Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa 9 320 työtöntä työnhakijaa heinäkuussa

Jaa

Satakunnassa oli heinäkuun lopussa 9 320 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 270 henkeä (-12,0 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuukautta aiemmasta työttömien määrä nousi vajaalla 500 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli heinäkuussa 9,7 %.

Vaikka muuten työttömyys on selvästi laskenut vuoden takaiseen verrattuna, on ulkomaalaisten työttömien määrä noussut. Kesän aikana työnhakijoiksi on ilmoittautunut aiempaa enemmän ukrainalaisia, jotka ovat jo nousseet työttömissä työnhakijoissa suurimmaksi ulkomaan kansalaisten ryhmäksi Satakunnassa.

Työvoiman kysyntä jatkui heinäkuussakin melko vilkkaana. Työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuussa Satakunnassa yhteensä 4 451 avointa työpaikkaa, joista kuukauden aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli reilut 1 900.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan ELY-keskus

Ylijohtaja Marja Karvonen, puh. 0295 022 111, marja.karvonen@ely-keskus.fi

Työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114, hannu.ahvenjarvi@ely-keskus.fi

Satakunnan TE-toimisto

Johtaja Juhani Sundell, puh. 0295 022 117, juhani.sundell@te-toimisto.fi
Vaihde 0295 045 000

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme