SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Hallitukselta tärkeää tukea maakuntien saavutettavuudelle ja koronasta kärsineelle joukkoliikenteelle

Jaa

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen hallituksen tänään antamaan esitykseen vuoden 2022 ensimmäisen lisätalousarvion täydentämisestä. Hallitus esittää rahoitusta muun muassa maakuntalentokenttien ostoliikenteen jatkamiselle sekä koronapandemian vuoksi kärsineen joukkoliikenteen tukeen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- On erittäin tärkeää, että hallitus esittää 17 miljoonan euron rahoitusta maakuntien lentoyhteyksien jatkamiseksi yhdeksällä kuukaudella eteenpäin. Viiden maakuntakentän lentoliikennettä on koronapandemian vuoksi toteutettu tilapäisenä ostopalveluna keväästä 2021 lähtien, kun Finnair lopetti liikennöinnin näille kentille. Tämänhetkisen budjettipäätöksen mukaisesti yhteydet on turvattu elokuun puoliväliin asti, mutta jatkorahoitukselle on edelleen tarvetta. Tarkoituksena on kuitenkin edelleen löytää tehokkaampi, markkinaehtoinen lentoliikennemalli alueille jatkossa. On syytä muistaa, että esimerkiksi Liikenne 12 -suunnitelmassa olemme sitoutuneet siihen, että valtio pyrkii huolehtimaan kolmen tunnin saavutettavuustavoitteen toteutumisesta niillä alueilla, joilla se ei täyty raideliikenteen keinoin, Kymäläinen toteaa.

Maakuntalentojen ostojen lisäksi hallitus esittää 30 miljoonan euron lisärahoitusta suurten ja keskisuurten kaupunkiseutujen julkisen henkilöliikenteen tukeen sekä alueellisen ja paikallisen liikenteen ostoihin ja kehittämiseen. Hallitus onkin tukenut joukkoliikennettä pandemian aikana määrätietoisesti, sillä vuonna 2020 joukkoliikennettä tuettiin yhteensä 200 miljoonalla ja viime vuoden 3. lisätalousarviossa 22,8 miljoonalla eurolla.

- Koronapandemia on vähentänyt merkittävästi joukkoliikenteen matkustajamääriä, mistä on aiheutunut toimijoille mittavia lipputulomenetyksiä, joten valtion tukea tarvitaan. On varauduttava siihen, että alkuvuodesta 2022 matkustajamäärät pysyvät yhä alhaisemmalla tasolla kuin ennen pandemiaa. Meidän on syytä huolehtia siitä, että joukkoliikenteen palvelutaso säilyy hyvänä myös koronan jälkeen. Tämä on tärkeää niin alan yritysten, ilmastotavoitteiden kuin ihmisten arjen toimivien yhteyksien näkökulmasta. Tällä lisätuella pystytään onneksi helpottamaan koronasta aiheutuvaa taloudellista rasitetta ja turvaamaan joukkoliikenteen palvelutason säilyttämistä, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Lakivaliokunnan sd-edustajat: Mahdollisuus pakkoavioliiton kumoamiseen parantaa rikoksen uhrien asemaa1.2.2023 11:16:37 EET | Tiedote

Lakivaliokunta hyväksyi tänään mietinnön, jossa käsitellään avioliittolain ja siihen liittyvien lakien muuttamista. Muutoksilla pakkoavioliitto olisi mahdollista purkaa myös kumoamalla ja alaikäisenä solmitun avioliiton tunnustamista tiukennettaisiin. Mietintöön jätettiin yksi vastalause. Lakivaliokunnan sd-jäsenet Matias Mäkynen, Eeva-Johanna Eloranta ja Paula Werning ovat iloisia siitä, että mietintö on nyt valmistunut ja se etenee seuraavaksi koko eduskunnan käsiteltäväksi.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hyvinvointialueiden lisärahoitus tulee tarpeeseen31.1.2023 12:40:03 EET | Tiedote

Tänään (31.1.) hallitus ilmoitti päässeensä lisätalousarvioneuvotteluissa sopuun hyvinvointialueiden lisärahoituksesta. Kevään aikana alueille tarkoitus antaa yhteensä 500 miljoonaa euroa lisärahoitusta, josta 350 miljoonaa on valtionavustusta ja 150 miljoonaa aikaistettua kertaerää. SDP:n kansanedustaja ja Pohjois-Karjalan aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen iloitsee hallituksen päätöstä ja pitää lisärahoitusta alueilla välttämättömänä.

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta vierailee Pöytyän kunnassa tiistaina 31.1.202330.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

OHJELMA Tiistai 31.1.2023 Klo 9.00 Yläneen varhaiskasvatusyksikkö (Nissiläntie 3, Yläne), tutustuminen tiloihin ja toimintaan Ma. varhaiskasvatusyksikön johtaja Miia Lehtonen esittelee tiloja ja yksikön toimintaa. Klo 10.15 Siirtyminen Yläneeltä Kyröön Klo 11.00 Lounas, Elisenvaaran oppimiskeskus, ruokala (Kyröntie 16, Kyrö) Klo 11.30 Tutustuminen Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja Elisenvaaran lukion tiloihin ja toimintaan sekä keskustelu / Kirjaston lukusali Elisenvaaran yhtenäiskoulun vs. rehtori Terhi Westerlund ja Elisenvaaran lukion rehtori Ari Höyssä esittelevät Elisenvaaran oppimiskeskukseen sijoittuvien oppilaitosten tiloja ja toimintaa. Klo 13.00 Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa kunnassa koordinoiva liikunnanohjaaja Markus Salo esittelee hankkeen puitteissa järjestettyä, koulupäivien yhteyteen sijoittuvaa harrastustoimintaa. Osallistumisesta lounaalle sekä mahdollisista erityisruokavalioista pyydetään ilmoittamaan toimistosihteeri Riitta Lehtopohjalle perja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme