Avain

Sarjakuvan lyhyt historia esittelee koko taiteenlajin historian

Jaa

Juri Nummelinin Sarjakuvan lyhyt historia esittelee koko taiteenlajin historian selkeästi ja monipuolisesti aina 1700- ja 1800-lukujen ensimmäisistä kokeiluista nykypäivään.

Kansi: Juri Nummelin, Sarjakuvan lyhyt historia
Kansi: Juri Nummelin, Sarjakuvan lyhyt historia

Sarjakuvan lyhyt historia nostaa ensimmäistä kertaa esille rinnakkain koti- ja ulkomaisia sarjakuvataiteilijoita ja heidän tuotantoaan. Myös naistekijät ovat keskeisesti esillä. Teoksessa muu populaarikulttuurin historia ja yhteiskunnalliset muutokset kulkevat rinnakkain sarjakuvataiteen muutosten rinnalla.

Mukana kirjassa ovat niin maailman vanhimmat sanomalehtisarjakuvat kuin supersankarisarjakuvat ja japanilaiset mangatkin. Huomiota kiinnitetään yhtä lailla underground-sarjakuvaan kuin kaikkein tunnetuimpiin sarjakuviin. Tuttujen suosikkien rinnalla teoksesta löytyy uusia tuttavuuksia.

Juri Nummelin on aiemmin kirjoittanut mm. teokset Elokuvan lyhyt historia ja Animaatioelokuvan lyhyt historia.

Tekijä: Juri Nummelin
Teos: Sarjakuvan lyhyt historia
ISBN: 9789523041776
Ilmestymispäivä: 12.10.2018

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain
Suomen kirjastopalvelu Oy
kustannuspäällikkö
Tiina Aalto
puh. 040 715 0901
tiina.aalto@avain.net

arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Kansi: Juri Nummelin, Sarjakuvan lyhyt historia
Kansi: Juri Nummelin, Sarjakuvan lyhyt historia
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on kotimaiseen laatukirjallisuuteen keskittynyt kirjakustantamo. Kustantamo on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä. Avain kustantaa aktiivisesti selkokielistä kirjallisuutta ja se palkittiin syksyllä 2017 Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain kustantaa kirjoja myös tilaustöinä yrityksille ja muille yhteisöille. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös Booky.fi Oy ja Porvoon Kirjakeskus Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen kevät 2019: Kirjoja kaikille lukijoille23.11.2018 12:18:55Tiedote

Avain julkaisee keväällä 2019 kirjallisuutta kaikenikäisille. Kevään uutuuksia ovat muun muassa Sanna Ryynäsen kiehtova elämäkerta taiteilija Meri Genetzistä, Ilpo Salosen menneiden vuosikymmenen Euroopan-matkailuun kuljettava Täältä tullaan, Eurooppa!, Leena Komulaisen ja Nelli Immosen vauva-arjen aakkosillaan hauskuuttava Mikä ihmeen mahakipsi? sekä Tiina-Emilia Kauniston sinkkuilun ja deittailun historiaa esittelevä Lemmenmanauskirja. Kaikenikäiset pääsevät jännittävän viikinkihistorian jäljille Karoliina Suoniemen Ihan oikeiden viikinkiajan lapsien myötä ja Tittamari Marttisen Lasten matkaopas Suomeen kuljettaa pitkin kotimaata.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme