Varsinais-Suomen ELY-keskus

Särkänsalmen sillalle Naantalissa rakennetaan jalankulku- ja pyöräilyväylä, maantiellä 189 liikennekatko 20.-23.5.2022

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus rakentaa yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa jalankulku- ja pyöräilyväylän Naantaliin Särkänsalmen sillalle maantielle 189. Yhteensä uutta väylää rakennetaan n. 1,5, km. Samassa yhteydessä uusitaan Särkänsalmen virtausaukko ja rakennetaan riista-aitaa maantielle 189. Työmaan valmistelevat työt ovat jo pääosin valmistuneet ja varsinaiset rakennustyöt alkaneet, työt jatkuvat loppusyksyyn. Särkänsalmen virtausaukon uusimistöiden vuoksi maantie 189 on suljettuna 20.5.2022 klo 19.00 – 23.5.2022 klo 06.00. Kiertotie tulee kulkemaan maanteiden 1930, 1900, 192, 1893, E18 kautta maantielle 189. Kiertotien pituus on n. 40 km. Joukkoliikennettä ei järjestetä liikennekatkon aikana Fölin Naantalin sisäisten linjojen N2 ja N3 osalta.

Särkänsalmen silta
Särkänsalmen silta

Varsinais-Suomen ELY-keskus on aloittanut yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa parantamaan Särkänsalmen kohdalla jalankulun- ja pyöräilyn toimivuutta ja turvallisuutta. Maantielle 189 rakennetaan uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä Särkänsalmen sillalle. Uutta väylää rakennetaan välille Meripirtintie-Virventie yhteensä n. 1,5 matkalle. Naantalin kaupunki on myös viime vuosina useissa eri rakennushankkeissa parantanut jalankulun- ja pyöräilyn väylää saariston suuntaan Luonnonmaan osuudella. Tämän hankkeen myötä muodostuu yhtenäinen jalankulun- ja pyöräilyn väylä Naantalin keskustasta Merimaskun kirkonkylään saakka. Urakan alla oleva tiealue on osa suosittua Saariston Rengastietä, ja palvelee näin myös pyörämatkailua. ELY-keskuksen tavoitteena on tukea kestäviä liikkumistapoja ja rakentamista.

Maantien parantamistöiden yhteydessä uusitaan myös meripenkereessä sijaitseva Särkänsalmen virtausaukko ja rakennetaan myös riista-aitaa noin 3,5 kilometrin matkalle Särkänsalmelta Naantalin suuntaan. Hankkeen myötä riista-aita ulottuu maantiellä 189 koko Luonnonmaan alueelle.

Maantien 189 liikennekatko ja muut liikennejärjestelyt

Särkänsalmen virtausaukon uusimistöiden vuoksi maantie 189 on suljettuna 20.5.2022 klo 19.00 – 23.5.2022 klo 6.00 ja kiertoreitti tulee kulkemaan Askaisten kautta reittiä Merimaskun kirkonsalmi – Askainen – Lemu – Kustavintie. Kiertotie tulee kulkemaan maanteiden 1930, 1900, 192, 1893, E18 kautta maantielle 189. Kiertotien pituus on n. 40 km. Jalankululle ja pyöräilijöille ei ole myöskään järjestettävissä kulkuyhteyttä siltapaikan ohi liikennekatkon aikana. Myös joukkoliikenteen vuorot Turku-Rymättylä -välisellä yhteydellä Fölin Naantalin sisäisten linjojen N2 ja N3 osalta on peruttu liikennekatkon aikana. Liikennekatkon vuoksi jää ajamatta perjantaina illalla kaksi vuoroparia. Lauantaisin ja sunnuntaisin on molempina päivinä ainoastaan kaksi vuoroparia, jotka jäävät siis ajamatta liikennekatkon aikana 22.5. ja 23.5. Myös virtausaukon kohdalla kulkeva Saariston rengastie on suljettu liikennekatkon ajan.

Liitteenä on Särkänsalmen sillan kiertoreitti kartalla. 

Virtausaukon uusimisen aikaista liikennekatkoa lukuun ottamatta rakennustöistä ei aiheudu merkittävää haittaa liikenteelle. Liikenteen käytössä on pääosin kaksi kavennettua kaistaa. Louhintatöistä aiheutuu nyt keväällä jonkin verran muutaman minuutin pituisia liikennekatkoja. Muutaman minuutin liikennekatkoja aiheutuu myös syksyllä Särkänsalmen siltaa leventävien elementtien nostosta. Työmaan kohdalla alennetaan nopeusrajoitusta 30 km:iin/h.    

Työmaa ja sen aiheuttamat haitat ovat onneksi vain hetkellisiä, ja uusi väylä hyödyttää valmistuttuaan niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin. Pyöräily- ja kävelymahdollisuudet saariston suuntaan paranevat ja liikenneturvallisuus paranee.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Asunen Mikko, p. 0295 024 106 tai mikko.asunen@ely-keskus.fi

- Naantalin kaupunki: yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi, p.-050 464 9902 tai mika.hirvi@naantali.fi

- Oteran Oy: Kimmo kanerva, p. 0400 125 477 tai kimmo.kanerva@oteran.fi

Avainsanat

Kuvat

Särkänsalmen silta
Särkänsalmen silta
Lataa
Liikennekatkon aikainen kiertotie kartalla
Liikennekatkon aikainen kiertotie kartalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lohvon ja Piiliojan siltoja korjataan Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie)13.5.2022 10:07:16 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloitti Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie) sijaitsevien Lohvon ja Piiliojan siltojen korjaustyöt toukokuun alussa. Korjaustöiden on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. Korjaustyöt toteutetaan siten, että molemmilla siltapaikoilla on käytössä vähintään yksi ajokaista ajoneuvoliikenteelle. Kaistan ollessa suljettuna käytössä on liikennevalo-ohjaus. Ajoneuvoliikenteen jonotusajat pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyenä. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tielläliikkujille.

Päällystystyöt jatkuvat Lounais-Suomessa ensi viikolla (vko 20)13.5.2022 09:45:34 EEST | Tiedote

Päällystystyöt jatkuvat maanteillä 192 Mietoisissa välillä Pyhe-Y-tien liittymä ja 204 Pöytyällä välillä Rannanmäki-Uusikartano. Valtatien 1 ja Turun kehätien eli kantatien 40 liittymässä Kaarinan Kirismäessä päällystetään vielä joitain erkanemiskaistoja. Uusia kohteita ovat kantatie 44 Kankaanpään keskustan kohdalla, maantie 204 Turun Tortinmäen ympäristössä ja maantie 1890 Naantalin Rymättylässä välillä Röölä-Hanka.

Restaureringsplaneringen av Saarenjärvi inleddes som en del av livsmiljöprogrammet Helmi12.5.2022 16:24:29 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har beställt en restaureringsplan för Saarenjärvi på gränsen mellan Salo och Raseborg. Saarenjärvi hör till Natura 2000-området i Kisko ås vattendrag och Saarenjärvi, som inrättats som ett särskilt skyddsområde för fåglar, dvs. SPA-område, har fredats som privat skyddsområde. Savo-Karjalan vesi- ja ympäristösuunnittelu Oy ansvarar för det praktiska genomförandet av planen.

Saarenjärven kunnostussuunnittelu alkoi osana Helmi-elinympäristöohjelmaa12.5.2022 16:11:50 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on tilannut kunnostussuunnitelman Salon ja Raaseporin rajalla sijaitsevalle Saarenjärvelle. Saarenjärvi kuuluu Kiskonjoen vesistön Natura 2000 -alueeseen, ja linnuston erityissuojelualueeksi eli SPA-alueeksi perustettu Saarenjärvi on rauhoitettu yksityisenä suojelualueena. Suunnitelman käytännön toteutuksesta vastaa Savo-Karjalan vesi- ja ympäristösuunnittelu Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme