Ilmarinen

Sata maailman suurinta saastuttajaa sijoittajien vaikuttamiskohteena

Jaa

Joukko kansainvälisiä sijoittajia haluaa vaikuttaa maailman eniten saastuttaviin yrityksiin kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi. Ilmarinen liittyi mukaan Climate Action 100+ -aloitteeseen, jonka kohteena on sata maailman suurinta saastuttajaa.

Sijoittajien tavoitteena on paitsi vaikuttaa päästöjen vähentämiseen myös parantaa ilmastonmuutoksen riskien hallintaa yrityksissä sekä vahvistaa ilmastovaikutusten raportointia. Viisivuotisessa hankkeeseen on alkuvaiheessa ilmoittautunut mukaan 225 kansainvälistä sijoittajaa, joiden yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on yli 26,3 biljoonaa dollaria.

– Kampanjan tavoitteet vastaavat hyvin Ilmarisen omia ilmastoperiaatteita ja olemme tähänkin asti olleet mukana vaikuttamassa yrityksiin ilmastovaikutusten huomioimiseksi. Globaali sijoittajien yhteisaloite vahvistaa ääntämme entisestään ja toivomme, että viesti menee näin perille isoimmillekin yrityksille, sanoo Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen senior-analyytikko Tiina Landau.

Kampanjan kohteiksi on valittu globaalisti sata yritystä, jotka aiheuttavat eniten kasvihuonekaasupäästöjä. Päästötiedot perustuvat Carbon Disclosure Project (CDP) -järjestön tietokantoihin ja niissä on huomioitu sekä yhtiöiden suorat että epäsuorat päästöt. Listalla on mm. isoja öljy-, kaasu- kaivos ja autoyhtiöitä. Kampanjassa mukana olevat sijoittajat valitsevat omat vaikuttamiskohteensa yritysten joukosta. Vaikuttamistoimenpiteisiin kuuluvat mm. keskustelut yrityksen johdon kanssa, hallituksen jäsenten nimityksiin osallistuminen sekä tarvittaessa myös osakkeenomistajien aloitteet ja äänestäminen yhtiökokouksissa.

Hanke julkistettiin Pariisissa 12.12.2017, Pariisin ilmastokokouksen kaksivuotispäivänä. Hanketta koordinoi viisi kansainvälistä sijoittajajärjestöä ja sen perustana ovat YK:n tukemat vastuullisen sijoittamisen periaatteet (Principles for Responsible Investment PRI). Ilmarinen allekirjoitti periaatteet ensimmäisenä suomalaisyhtiönä vuonna 2006.

Lisätietoja:

Tiina Landau, vastuullisen sijoittamisen senior-analyytikko, p. 045 6711286

Kampanjan verkkosivut: www.climateaction100.org

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme lähes 1,1 miljoonaan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 46 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme