Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Sanoista vastuullisempiin tekoihin - Hekan vastuullisuusraportissa korostuvat konkreettiset teot

Jaa
Helsingin kaupungin asunnot Oy:n eli Hekan vastuullisuustoiminnassa siirryttiin vuonna 2021 sanoista tekoihin, kun vastuullisuusohjelmaa jalkautettiin työntekijöiden ja asukkaiden arkeen lähes kaikille toiminnan osa-alueilla. Hekan sidosryhmien asettamissa odotuksissa korostuu edelläkävijyys, mikä näkyy yhtiön toiminnassa ja nyt julkaistussa raportissa.
Hekalla uskotaan, että vastuullinen toiminta lisää myös asukkaiden tyytyväisyyttä. (Kuva: Heka)
Hekalla uskotaan, että vastuullinen toiminta lisää myös asukkaiden tyytyväisyyttä. (Kuva: Heka)

Hekan ensimmäisessä vastuullisuusohjelmassa yhtiön toiminnan vastuullisuuden kärkiteemoiksi määriteltiin tyytyväiset asukkaat, hyvinvoiva ja osaava työyhteisö, kestävä kiinteistöhoito ja rakentaminen sekä rehti liiketoiminta. Vastuullisuusraportissa avaamme, miten edistimme näitä teemoja vuonna 2021.

Onni asuu Hekalla

Hekan asukkaat ovat olleet tyytyväisiä asumiseensa ja asumisen palveluihin jo vuosien ajan. Myös vuonna 2021 asukastyytyväisyys pysyi hyvänä koronapandemiasta huolimatta, vaikka asukastyytyväisyyden kokonaistulos laskikin hieman.

Näkyvimpiä uudistuksia Hekan asukkaille olivat entistä paremmat sähköiset palvelut. Asukkaiden toiveesta verkkosivuiltamme näkee nyt kohteiden reaaliaikaiset jätetiedot ja jätetilojen tyhjennysaikataulut. Aiemmin tänä vuonna asukkaiden sähköiset palvelut paranivat entisestään, kun helmikuussa 2022 avattiin Hekan asukassivut, joiden kautta asukkaat voivat hoitaa sähköisesti valtaosan asumisen aikaisesta asioinnista.

Vastuullisuus on arjen tekoja

Työntekijöille vastuullisuus näkyy arjessa monin tavoin. Hekassa lanseerattiin Hurmaava hekalainen -toimintamalli, joka kannustaa työntekijöitä yhä toimivampaan yhteistyöhön. Lokakuussa järjestettiin uudelleen vuonna 2020 suosiota saanut Liikkuva lokakuu -kampanja, jonka aikana työntekijät saivat ulkoilla työajalla päivittäin 30 minuuttia.

Työturvallisuutta parannettiin panostuksin työvaatetuksiin ja tekemällä sähköinen ilmoituslomake läheltä piti -tilanteiden raportoimiseen. Vuoden lopussa Hekassa otettiin käyttöön sähköinen oppimisympäristö, joka mahdollistaa työntekijöille opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta.  

Vuonna 2021 henkilöstön pariin jalkautetut Tapamme toimia -periaatteet ohjaavat kaikkia hekalaisia toimimaan oikein ja luovat perustan yhteisille toimintatavoille. Vastuullisuus näkyy myös henkilöstön hankintaosaamiseen panostamisena: työntekijöiden laajan kouluttamisen kautta ympäristö- ja vastuullisuusnäkökulmien huomioiminen hankintoja tehtäessä on Hekalla jo ihan perustekemistä.

Päämääränä hiilineutraalisuus

Hekan talojen energiankäyttö on hiilineutraalia vuonna 2030. Asuminen ja erityisesti asuntojen lämmitys on merkittävä kasvihuonepäästöjen lähde, joten Hekalla panostetaan paljon ekologisempien asumisratkaisujen kehittämiseen. Jo nyt 100 prosenttia Heka-talojen kiinteistösähköstä tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä.

Hekalla kehitetään aktiivisesti uusia energiatehokkuutta ja vähähiilisyyttä parantavia ratkaisuja ja kokeillaan uusia innovaatioita. Osana vuonna 2020 alkanutta HELENA-hanketta käynnistettiin kansainvälinen Hekan innovaatio-ohjelma, jonka tavoitteena on löytää ja pilotoida uusia, innovatiivisia asumisen vähähiilisyyttä tukevia ratkaisuja. Kehittämällä uudenlaisia ratkaisuja Heka haluaa toimia suunnannäyttäjänä ja vaikuttaa kiinteistöalan kestävään kehitykseen.  

Raportointia uudistettiin

Vuoden 2021 raportoinnin yhteydessä uudistimme vuosi- ja vastuullisuus raportointikokonaisuuden täysin ja samalla kirkastimme vastuullisuusohjelman tavoitteita. Uusi raportointikokonaisuus muodostuu verkkosivusta, vastuullisuusraportista sekä tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta.

Raportit myös näyttävät uudenlaiselta: Heka siirtyy vaiheittain tänä ja ensi vuonna Helsingin kaupungin brändi-ilmeen alle, ja nyt julkaistut raportit ovat ensimmäiset uudella ilmeellä tehdyt julkaisut.

Tutustu raportteihin Hekan verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Närö

Hekan toimitusjohtaja

Puh. 040 689 0995

jaana.naro@hekaoy.fi

Marika Nyyssönen

ympäristö- ja vastuullisuuspäällikkö

Puh. 09 5767 4913

marika.nyyssonen@hekaoy.fi

Kuvat

Hekalla uskotaan, että vastuullinen toiminta lisää myös asukkaiden tyytyväisyyttä. (Kuva: Heka)
Hekalla uskotaan, että vastuullinen toiminta lisää myös asukkaiden tyytyväisyyttä. (Kuva: Heka)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)
Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)
Viipurinkatu 2
00510 Helsinki

http://www.hekaoy.fi

Helsingin kaupungin asunnot (Heka) on Suomen suurin asuntojen vuokranantaja. Noin 53 000 asunnossamme asuu lähes 100 000 helsinkiläistä eli noin joka seitsemäs helsinkiläinen. Tarjoamme asukkaillemme kohtuuhintaista, laadukasta ja turvallista arkea. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Itäkeskukseen valmistunut Hekan uudiskohde Kauppakartanonkatu 16 täydentää ympäristöään28.2.2023 12:08:00 EET | Tiedote

Itäkeskukseen valmistui helmikuun lopussa uusia Hekan vuokra-asuntoja osoitteeseen Kauppakartanonkatu 16. Uudiskohde rakennettiin 1970-luvun lopulla valmistuneen, puretun Hekan kohteen tilalle. Puretut rakennukset olivat teknisesti käyttöikänsä päässä, eikä alun perin opiskelija-asuntolaksi suunniteltujen rakennusten tilankäyttö vastannut tämän päivän tarpeita. Kohteen peruskorjaaminen olisi tullut kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen. Purkutyöt käynnistyivät alkuvuodesta 2020. Tontille voitiin uudisrakentamalla sijoittaa kaksinkertaisesti asuinneliöitä.

Kyselyn mukaan 60 prosenttia Hekan asukkaista suosittelisi vuokranantajaansa suurella todennäköisyydellä25.1.2023 12:20:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) asukkaat olivat pääosin tyytyväisiä asumiseensa ja Hekaan vuokranantajana myös vuonna 2022. Hekan vuotuiseen asukastyytyväisyyskyselyyn vastanneista 60 prosenttia suosittelisi Hekalla asumista suurella todennäköisyydellä. Asukastyytyväisyyskyselyn kokonaistulos kuitenkin laski hieman vuodesta 2021. Selvitimme asukkaidemme tyytyväisyyttä Hekaan asukastyytyväisyyskyselyllä loppuvuodesta 2022.

Muistutuskutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan Hekalla käyttöönotettuun innovatiiviseen energiaratkaisuun torstaina 8.12.2022 klo 97.12.2022 08:03:00 EET | Kutsu

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) tähtää kiinteistöjensä energiaomavaraisuuden kasvattamiseen. Yksi esimerkki tästä työstä on Hekan kohde Eskolantie 4 Pukinmäessä. Vuonna 2015 valmistuneen puurakenteisen kerrostalon katolle asennettiin ensin aurinkopaneelit ja nyt startup-yritys Cactosin valmistama, käytetyistä Tesla-sähköauton akuista koottu energiavarasto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme