Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Säveltäjä Cecilia Damströmin uutuusteoksilla keväällä 2023 jopa neljä maailmankantaesitystä

Jaa
Viime vuonna ensimmäisenä taidemusiikkia edustavana naisena Teosto-palkinnon voittaneen Cecilia Damströmin kevät 2023 on kiireisen tuottelias: luvassa on jopa neljän teoksen maailmankantaesitykset. Lisäksi Damströmin Teosto-palkittu sävellys ICE saa Saksan ensiesityksensä 17. toukokuuta Bambergin Sinfoniaorkesterin esittämänä, kapellimestari Ruth Reinhardtin johdolla.
Cecilia Damström. Kuva: Ville Juurikkala
Cecilia Damström. Kuva: Ville Juurikkala

Damströmin uutuusteosten maailmankantaesityksistä ensimmäinen kuullaan tänään keskiviikkona 1. helmikuuta Helsingissä käynnissä olevalla CelloFestillä Temppeliaukiokirkossa, kun palkittu sellisti Jonathan Roozeman soittaa festivaalin tilaaman teoksen Aveo. Toisen maailmankantaesityksen, Cia Rinteen monikieliseen tekstiin sävelletyn Science Frictions -juhlakantaatin, esittävät 20. maaliskuuta kontratenori David Hackston, Akateeminen Laulu -kuoro ja Ylioppilaskunnan Soittajat -sinfoniaorkesteri. Helsingin yliopistolla järjestetään sadas filosofisen tiedekunnan promootio sekä yhteensä neljän tiedekunnan promootiot, ja Science Frictions -kantaesitys kuullaan "promootioiden riemuvuoden" avajaistapahtumassa. Yliopiston esitykset johtaa kapellimestari Aku Sorensen.

Huhtikuussa ensi-iltavuorossa ovat 8.4. Ylioppilaskunnan Laulajien 140-vuotiskonsertissaan Musiikkitalossa esittämä The Holocene Extinction -kuoroteos, ja viimeisenä harmonikalle sävelletty Renewables, joka on pakollinen kilpailukappale Helsingin Karjala-talossa 21.–23.4. järjestettävässä 50:nnessä kansallisessa "Minä soitan harmonikkaa..." -kilpailussa.

– On aivan huikean inspiroivaa, että tänä keväänä neljä hyvin erilaista sävellystä saavat kantaesityksensä upeiden muusikoiden tähdittämänä ja kaikki kotikaupungissani Helsingissä! Tuntuu aivan etuoikeutetulta saada säveltää niin orkesterille kuin solisteille ja kuoroille, Cecilia Damström iloitsee. 

Damströmin sävellyksiä esitetään kevään aikana ahkerasti myös Helsingin ja Suomen ulkopuolella. 12.–17. helmikuuta Kokkolan Talviharmonikka -festivaalilla Damströmin kaksikielinen lastenooppera Vickan & Väinö esitetään peräti 10 kertaa, ja Minna Canthin elämän innoittama neliosainen pianokvintetto Minna saa Ruotsin ensiesityksensä Tukholman Konserttitalossa 21. huhtikuuta TampereRaw-yhtyeen tulkintana. Samana iltana Damström myös debytoi Vaasan Kaupunginorkesterin kanssa jousiorkesteriteoksellaan Infirmus.

Cecilia Damströmin teosten esityskevät huipentuu 17. toukokuuta, kun Bambergin Sinfoniaorkesteri soittaa Saksan ensiesityksen säveltäjän Teosto-palkitusta teoksesta ICE. Damström matkustaa innoissaan tutussa kaupungissa tapahtuvaan konserttiin.

– Tuntuu erityiseltä, että juuri Bambergin Sinfoniaorkesteri soittaa Saksan ensiesityksen, sillä Bamberg oli kotikaupunkini 2021–2022 kun asuin taiteilijaresidenssi Villa Concordiassa. On aivan ihanaa palata entiseen kotikaupunkiini musiikin merkeissä!

Lisää Cecilia Damströmin tulevista esityksistä täällä:

www.ceciliadamstrom.com

www.soundcloud.com/ceciliadamstrom

www.ceciliadamstrom.blogspot.com

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Cecilia Damström. Kuva: Ville Juurikkala
Cecilia Damström. Kuva: Ville Juurikkala
Lataa
Cecilia Damström. Kuva: Ville Juurikkala.
Cecilia Damström. Kuva: Ville Juurikkala.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme