Sami Naatula ja Laura Askola voittivat uudelle reitille siirtyneen Puruvesi SwimRunin

Jaa
Kirkkonummelainen Laura Askola ja vantaalainen Sami Naatula veivät nimiinsä Puruvesi SwimRunin 24 kilometrin sarjat. Team Sandelsin Lari Rönkä ja Wonabii Polkujuoksijoiden Paula Niinimäki voittivat 12 kilometrin Kuutti-sarjat.
12 kilometrin Kuutti-sarjassa uintiosuuksia oli noin 3 kilometriä ja 24 kilometrin Norppa-sarjassa noin 5 kilometriä. Kuva Sami Kero.

Neljättä kertaa järjestetty Puruvesi SwimRun juostiin ja uitiin osin uudella reitillä. Kaikki juoksuosuudet kulkivat mantereella aiempien vuosien saarireittien sijaan.

─Uinti sujui tänään hyvin, mutta juoksussa oli itse asiassa vähän vaikeuksia. Uinnissa sain kaulaa kilpakumppaneihin, miesten pisimmän (24 km) sarjan voittoon yltänyt Sami Naatula sanoi.

Veden lämpötilaksi mitattiin 14-15 astetta ennen starttia. Veden viileys sai Naatulankin lisäämään vaatetusta.

─Päällä oli niin paljon vaatetta, että juoksuosuuksilla alusliivi ja suht tiukka puku alkoivat vähän pistää. Välillä piti pistää jopa kävelyksi, vantaalainen sanoi.

Kone lämpenee viileässäkin

Myös naisten voittaja 24 kilometrillä, Kirkkonummen Laura Askola, haki tuntumaa viileään veteen.

─Eka uinti oli aika kylmä – meinasi henki vähän salpaantua ja huomasin, että kädet vähän puutuivat. Sitten matkan varrella keho alkoi lämmetä ja toimia. Siinä pysyi sitten osittain miestenkin mukana, kuuden minuutin eron kakkoseksi sijoittuneeseen Espoon Terhi Nybergiin repinyt Askola sanoi.

Lyhyemmän Kuutti-sarjan voittoihin nousivat kotkalainen Lari Rönkä sekä helsinkiläinen Paula Niinimäki.

─Olosuhteet olivat tosi hyvät. Keli oli täydellinen, puolipilvinen ja lämmintä. Vesi tuntui aluksi kylmältä, mutta kun kone pääsi käyntiin, oli tosi kiva uida ja juosta, Niinimäki sanoi.

Pidemmällä reitillä sekaparisarjan voiton vei helsinkiläis-espoolainen pari Päivi Kainulainen ja Mika Taberman. Naisten sarjassa voittoon etenivät MamAdventuren Suvi Tiainen ja Henrika Malmström. Miesten parisarjan nopeimmat olivat Sami ja Saku Streng.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Puruvesi SwimRunin uintiosuudet kulkevat kirkkaudestaan tunnetussa Puruvedessä ja juoksuosuudet maalaismiljöössä sekä metsissä. Kuva: Sami Kero.
Lataa
Vantaalainen Sami Naatula voitti 24 kilometrin Norppa-sarjan ennen Mikko Rantasta. Kuva: Sami Kero