Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa 8 790 työtöntä työnhakijaa maaliskuussa

Jaa

Satakunnassa oli maaliskuun lopussa 8 790 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 710 henkeä (-23,6 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuukautta aiemmasta työttömien määrä laski 420 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuussa 9,1 %.

Muun työttömyyden lisäksi myös lomautukset ovat vähentyneet niin vuoden takaiseen kuin edelliseen kuukauteen verrattuna. Lomautettujen määrä väheni maaliskuun aikana etenkin ravintola-alan ammateissa.

Työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuussa 8 291 avointa työpaikkaa Satakunnassa. Se on ennätysmäärä avoimia työpaikkoja vuodesta 2006 alkavassa tilastoinnissa. Maaliskuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli vajaat 4 000.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (tem.tyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:

Ylijohtaja Marja Karvonen, puh. 0295 022 111
sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114
sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto:

Johtaja Juhani Sundell, puh. 0295 022 117
sähköposti: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Maahanmuuton kaksinkertaistaminen voi tasapainottaa Satakuntaa uhkaavan väestön vähenemisen9.5.2022 09:53:02 EEST | Tiedote

Satakunta on saanut muuttovoittoa ulkomailta vuosina 2010–2021 noin 6 600 henkilöä eli keskimäärin 550 henkilöä vuodessa. Luku on kaikista maakunnista määrällisesti kuudenneksi eniten. Muuttovoittoa vieraskielisten jatkomuutoista ovat kuitenkin saaneet vain Uusimaa ja Varsinais-Suomi. Ulkomaisen muuttovoiton kaksin- tai kolminkertaistaminen käytännössä tasapainottaisi Satakunnan ennakoidun väestön vähentymisen vuoteen 2040 mennessä.

Asiakkaiden tyytyväisyys Satakunnan ELY-keskuksen palveluihin on korkealla tasolla2.3.2022 10:07:46 EET | Tiedote

ELY-keskusten jatkuvaa asiakaspalautetta seurataan palvelutyytyväisyyskyselyjen avulla. Kyselyjen piiriin kuuluvat rahoitus-, maksatus-, lupa- ja valvontapalvelut sekä yritysten kehittämispalvelut. Palvelutyytyväisyyskyselyihin saatiin vuonna 2021 yhteensä noin 3888 vastausta koko maasta ja 129 Satakunnasta. Vuoden 2021 kyselytulosten perusteella Satakunnan ELY-keskuksen asiakastyytyväisyys on pysynyt erinomaisella tasolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme