Kustannusosakeyhtiö Otava

Sata vuotta täyttävän Alfred Kordelin -säätiön poikkeuksellinen historiikki julki

Jaa

Sata vuotta täyttävä Alfred Kordelin -säätiö julkaisee lokakuussa historiikin, joka luo ainutlaatuisen kurkistusaukon suomalaiseen kulttuurihistoriaan. Samalla rakentuu kuva suomalaisen tiede- ja kulttuurielämän muutoksesta. Tuhannet ja taas tuhannet suomalaiset kulttuurin tekijät ovat saaneet säätiöltä tukea työnsä ja uransa edistämiseen.

Alfred Kordelinin säätiö juhlii sadatta toimintavuottaan poikkeusolosuhteissa, maailmanlaajuisen pandemian aikana. Säätiölle poikkeusoloissa toimiminen on kuitenkin tuttua, sillä se on jatkanut työtään suomalaisen kulttuurin hyväksi keskeytyksettä läpi maailmanhistorian haasteiden ja sotienkin läpi. Alfred Kordelinin säätiön tukeen suomalaiset voivat luottaa myös jatkossa. 

Osana juhlavuotta Otava julkaisee Antti Parpolan ja Sirkka Saarisen kirjoittaman historiikin Säätiö. 

Teos kertoo Alfred Kordelinin säätiön satavuotisesta taipaleesta suomalaisen tieteen ja taiteen rahoittajana. Kirjassa kuvataan säätiön syntyä sisällissodan jälkeisessä Suomessa, nousua maan vauraimmaksi säätiöksi ja ”Suomen Nobeliksi” sekä varojen menetystä ja uutta nousua 1980-luvun lopulta alkaen. Säätiön rahoittamista tuhansista tieteen ja taiteen hankkeista kertovat tarinat toimivat ainutlaatuisena kurkistusaukkoina suomalaiseen kulttuurihistoriaan. 

Alfred Kordelinin säätiö täyttää sata vuotta vuoden 2020 lopussa. Säätiön toiminta on aina ollut harvinaisen monimuotoista, sillä se tukee tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja kansanvalistusta. Toimintansa aikana säätiö on tukenut tuhansia ja taas tuhansia kulttuurin tekijöitä eri aloilta.

Merkkivuosi on tunnustus menneiden sukupolvien työlle niin säätiössä työskennelleille kuin apurahansaajille. Säätiö elää vahvasti ajassa toteuttaen perustehtäväänsä paitsi traditioita vaalivana myös uutta luovana yhteisönä. Esimerkkejä löytyy digikalevalasta klassisen musiikin pohjaan nojaavaan pelimusiikkihankkeeseen. Säätiö jakaa apurahoina ja palkintoina vuodessa noin viisi miljoonaa euroa.

VTT Antti Parpola on historioitsija ja tietokirjailija ja FT Sirkka Saarinen on Turun yliopiston suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori.

Säätiö ilmestyy 21.10.2020

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Lisätiedot:
Alfred Kordelinin säätiö
toimitusjohtaja Erik Båsk
puhelin 040 825 8071
erik.bask@kordelin.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Tulevan kevään inspiroivat käsityökirjat16.11.2021 13:08:16 EET | Tiedote

Islantilaisneuleet ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Suomalaiset huippusuunnittelijat ovat tarttuneet haasteeseen ja luoneet upeita kaarrokeneuleita neulojien iloksi. Villasukkamalleissa on onnea ja eksotiikkaa, sillä Niina Laitinen on inspiroitunut matka-aiheista ja muumifanien sukissa seikkailevat Tove Janssonin rakastetut hahmot. Vasenkätiset neulojat saavat vihdoinkin omaan työjärjestykseen sopivan neulekirjan ja myös ompeluharrastajille on luvassa käytännöllisiä teoksia.

Onnistuuko taikuri Herra Koskinen rikkomaan kolme uutta Guinness-ennätystä? Guinness World Records -päivän teemana on supertaidot16.11.2021 09:24:41 EET | Tiedote

Taikuri ja jonglööri Herra Koskisella on hallussaan jo 11 Guinnessin maailmanennätystä. Nyt hän tavoittelee kolmea uutta Kauppakeskus Sellon Suomalaisen Kirjakaupan yhteydessä järjestettävässä Guinness World Records -tapahtumassa 17.11. klo 17.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan ja jännittämään, onnistuuko Herra Koskinen kerryttämään maailmanennätystiliään!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme