NoHo Partners Oyj

Savoylle ja Palacelle kovan tason omistajajoukko: Uusi ravintolayhtiö tähtää maailman huipulle

Jaa
Suomeen syntyy uusi huippuluokan ravintolayhtiö, joka ottaa hoitaakseen juuri Michelin-tähdellä palkitun Palacen ja legendaarisen Savoyn toiminnan. Uuden yhtiön perustajina ja omistajina toimivat NoHo Partners ja uuden yhtiön johtoryhmän muodostava nelikko: Lontoosta Suomeen palaava keittiömestari Helena Puolakka, Ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen sekä yrittäjät Saku Tuominen ja Jyrki Sukula.
Uutta Financier Group -ravintolayhtiötä luotsaavat (oikealta vasemmalle) Lontoosta Suomeen palaava keittiömestari Helena Puolakka, yrittäjä Saku Tuominen, Ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen sekä yrittäjä Jyrki Sukula. Kuva: Tuukka Koski
Uutta Financier Group -ravintolayhtiötä luotsaavat (oikealta vasemmalle) Lontoosta Suomeen palaava keittiömestari Helena Puolakka, yrittäjä Saku Tuominen, Ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen sekä yrittäjä Jyrki Sukula. Kuva: Tuukka Koski

Helena Puolakka Ravintola Savoyn johtoon

Yli 20 vuotta maailman huipulla kokannut Helena Puolakka palaa Suomeen ja ottaa vastuulleen Ravintola Savoyn kehittämisen. Savoyssa hän tulee johtamaan sekä keittiötä että salia. Aiemmin Puolakka on toiminut keittiömestarina muun muassa Pierre Koffmanin La Tante Clairessa Lontoossa ja apulaiskeittiömestarina Pierre Gagnairen Hotel Balzacissa Pariisissa. Molemmilla on kolme Michelin-tähteä.

- En missään vaiheessa ajatellut palaavani Suomeen, mutta tilaisuus oli yksinkertaisesti liian houkutteleva. Rakastan Savoyta ja pidän sitä ainutlaatuisena kansallisaarteena, sanoo Puolakka.

- Voin luvata, että muutoksia tulee, mutta huolissaan ei tarvitse olla. Pikemminkin sanoisin, että Savoy palaa juurilleen. Pääpaino tulee olemaan suomalaisissa raaka-aineissa. Tulemme tekemään huippuluokan suomalais-ranskalaista ruokaa pienellä venäläisellä vivahteella, Puolakka toteaa.

Palace hyvällä uralla 

Kaksi viikkoa sitten Michelin-tähtikantaan palannut Palace jatkaa valitsemallaan tiellä, selkeänä tavoitteenaan maailman terävin kärki.

- Tähti totta kai lämmitti paljon ja oli hieno kiitos koko tiimille, mutta samaan aikaan on pakko myöntää, että nälkää jäi. Tulemme tarkasti analysoimaan ne osa-alueet, joissa on varaa parantaa ja tämä uusi joukko tuo siihen paljon näkemystä toteaa Palacen keittiömestari Eero Vottonen.

- Tavoitteemme on saada toinen tähti, mitä sitä kiertelemään, sanoo Vottonen suoraan.

Uuden yhtiön nimeksi tulee Financier Group

Uuden firman nimeksi tulee Financier Group. Sen enemmistöosakkaana toimii NoHo Partners korostaen uuden yhtiön itsenäisyyttä.

- Koko toimintafilosofiamme ytimen muodostaa vapauden ja vastuun antaminen ravintoloitsijoille, niin tässäkin tapauksessa. Autamme tarvittaessa, mutta tässä tapauksessa mukana on niin kovia nimiä, että on ilo pysyä taustalla, sanoo NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Uudelle yhtiölle siirtyvät alkuvaiheessa kaksi klassikkoa, Savoy ja Palace, mutta on todennäköistä, että ravintoloiden määrä kasvaa jonkin verran jatkossa.

- Se on kuitenkin varmaa, että määrä pysyy pienenä. Tavoitteemme on panostaa maailmanluokan laatuun sekä ruoassa että palvelussa, sanoo Saku Tuominen, joka tulee toimimaan yrityksen luovana johtajana.

- Ravintoloiden kehittämisen lisäksi tavoitteemme on kehittää helsinkiläistä kaupunkikulttuuria ja viedä ravintolakokemusta yllättäviinkin suuntiin, jatkaa Tuominen.

Suomalaisen ruokamaailman legendalle, Jyrki Sukulalle on räätälöity uuteen yhtiöön poikkeuksellinen toimenkuva. Hänestä tulee yhtiön quality controller.

- Olen eräänlainen sisäinen tarkastaja. Katson toimintaa pienen etäisyyden päästä ja pidän huolta, että kaikki yksityiskohdat tunnelmasta asiakaspalveluun ovat kohdallaan. Vaikka Eero ja Helena ovat todella kovia tekijöitä, uskon, että lisänäkemys on aina tervetullutta, sanoo Sukula,

- Savoy ja Palace ovat jokaiselle suomalaiselle ruokaihmiselle pyhiä paikkoja ja minä en todellakaan ole poikkeus. Se, että saa osallistua niiden kehittämiseen, on minulle todella iso asia, sanoo Sukula.

Uusi yhtiö aloittaa toimintansa tämän kevään aikana. Palacen toiminta jatkuu ennallaan ja tavoitteena on, että Savoy siirtyy kokonaan Helena Puolakan alaisuuteen vapun jälkeisellä viikolla.

Yhtiö etsii myös kunnianhimoisia tekijöitä.

- Etsimme tekijöitä keittiöön ja saliin. Joko huippuja tai sellaisiksi haluavia, sanoo Puolakka ja hymyilee.

Lisätietoja:

Helena Puolakka, puh. +44 7786 175 940
Eero Vottonen, puh. +358 40 743 7442
Saku Tuominen, puh. +358 400 605 084
Jyrki Sukula puh. +358 400 464 372
Aku Vikström, puh. +358 44 011 1989

Financier on ranskalainen mantelileivos, jonka juuret juontavat keskiajalle ja joka on todennäköisesti saanut nimensä leivoksen kultaharkkoa muistuttavasta muodosta.

Avainsanat

Kuvat

Uutta Financier Group -ravintolayhtiötä luotsaavat (oikealta vasemmalle) Lontoosta Suomeen palaava keittiömestari Helena Puolakka, yrittäjä Saku Tuominen, Ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen sekä yrittäjä Jyrki Sukula. Kuva: Tuukka Koski
Uutta Financier Group -ravintolayhtiötä luotsaavat (oikealta vasemmalle) Lontoosta Suomeen palaava keittiömestari Helena Puolakka, yrittäjä Saku Tuominen, Ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen sekä yrittäjä Jyrki Sukula. Kuva: Tuukka Koski
Lataa
Savoyn kehittämisen sekä keittiön ja salin johtamisen vastuulleen ottaa kahdessa kolmen Michelin-tähden ravintolassa keittiömestarina toiminut Helena Puolakka. Kuva: Tuukka Koski
Savoyn kehittämisen sekä keittiön ja salin johtamisen vastuulleen ottaa kahdessa kolmen Michelin-tähden ravintolassa keittiömestarina toiminut Helena Puolakka. Kuva: Tuukka Koski
Lataa
Logo: Savoy
Logo: Savoy
Lataa
Logo: Palace
Logo: Palace
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

NoHo Partners Oyj
NoHo Partners Oyj
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 Tampere

NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana Nasdaq Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Aasia, Friends & Brgrs ja Cock's & Cows. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 300 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Yhtiö tavoittelee noin 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2024 loppuun mennessä. Yhtiön visiona on olla Pohjois-Euroopan johtava ravintolayhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta NoHo Partners Oyj

Toni Niemi siirtyy Hotel Kämpistä johtamaan NoHo Partnersin ravintolatoimia Helsingin Messukeskuksessa29.3.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

NoHo Partners Oyj NIMITYSUUTINEN 29.3.2023 KLO 9.00 Toni Niemi siirtyy Hotel Kämpistä johtamaan NoHo Partnersin ravintolatoimia Helsingin Messukeskuksessa NoHo Partners on nimittänyt Toni Niemen Helsingin Messukeskuksen ravintoloiden operatiiviseksi johtajaksi 17.4.2023 alkaen. NoHo Partners vastaa Messukeskuksen ravintolatoimista heinäkuusta alkaen. Tonilla on monipuolinen kokemus Helsingin laadukkaimpien ravintolakokonaisuuksien johtamisesta muun muassa Savoyssa, Katajanokan Kasinolla sekä Finlandia-talossa, joiden lisäksi hän on toiminut Kanresta Oy:n johtoryhmän jäsenenä kehitysjohtajan tehtävissä. Toni siirtyy Messukeskukseen Hotel Kämpin Food & Beverage Directorin työtehtävistä. Messukeskus on Suomen suurin messu-, kokous- ja kongressikeskus, jonka järjestämissä kotimaisissa sekä kansainvälisissä tapahtumissa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Yhteistyö Messukeskuksen kanssa lukeutuu suuriin kaupunkihankkeisiin, jotka muodostavat yhden NoHo Partnersin 400 miljoonan euron

NoHo Partnersin Q1-Q4 2022-tulosinfo torstaina 16.2.2023 klo 10.00 Ravintola Café Savoyssa3.2.2023 13:00:00 EET | Tiedote

NoHo Partners Oyj SIJOITTAJAUUTINEN 3.2.2023 klo 13.00 NoHo Partnersin Q1-Q4 2022-tulosinfo torstaina 16.2.2023 klo 10.00 Ravintola Café Savoyssa NoHo Partners Oyj julkistaa tilinpäätöstiedotteensa ajalta 1.1.–31.12.2022 torstaina 16.2.2023 noin klo 8.00, jonka jälkeen se on luettavissa osoitteessa www.noho.fi. Yhtiö järjestää tulosinfotilaisuuden tiedotusvälineille, analyytikoille ja sijoittajille samana päivänä klo 10.00-11:00 Ravintola Café Savoyssa (Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki). Tilaisuudessa NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström esittelee tilikauden tuloksen ja tärkeimmät tapahtumat sekä kertoo yhtiön liiketoiminnan nykytilasta ja näkymistä. Tulosinfo on lisäksi seurattavissa suoran webcast-lähetyksen kautta osoitteessa https://noho.videosync.fi/q4-2022-result. Tilaisuuden aikana kysymyksiä voi esittää verkon välityksellä. Tilaisuuden kieli on suomi, ja sen taltiointi on saatavilla yhtiön verkkosivuilla myöhemmin samana päivänä. Tilaisuudessa on tarjolla aamiainen klo

NoHo Partners Helsingin Messukeskuksen pääravintoloitsijaksi18.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

NoHo Partners Oyj SIJOITTAJAUUTINEN 18.1.2023 KLO 8.00 NoHo Partners Helsingin Messukeskuksen pääravintoloitsijaksi Ravintolayhtiö NoHo Partners on valittu Helsingin Messukeskuksen pääravintoloitsijaksi 1.7.2023 alkaen. Messukeskus on Suomen suurin messu-, kokous- ja kongressikeskus, jonka järjestämissä kotimaisissa sekä kansainvälisissä tapahtumissa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Messukeskuksen ravintolatoiminnan kokonaismyynti on noin 15 miljoonaa euroa vuodessa. Yhteistyö Messukeskuksen kanssa lukeutuu suuriin kaupunkihankkeisiin, jotka muodostavat yhden NoHo Partnersin 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2024 tavoittelevan kannattavan kasvustrategian kulmakivistä. Yhtiön tapahtumiin ja elämyksiin keskittyvän liiketoimintayksikön, NoHo Eventsin, tavoitteena on johtava asema Pohjoismaissa. ”Suuret yleisötapahtumat, kuten kongressit, messut, konsertit ja isot urheilutapahtumat ovat ravintolaliiketoiminnalle hyvin kannattava ja kehittyvä markkina. Tähän segmenttiin ole

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye