Samla Capital Oy

Samla Asunnot ja Newil & Bau rakennuttavat Helsingin Lehtisaareen kaksi uutta kerrostaloa

Jaa

Viime syksynä Papinpöydänkujan tornitalon asunnot varattiin supernopeasti vain 20 minuutissa, mikä kannusti käynnistämään loppukorttelin rakentamisen.

Havainnekuva Lehtisaaren Terassista
Havainnekuva Lehtisaaren Terassista

Samla Capitaliin kuuluva Samla Asunnot ja asuntorakennuttaja Newil & Bau ja toteuttavat Helsingin Lehtisaareen kaksi uutta kerrostaloa.

Arkkitehtitoimistojen Schauman & Nordgren ja Schauman Arkkitehtien yhteenliittymänä suunnittelemat talot täydentävät Lehtisaaren Papinpöydänkujan rakenteilla olevan korttelin.

Lehtisaaren Terassi-nimellä toteutettavat kaksi taloa ovat jatkoa Lehtisaaren Tornin kolmen talon hankkeelle. Uudet talot noudattavat arkkitehtuuriltaan ja suunnittelultaan samaa linjaa.

Tornitaloon kohdistui ennakkomarkkinoinnissa poikkeuksellisen voimakasta kysyntää. Tämä rohkaisi rakennuttajia viemään hanketta eteenpäin.

“Tornitalon 30 asuntoon muodostui yli 600 varaajan jono. Asunnot varattiin nopeasti, vain 20 minuutissa, mikä ylitti odotuksemme reilusti”, hankkeen rahoituksesta vastaavan Samla Capitalin pääomistaja Samppa Lajunen sanoo.

“Uskomme myös seuraavien kerrostalojen herättävän voimakasta kiinnostusta”.

Hankkeen rakennuttamisesta vastaavan Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuoren mukaan voimakas kysyntä kertoo siitä, että Suomessa on kysyntää uudentyyppisille asunnoille, jotka on suunniteltu ja toteutettu yksityiskohtaisesti asukkaan tarpeet huomioiden.

Torstaina 18.2 avautuu ennakkovaraajalistalle ilmoittautuminen. Kohteen ennakkomarkkinointi eli varsinainen varaaminen alkaa toukokuussa.

Perheasuntoja poikkeuksellisen paljon

Lehtisaaren Terassi rakentuu kolmen aiemman rakennuksen kanssa samaan kortteliin, mutta sen toiseen päähän metsän ja puiston reunalle.

Yhdessä ne viimeistelevät kokonaisuuden arkkitehtuurillisen ja maisemallisen kokonaisuuden, Petri Ylivuori kertoo.

Poikkeuksellisen Lehtisaaren Terassista tekee perheasuntojen suuri osuus. Samalla kun pääkaupunkiseudulla rakennetaan yhä pienempiä asuntoja, Terassin 30 uudesta asunnosta peräti 26 on muita kuin yksiöitä tai kaksioita.

Nelikerroksisten rakennusten kahteen ylimpään kerrokseen tulee kattoterassit. Julkisivuissa käytetään yksittäin halkaistua tiiltä. Kokonaisuuden täydentävät tanskalaistyyliset teräsparvekkeet. 

Lehtisaaren Terassi muodostaa oman puistosolalla erotetun yhteisönsä.

Nelikerroksiset rakennukset noudattavat Newil & Baun viisikohtaista suunnittelufilosofiaa, jossa niin rakentamisen taso, toiminnalliset yksityiskohdat kuin ekologiset ratkaisutkin koetaan laadukkaiksi vielä vuosikymmeniä eteenpäin.

“Rakennusten hiilijalanjälki tulee olemaan noin puolet pienempi verrattuna tavanomaisesti rakennettuun vastaavaan taloon”, Ylivuori sanoo.

Kahta rakennusta palvelee oma autohalli, jonne tulee 29 sähkölatausvarustuksella varustettua autopaikkaa.

Rakennusten yleisiin tiloihin tulee Smartpost ja kylmäsäilytystilat ruokalähetyksille. Asunto-osakeyhtiöllä on tarjota asukkaille myös Pelagon yhteiskäyttöpyörät ja yhteiskäyttöinen hybridiauto.

Arvion mukaan Lehtisaaren Terassi valmistuu joulukuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samppa Lajunen, pääomistaja, Samla Capital, 040 555 2638, samppa.lajunen@samla.fi

Petri Ylivuori, toimitusjohtaja, Newil & Bau, p. 040 515 4155, petri.ylivuori@newilbau.fi

Kuvat

Havainnekuva Lehtisaaren Terassista
Havainnekuva Lehtisaaren Terassista
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Samla Capital Oy
Samla Capital Oy
Kauppakatu 18
40100 Jyväskylä

+358 40 573 7514http://www.samlacapital.fi

Samla Capital Oy on toukokuussa 2015 perustettu vaihtoehtoisrahastoja hallinnoiva yhtiö. Samla Capital hallinnoi Samla Toimitilat Ky, Samla Asunnot Ky sekä Samla Toimitilat II Ky -nimisiä vaihtoehtorahastoja, joiden tekemien sijoitusten arvo on yli 90 miljoonaa euroa. Samlan sijoituskohteet ovat konkreettisia, näkyviä, jokapäiväistä elämää ja työntekoa tukevia kohteita. Ne tarjoavat sijoittajille tuottoa ja samalla yhteiskunnalle paljon hyvää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Samla Capital Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme