SDP

SDP esittää kiky-maksujen siirtämistä takaisin työnantajille

Jaa

Suomen työllisyys on noussut ennätystasolle Marinin hallituskauden aikana. SDP:n eduskuntavaaliohjelmassa tavoitteeksi on asetettu kohti 80 prosenttia nouseva työllisyysaste.

Talouskasvun tulosten on SDP:n mukaan jakauduttava oikeudenmukaisemmin. SDP haluaa perua loputkin kiky-sopimuksen toimista ja palauttaa työntekijöille siirretyt sosiaalivakuutusmaksut työnantajien vastuulle.

Työelämää on kehitettävä reiluin ehdoin. SDP haluaa puuttua työperäiseen hyväksikäyttöön ja työmarkkinarikollisuuteen sekä vahvistaa luottamusmiesten asemaa ja työsuojelun resursseja.

Rohkeasti koulutuksen puolella

Vain osaamiseen panostamalla voimme luoda uutta työtä, kasvua ja menestystä. Siksi SDP ei leikkaa koulutuksesta, tutkimuksesta ja innovaatioista. Tulevalla vaalikaudella SDP haluaa vahvistaa erityisesti peruskoulua. Jokaisen lapsen on voitava oppia koulussa riittävät taidot ja jokaisella opettajalla on oltava riittävät resurssit tehdä työnsä hyvin. SDP:n tavoitteena on palauttaa suomalainen peruskoulu Pisa-mittausten kärkeen.

Koulutusta on vahvistettava myös muilla asteilla. SDP tavoittelee maksutonta varhaiskasvatusta, kaksivuotista esikoulua ja haluaa panostaa korkeakoulujen opetukseen ja tutkimukseen. Lisäksi tarvitsemme enemmän aikuiskoulutusta, jotta jokaisella on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan läpi työuran.

Vain terveinä jaksamme

Marinin hallitus on SDP:n johdolla toteuttanut historiallisen sote-uudistuksen. Hyvinvointialueiden toiminnan aloitus ei kuitenkaan tarkoita sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisen loppua, vaan sen alkua. Seuraavaksi SDP haluaa varmistaa, että jokainen hoitoa tarvitseva pääsee viikossa perusterveydenhuollon kiireettömään hoitoon asuinpaikasta riippumatta.

Panostukset terveyteen ja hyvinvointiin maksavat itsensä takaisin. SDP ei ole valmis leikkaamaan sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksesta, vaan haluaa tehdä miljardin panostukset suomalaisten palveluihin. Hoitoon pääsy ei saa jäädä kiinni rahasta. SDP:n tavoitteena on terveyskeskuskäyntien maksuttomuus ja terveydenhuollon maksukattojen yhdistäminen.

 - Kevään eduskuntavaaleissa on kyse valinnoista. SDP:n valintana on turvata tavallisen ihmisen elämä ja toimiva arki. Me olemme valinneet olla rohkeasti sinun puolellasi, kiteyttää SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

SDP:n vaaliohjelma luettavissa SDP:n verkkosivuilla täällä.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin: Kokoomuksen kylmät työelämälinjaukset lisäävät työntekijöiden epävarmuutta29.3.2023 08:01:38 EEST | Tiedote

- Kokoomuksen työelämälinjaukset leikkaisivat pienipalkkaisten toimeentuloa, lisäisivät työelämän epävarmuutta ja rapauttaisivat työehtojärjestelmää. Tässä epävarmassa ajassa on nyt erityinen tilaus sille, että työelämää kehitettäisiin yhdessä sopien ja luottamusta vahvistaen, sanoo SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin. Kokoomuksen ajamat miljardiluokan leikkaukset asumistukeen ja työttömyysturvaan leikkaisivat pienipalkkaisten palkansaajien ja työttömien toimeentulosta. Kokoomuksen leikkaukset tarkoittavat keskimääräiselle asumistuen saajalle yli 100 euron ja työttömälle jopa 500 euron menetystä kuukaudessa. - Työttömiin kohdistuvat leikkaukset ovat epäoikeudenmukaisia ja samalla ne lisäävät kaikkien palkansaajien epävarmuutta. SDP haluaa, että työntekijä voi luottaa perheensä toimeentulon olevan turvattu kaikissa tilanteissa. Tämä on erityisen tärkeää nyt, kun epävarmuus on Venäjän aloittaman hyökkäyssodan myötä lisääntynyt, Marin toteaa. - Nykyisten korkeiden hintojen aikana SDP parantai

SDP:n Matias Mäkynen: Työuupumukseen sairastuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan22.3.2023 10:40:26 EET | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkysen mielestä työssään uupuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan uupumuksen perusteella. Tällä hetkellä monella työuupumukseen sairastuneella ei ole varaa pitää tarvitsemaansa sairauslomaa, sillä työuupumusta ei ole määritelty tautiluokitusjärjestelmässä sairaudeksi, joka oikeuttaisi sairauspäivärahaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme