Helsingin DiakonissalaitosHelsingin DiakonissalaitosHelsingin Diakonissalaitos

Sano se ääneen -kampanja puhuu suoraan nuorten mielenterveysongelmista ja syrjinnästä

Jaa

Nuorten syrjäytyminen on yhteiskuntamme keskeisimpiä haasteita. Syrjäytymisvaara koskee jopa 160 000 nuorta. Syrjäytymisen ennaltaehkäisy on kansantaloudellisesti tärkeää, sillä syrjäytyneiden nuorten osalta puhutaan lähes 2 miljardin vuosittaisista menetyksistä.

Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys ovat kipeitä aiheita. Niistä puhuminen voi tuntua vaikealta ja häpeälliseltä, mitä sen ei enää vuonna 2018 tulisi olla. Helsingin Diakonissalaitoksen nuorten Vamoksen Sano se ääneen -kampanja haluaa nostaa esiin nuorten mielenterveysongelmat ja niihin liittyvän syrjinnän sekä levittää tietoa saatavilla olevasta avusta.

Kampanja on tuotettu Vamosnuorten mediayksikössä, jonka tehtävänä on kevään aikana nostaa esiin nuorille tärkeitä aiheita ja ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vamosnuorten rinnalla kampanjaa toteuttavat media-alan nuoret ammattilaiset sekä suunnittelutoimisto Måndag.             

Kahden viikon mittainen kampanja alkaa virallisesti maanantaina 28.5, mutta sen tunnusbiisi, Slummikoiran “Sano se ääneen” julkaistaan jo perjantaina 25.5.

- Mä lähdin tähän kampanjaan mukaan, koska olen tavannut monia hukassa olevia nuoria, jotka ovat apua vailla, mutta eivät osaa sitä hakea. Olen myös nähnyt läheltä, mitä pahimmillaan tapahtuu, jos ongelmista ei puhuta. Traumaattisen lapsuuden ja sekavan nuoruuden kokeneena kannustan joka ikistä ihmistä sanomaan sen ääneen, jos on paha olla, Slummikoira kertoo.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa #sanoseääneen.

Vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi jo 10 vuotta!

Mediayksikön ja nuorten kädenjälki ja ajatukset näkyvät vahvasti myös ensi torstaina 24.5., kun Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä Vamos-palvelu juhlii 10-vuotista taivaltaan.

- Vamos on kymmenen vuoden aikana auttanut lähes 10 000 nuorta takaisin ihmisten pariin, kouluun ja töihin. Jopa 81 % palvelussamme olevista nuorista kokee, että heidän elämänsä on muuttunut parempaan suuntaan. Vamoksen vaikuttavuus syntyy siitä, että nuoren tarpeet asetetaan etusijalle, nuoresta välitetään ja työtä tehdään nuoren hyväksi yhteistyössä eri toimijoiden kesken, kehittämispäällikkö Vesa Sarmia sanoo.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Vamoksen synttäreille

Helsingin kaupungintalon juhlasalissa (Pohjoisesplanadi 11-13) 24.5. klo 13 - 15 pidettävän pääjuhlan lisäksi Vamosta juhlitaan torstaina ympäri Suomea. Vamos toimii jo Helsingissä, Espoossa, Lahdessa, Turussa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Livelähetys:
Helsingin tilaisuutta voi myös seurata livelähetyksenä Vamosen Facebookissa @vamosnuoret.

Juhlan ohjelma 

Ilmoittautumiset synttäreille: laura.niemi@hdl.fi

Lisätietoja:

Sano se ääneen -kampanja, haastattelut ja videon ennakkopyynnöt:

Sami Kieksi, Vamoksen mediayksikkö, puh. 044 219 3111, sami.kieksi@revul.fi

Vamos ja Vamoksen syntymäpäivä:

Vesa Sarmia, kehittämispäällikkö, Vamos, puh. 050 413 0718, vesa.sarmia@hdl.fi

Katri Angeria, asiakkuuspäällikkö, Vamos,  puh. 050 569 2553, katri.angeria@hdl.fi

Laura Niemi, viestintäjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos, puh.050 3738602, laura.niemi@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään. Tuotamme yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoivan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaittemme arkea. Työmme tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään. Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee yli tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Riittäisikö rohkeus sovintoon? Sovinnon päivän suurkonsertti Senaatintorilla 30.5. klo 15-16.3017.5.2019 10:09:44 EESTTiedote

Senaatintorilla järjestetään Sovinnon päivän konsertti helatorstaina 30.5. kello 15 ensimmäistä kertaa. Konsertissa esiintyvät Marzi Nyman trio, Jukka Leppilampi, Maria Ylipää, Tove Wingren ja Jukka Perko. Sovinnon puolestapuhujia ja ystäviä nähdään videotervehdyksinä osana konserttia. Lisäksi lavalle on tulossa yllätysvieraita. Konserttiin on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme