SDP

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin on valittu Pohjoismaisen yhteistyökomitea SAMAK:n puheenjohtajaksi

Jaa

Pohjoismainen yhteistyökomitea SAMAK kokoontui Helsingissä 28.2. vuosikokoukseensa. Kokouksen pääteemana oli Pohjoismaat uudessa ajassa ja kokouksessa vieraili Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Kokouksessa puhuttiin niin Pohjolan uudesta turvallisuustilanteesta kuin Suomen ja Ruotsin tulevasta Nato-jäsenyydestä. Keskusteluihin osallistuivat Marinin ja Stoltenbergin lisäksi pohjoismaisten sosialidemokraattisten puolueiden puheenjohtajat pääministeri Jonas Gahr Støre ja Magdalena Andersson sekä varapuheenjohtaja Guðmundur Árni Stefánsson.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin valittiin SAMAK:n puheenjohtajaksi vuoden mittaiselle kaudelle.

– Pohjoismaisella sosialidemokraattisella yhteistyöllä on saavutettu paljon. Puolentoista vuosisadan aikana tehty työ kantaa meitä tänäkin päivä, ja siitä voimme olla ylpeitä. Meidän on jatkossakin määrätietoisesti puolustettava arvojamme ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion periaatteita, totesi Marin puheessaan.

Lue kokouksen julkilausuma kokonaisuudessaan

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin: Kokoomuksen kylmät työelämälinjaukset lisäävät työntekijöiden epävarmuutta29.3.2023 08:01:38 EEST | Tiedote

- Kokoomuksen työelämälinjaukset leikkaisivat pienipalkkaisten toimeentuloa, lisäisivät työelämän epävarmuutta ja rapauttaisivat työehtojärjestelmää. Tässä epävarmassa ajassa on nyt erityinen tilaus sille, että työelämää kehitettäisiin yhdessä sopien ja luottamusta vahvistaen, sanoo SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin. Kokoomuksen ajamat miljardiluokan leikkaukset asumistukeen ja työttömyysturvaan leikkaisivat pienipalkkaisten palkansaajien ja työttömien toimeentulosta. Kokoomuksen leikkaukset tarkoittavat keskimääräiselle asumistuen saajalle yli 100 euron ja työttömälle jopa 500 euron menetystä kuukaudessa. - Työttömiin kohdistuvat leikkaukset ovat epäoikeudenmukaisia ja samalla ne lisäävät kaikkien palkansaajien epävarmuutta. SDP haluaa, että työntekijä voi luottaa perheensä toimeentulon olevan turvattu kaikissa tilanteissa. Tämä on erityisen tärkeää nyt, kun epävarmuus on Venäjän aloittaman hyökkäyssodan myötä lisääntynyt, Marin toteaa. - Nykyisten korkeiden hintojen aikana SDP parantai

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme