammattiliittoa ja yli 800 000:ta jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt: THL:n esitykset ruuhkauttaisivat terveyspalvelut ja lisäisivät eriarvoisuutta palveluiden saatavuudessa6.3.2023 10:13:06 EET | Tiedote

Työterveyshuollolla on ainutlaatuinen rooli työikäisten terveyspalvelujen turvaamisessa ja työkyvyn edistämisessä. Työterveyshuollon palvelut turvaavat osaltaan, että hyvinvointialueiden terveyspalvelut eivät ruuhkaudu entisestään. Työterveyttä koskevassa THL:n selvityksessä ei oteta huomioon, että työnantajat jatkaisivat vapaaehtoisen sairaanhoidon tarjoamista työntekijöilleen ilman nykyisiä rajoitteita, jolloin eriarvoisuus lisääntyisi myös työssä olevien kesken, painottavat työmarkkinoiden keskusjärjestöt EK, KT, SAK, Akava ja STTK.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme