Helsingin DiakonissalaitosHelsingin DiakonissalaitosHelsingin Diakonissalaitos

Sano se ääneen -kampanja puhuu suoraan nuorten mielenterveysongelmista ja syrjinnästä

Jaa

Nuorten syrjäytyminen on yhteiskuntamme keskeisimpiä haasteita. Syrjäytymisvaara koskee jopa 160 000 nuorta. Syrjäytymisen ennaltaehkäisy on kansantaloudellisesti tärkeää, sillä syrjäytyneiden nuorten osalta puhutaan lähes 2 miljardin vuosittaisista menetyksistä.

Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys ovat kipeitä aiheita. Niistä puhuminen voi tuntua vaikealta ja häpeälliseltä, mitä sen ei enää vuonna 2018 tulisi olla. Helsingin Diakonissalaitoksen nuorten Vamoksen Sano se ääneen -kampanja haluaa nostaa esiin nuorten mielenterveysongelmat ja niihin liittyvän syrjinnän sekä levittää tietoa saatavilla olevasta avusta.

Kampanja on tuotettu Vamosnuorten mediayksikössä, jonka tehtävänä on kevään aikana nostaa esiin nuorille tärkeitä aiheita ja ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vamosnuorten rinnalla kampanjaa toteuttavat media-alan nuoret ammattilaiset sekä suunnittelutoimisto Måndag.             

Kahden viikon mittainen kampanja alkaa virallisesti maanantaina 28.5, mutta sen tunnusbiisi, Slummikoiran “Sano se ääneen” julkaistaan jo perjantaina 25.5.

- Mä lähdin tähän kampanjaan mukaan, koska olen tavannut monia hukassa olevia nuoria, jotka ovat apua vailla, mutta eivät osaa sitä hakea. Olen myös nähnyt läheltä, mitä pahimmillaan tapahtuu, jos ongelmista ei puhuta. Traumaattisen lapsuuden ja sekavan nuoruuden kokeneena kannustan joka ikistä ihmistä sanomaan sen ääneen, jos on paha olla, Slummikoira kertoo.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa #sanoseääneen.

Vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi jo 10 vuotta!

Mediayksikön ja nuorten kädenjälki ja ajatukset näkyvät vahvasti myös ensi torstaina 24.5., kun Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä Vamos-palvelu juhlii 10-vuotista taivaltaan.

- Vamos on kymmenen vuoden aikana auttanut lähes 10 000 nuorta takaisin ihmisten pariin, kouluun ja töihin. Jopa 81 % palvelussamme olevista nuorista kokee, että heidän elämänsä on muuttunut parempaan suuntaan. Vamoksen vaikuttavuus syntyy siitä, että nuoren tarpeet asetetaan etusijalle, nuoresta välitetään ja työtä tehdään nuoren hyväksi yhteistyössä eri toimijoiden kesken, kehittämispäällikkö Vesa Sarmia sanoo.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Vamoksen synttäreille

Helsingin kaupungintalon juhlasalissa (Pohjoisesplanadi 11-13) 24.5. klo 13 - 15 pidettävän pääjuhlan lisäksi Vamosta juhlitaan torstaina ympäri Suomea. Vamos toimii jo Helsingissä, Espoossa, Lahdessa, Turussa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Livelähetys:
Helsingin tilaisuutta voi myös seurata livelähetyksenä Vamosen Facebookissa @vamosnuoret.

Juhlan ohjelma 

Ilmoittautumiset synttäreille: laura.niemi@hdl.fi

Lisätietoja:

Sano se ääneen -kampanja, haastattelut ja videon ennakkopyynnöt:

Sami Kieksi, Vamoksen mediayksikkö, puh. 044 219 3111, sami.kieksi@revul.fi

Vamos ja Vamoksen syntymäpäivä:

Vesa Sarmia, kehittämispäällikkö, Vamos, puh. 050 413 0718, vesa.sarmia@hdl.fi

Katri Angeria, asiakkuuspäällikkö, Vamos,  puh. 050 569 2553, katri.angeria@hdl.fi

Laura Niemi, viestintäjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos, puh.050 3738602, laura.niemi@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään. Tuotamme yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoivan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaittemme arkea. Työmme tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään. Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee yli tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Moniäänisempää mediaa! - SuomiAreenalla keskustellaan median vallasta ja vastuusta28.6.2018 10:03Kutsu

Media on vallan vahtikoira, mutta medialla itsellään on myös valtaa. Median valta ja vastuu konkretisoituu valintoihin: mitä aiheita käsitellään, keiden ääni kuuluu ja mistä näkökulmasta maailmaa katsotaan. Auttaako media meitä ymmärtämään toisiamme vai lietsooko se vastakkainasetteluun? Entä kuuluuko kaikkien, myös vähemmistöjen ja syrjään jääneiden ääni? On aika pohtia, millaista mediaa tarvitaan ja miten siitä voi kehittää entistä parempaa.

Mera mångfald i media! - Under SuomiAreena diskuteras mediernas makt och ansvar28.6.2018 10:03Kutsu

Medierna fungerar som maktens vakthund men medierna besitter också själva makten. Mediernas makt och ansvar konkretiseras genom de val medierna gör: Vilka ämnen behandlas, vem får sin röst hörd och ur vilken synvinkel iakttas världen? Hjälper medierna oss att förstå varandra eller hetsar media till motsättningar? Hörs olika röster i media, också minoriteters och deras som hamnat i skymundan? Det är dags att diskutera hurudana medier vi behöver och hur medierna kan utvecklas till att bli ännu bättre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme