SDP EDUSKUNTA

SDP:n Rantanen iloitsee budjettiriihen tuloksista: Kuokka iskeytyy vihdoin maahan, Keski-Suomen raiteille päästään tekemään konkreettisia parannuksia

Jaa

Budjettiriihestä saatiin hyviä uutisia Keski-Suomeen, kun hallitus tiedotti rahoituksesta liikennehankkeisiin maakunnan alueella ensi vuonna.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Hallitus kokoontui 14.-16.9. budjettiriiheen neuvottelemaan ensi vuoden talousarviosta. Keski-Suomeen saatiin riihestä hyviä uutisia, sillä Tampere-Jyväskylä -raideyhteyden parantamiseen on varattu 19 miljoonan euron rahoitus, josta 7 miljoonaa ensi vuodelle. Lisäksi budjettiin sisältyy nelostien parantamistoimia Äänekoski–Viitasaari -välillä sekä Kevätlahden eritasoliittymän rakentaminen.

Tampereen ja Jyväskylän välisen raideyhteyden parannushanke on suunniteltu viime vuonna päätetyn mukaisesti ja nyt varmistunut rahoitus takaa työn jatkumisen toteutukseen asti. SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen Keski-Suomesta iloitsee uutisista ja näkee, että näillä toimilla parannetaan Jämsän ja koko Keski-Suomen saavutettavuutta, ja ollaan tärkeä askel lähempänä kaksoisraiteen toteuttamista.

- Tämä hanke on koko maakunnan kärkihankkeiden joukossa ja nyt pääsemme edistämään sitä lisää. Erityisen tärkeitä konkreettiset toimet ovat juuri nyt, sillä teollisuuden toimintaedellytyksiä tulee parantaa entisestään, nopeaa ja sujuvaa liikkumista lisätä ja vihreään liikkumiseen panostaa, Rantanen sanoo.

- Jämsässä on Kaipolan tehtaan sulkemispäätöksen myötä tapahtumassa äkillinen rakennemuutos ja raidehankkeen toteuttaminen vastaa myös Jämsän kaupungin ehdotukseen tukitoimenpiteiksi. Nyt on tärkeää saada niin Jämsään, kuin koko Keski-Suomeen mahdollisimman hyvät edellytykset työllistää ja työskennellä, ja tämä on yksi konkreettinen keino siihen tarpeeseen vastaamiseksi, Rantanen toteaa.

Parannustyöt edistävät radan toimintavarmuutta ja lyhentävät matkustusaikaa. Parannustöiden ansiosta nopeuksia voidaan nostaa ja rataosan kapasiteettia saadaan kasvatettua. Muutokset palvelevat niin teollisuuden, matkailun kuin asukkaiden tarpeita.

- Akuuttien toimien lisäksi tarvitaan myös pitkäjänteistä työtä ja pitkän aikavälin investointeja, jotta Keski-Suomen elinvoimaisuus tulevaisuudessa saadaan turvattua. Siksi niin raideinvestoinnit kuin turvallisen liikkumisen takaavat väylähankkeet ovat syitä olla ylpeitä hallituksen toimista, Rantanen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Koronakriisin hoito vaatii määrätietoisia toimia: nyt on turvattava ihmisten hyvinvointi ja kasvun edellytykset18.9.2020 15:32:34 EESTTiedote

Oppositiopuolueet jättivät tänään yhteisen välikysymyksensä hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Välikysymyksessä arvostellaan hallitusta voimakkain sanankääntein tulevien vuosien velanotosta. Kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen muistuttaa, että hallitus ottaa velkaa lieventääkseen koronakriisin aiheuttamia taloudellisia vahinkoja muun muassa kunnille ja yrityksille. Näin on toimittu poikkeuksetta myös muualla Euroopassa, mikä kertoo velanoton välttämättömyydestä kriisissä. - Oppositio jättää tarkoitushakuisesti sanomatta, että lähes kaikki maailman valtiot ovat joutuneet ottamaan lisävelkaa raivatakseen tietä ulos kriisistä. Ei Suomikaan voi antaa massamittaisesti yritystensä ajautua konkurssiin ja kuntia välttämättömien palveluiden leikkausten kierteeseen. Esimerkiksi Saksa, joka on tunnettu budjettikuristaan, on elvyttänyt talouttaan tähän mennessä jo 218 miljardin velaksi otetun euron edestä. Lisäksi he suunnittelevat lisäävänsä vi

Piirainen: Tärkeimmille maakuntakentille lennot jatkuvat – kiitos ministeri Harakalle!17.9.2020 16:33:23 EESTTiedote

- Tämä on hyvä ja odotettu päätös, jolla selvitään yli sumean korona-ajan, toteaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen kun Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään alueiden lentoliikennettä selvittäneen työryhmän lopputuloksesta, jossa valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille vuoden 2021 loppuun saakka.

SDP:n Heidi Viljanen tyytyväisenä asiakasmaksulain etenemisestä eduskuntaan17.9.2020 14:16:33 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen iloitsee asiakasmaksulain uudistuksen etenemisestä eduskuntaan. Sanna Marinin hallitusohjelmakirjauksen mukaisesti asiakasmaksulain uudistuksella lisätään terveyden tasa-arvoa laajentamalla maksuttomuutta ja kohtuullistamalla maksuja. -Uudistus on tärkeä, jotta jokainen ihminen saa tarvitsemansa hoidon tarpeeksi matalalla kynnyksellä. Olen erityisen iloinen, että uudistus koskee laajaa joukkoa palveluita ja maksuttomuutta painotetaan ehkäiseviin palveluihin. Helposti saatavilla olevilla, oikea-aikaisilla ehkäisevillä palveluilla voidaan parantaa ihmisen arkea ja samalla vähentää tulevaisuuden kasvavia sote-menoja, Viljanen kommentoi. Lakiluonnoksen mukaan maksuttomiksi tulisivat perusterveydenhuollon hoitajavastaanotot ja alaikäisten poliklinikkakäynnit. Lisäksi maksuttomuus laajenee muun muassa mielenterveyspalveluissa. Myös maksukattoon on tulossa laajennuksia. Maksukattoa kerryttäviin palveluihin tulee lakimuutoksen myötä lisäyksiä ja tulevaisuude

Kansanedustaja Werning: Asiakasmaksulain tärkeä uudistus vihdoin käyntiin17.9.2020 14:13:48 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd) pitää hallituksen asiakasmaksulain uudistusta hyvin tärkeänä toimenpanona. Asiakasmaksulain keskeisimpien uudistusten tavoitteena on hoidon esteiden poistaminen ja terveyden tasa-arvon lisääminen mm. maksuttomuutta laajentamalla ja kohtuullistamalla maksuja. Uudistus pitää sisällään esimerkiksi terveyspalvelut, maksukaton laajennukset, maksujen huojentamisen ja pitkäaikaisten asumispalveluiden maksujen määräytymisperusteet. - Terveyspalveluissa on tarkoitus jatkossa järjestää perusterveydenhuollossa hoitajakäynnit maksuttomiksi. Tämä lisää alueellista tasa-arvoa merkittävästi. Tärkeä uudistus on myös alaikäisten poliklinikkakäyntien muuttaminen ilmaisiksi. Muita maksuttomia terveyspalveluja ovat jatkossa myös tärkeä perusterveydenhuollon mielenterveystyö sekä kouluterveyshuolto kaiken ikäisille. Edellä mainitut uudistukset ovat erittäin tervetulleita, Werning painottaa. Maksukaton laajennukset helpottavat jatkossa monen kansalaisen elämää. - Laajennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme