Kustannusosakeyhtiö Otava

Saku Tuomisen rohkea kirja kasvusta ja 2020-luvun arvoista

Jaa

Kuinka puut kasvavat on kirja ihmisestä, luonnosta ja ihmisluonnosta. Se käy läpi elinympäristössämme tapahtuvia muutoksia ja pohtii, miten täällä pitäisi elää, jotta kaikilla olisi hyvä nyt ja tulevaisuudessa.

Saku Tuominen: Kuinka puut kasvavat ja miksi antilooppi ravistaa

Julkaistaan 14.10.2021

Ilmastonmuutos.  Lajien joukkosukupuutto. Syrjintä ja häirintä. Ilmastoahdistus. Tehotuotanto. Ylipaino. Pandemia.  Vihapuhe. Merten happamoituminen. Ruokahävikki.

Elämme upeassa maailmassa, joka tuntuu olevan täynnä koko ajan suurempia ja suurempia ongelmia. Mistä ihmeestä ne johtuvat ja miten niihin pitäisi suhtautua? 

Saku Tuomisen uusi kirja Kuinka puut kasvavat pohtii maailman nykytilaa ja tulevaisuutta ihmisen ja yritysten arvojen näkökulmasta – sitä, miten me olemme itsemme tähän tilanteeseen ajaneet ja miten me pääsemme tästä ulos.  Se luo kaunistelemattoman kuvan siitä, missä ihmiskunta ja maapallo juuri nyt on ja onnistuu silti olemaan perusvireeltään optimistinen ja innostava.  

Siinä missä Tuomisen edellinen kirja, huippusuosittu  Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on käsitteli ennen kaikkea yksilön kasvua, Kuinka puut kasvavat ottaa suuremman mittakaavan ja pohtii, millaista huomisen kasvun pitäisi olla.  Sitä, mihin meillä ihmisillä on oikeus ja mistä meillä on vastuu.

”Kirja on kahden vuoden tutkimusmatkan lopputulos. Minusta alkoi tuntua siltä, etten voi enää katsoa itseäni pelistä, ellen mieti näitä kysymyksiä niiden vaatimalla vakavuudella”, sanoo Tuominen teoksestaan. 

Kirjan ensisijainen tavoite oli muuttaa itseni ja siinä se myös onnistui.  Katson maailmaa ja luontoa aivan uusin silmin. Tiedostan, että heräämiseen meni aivan liian kauan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan”, Tuominen lisää.

Saku Tuominen on suosittu luennoitsija, joka on toiminut yrittäjänä jo yli 30 vuoden ajan. Nykyisin hän on kansainvälisen opetusinnovaatioyritys HundrEDin luova johtaja ja ravintoloitsija. Kuinka puut kasvavat on hänen 15. kirjansa. ​ Hänen aiempia teoksiaan ovat mm. Juu ei – pieni kirja priorisoinnista, Työkirja, Luova järkevyys sekä Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on.

Haastattelupyynnöt: kirsi.tahjanjoki@otava.fi

Arvostelukappaleet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Toimittaja Jussi Lehmusvesi mietti, miten saisi lapsensa lukemaan – syntyi tarina, jota ei voisi jättää kesken21.10.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Mitä tapahtuu, kun klassikkosatu Robin Hoodista ja hänen iloisista veikkosistaan kohtaa supernolon iskän? Arianan aikamatkat – Robin Hoodin jäätävä pläts on Jussi Lehmusveden ja Christer Nuutisen jännittävän ja hillittömän hauskan kirjasarjan avaus. Viihdyttävän tarinan taustalla myös kyseenalaistetaan perinteisten satukirjojen paikoin vanhentunutta arvomaailmaa.

Millainen ihminen Danny on kulissien takana? Pirjo Kemppisen uutuuskirja Tuntematon Danny on rehellinen muotokuva legendaarisesta viihdetaiteilijasta13.10.2021 08:33:00 EEST | Tiedote

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on luonut uraa viihdemaailman huipulla 57 vuotta ja julkaissut 102 listahittiä. Mutta minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut? Toimittaja Pirjo Kemppisen uutuuskirja Tuntematon Danny kuvaa legendaarisen viihdetaiteilijan julkisuudelta piilossa pysyneitä puolia.

Entinen karhuryhmäläinen ja huumepoliisi kertovat, miten toimia arjen vaikeissa kohtaamisissa11.10.2021 00:00:00 EEST | Tiedote

Oli kyseessä ristiriita työpaikalla, jännittävä liikeneuvottelu, keskustelu perheen säännöistä murrosikäisen kanssa tai haastava rikollisen kuulustelu, neuvottelun perustilanne on sama: mukana on voimakkaita tunteita, vastakkaiset intressit, persoonallisuuseroja, epäluottamusta ja stressiä. Ymmärtämällä ihmismielen toimintaa neuvottelutilanteessa ja neuvottelutaidoilla voi hallita neuvottelun kulkua ja päästä tehokkaammin tavoitteisiinsa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme