SDP EDUSKUNTA

SDP:n Riitta Mäkinen: Kehysriihestä kohti kestävää kasvua

Jaa

Kehysriihen vahva viesti on, että Suomi lähtee nousuun vain kestävän kasvun ja investointien kautta. Talousvaliokunnan jäsen, Riitta Mäkinen (sd.) on uudistuvan teollisuuden panostuksiin tyytyväinen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Hallituksen päätökset tukevat Suomen teollisuuden ja siten koko maan talouden kestävää kasvua ja uudistumista. Teollisuuden vihreä siirtymä on paitsi välttämättömyys, ennen kaikkea iso mahdollisuus suomalaiselle teollisuudelle. Menestyvä vientiteollisuus turvaa viime kädessä hyvinvointivaltiomme rahoituspohjan.

– Uusi teollisuuden sähköistämisen tuki kannustaa entistä tehokkaammin hiilineutraaliin tuotantoon ja energiaintensiivisten yritysten sähköistämiseen sekä huomioi kustannuskilpailukyvyn. Aikaisemmat päätökset, kuten budjettiriihessä päätetty teollisuuden sähköveron alennus, tukevat nyt tehtyjä päätöksiä, Mäkinen kommentoi.

Marinin hallitus panostaa puhtaaseen vetyyn ja sähköpolttoaineiden kehittämiseen sekä alan investointeihin. Yritysten kasvu- ja investointimahdollisuuksia lisätään myös tehostamalla lupaprosesseja, nostamalla Finnveran yrittäjälainan maksimimäärää sekä kaksinkertaistamalla kasvulainamäärät. Lisäksi hallitus asettaa parlamentaarisen työryhmän valmistelemaan TKI-rahoitustavoitteen saavuttamista.

– Jatkossa yhä useampi yritys saa apua liiketoiminnan kasvattamiseen, investointeihin ja yrityskauppatilanteisiin kasvu- eli juniorilainan avulla, kun hallitus kaksinkertaistaa kasvulainamäärät. Tärkeitä päätöksiä ovat myös investointien lupamenettelyjen tehostaminen kohti yhtä luukkua, lupaprosessien digitalisointi sekä lisävoimavarat lupien käsittelyyn ja muutoksenhakutuomioistuimiin. Pk-yrityksiin panostetaan myös uudella rahoituksen neuvontapalvelulla sekä ottamalla käyttöön pienempiin vientikauppoihin suunnatut Finnveran suorat ostajaluotot, Mäkinen luettelee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: SDP pitää kiinni työvoiman saatavuusharkinnasta6.5.2021 16:24:52 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purran syytöksiä siitä, että SDP pyrkisi romuttamaan työvoiman saatavuusharkinnan. Hallitus linjasi puoliväliriihessä, että työvoiman saatavuusharkintaa sujuvoitetaan yhtenäistämällä alueellisia linjauksia. Lisäksi niihin luodaan yhtenäinen, digitalisaatiota hyödyntävä malli, joka tukee lupakäsittelyn nopeutumista. Linjaus on täysin hallitusohjelman mukainen eikä tarkoita saatavuusharkinnasta luopumista.

SDP:n Kymäläinen: Laajalla keinovalikoimalla yhteisiin päästövähennystavoitteisiin6.5.2021 14:20:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo, että valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt periaatepäätöksensä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä kotimaan liikenteessä, lentoliikenteessä sekä meri- ja sisävesiliikenteessä. Erityisesti tieliikennettä koskeva periaatepäätös, joka tunnetaan paremmin fossiilittoman liikenteen tiekarttana, on keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä tulevina vuosina.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Suomen valttikortteja ovat korkea koulutustaso ja korkea osaaminen  5.5.2021 15:05:05 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään saanut käsiteltäväkseen hallituksen koulutuspoliittisen selonteon. Selonteko on kirjattu Sanna Marinin johtaman hallituksen hallitusohjelmaan SDP:n esityksestä. Selonteossa osoitetaan Suomen koulutuksen kehittämisen tiekartta 2030-luvulle ja pidemmälle, jotta Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta perustuu SDP:n laatimaan Osaamispolku 2030 -näkemykseen. Selonteko on ensimmäinen 15 vuoteen ja kattaa laajan tilannekuvan ja 2040-luvulle yltävää ennakointia tulevasta.

SDP:n Eloranta: Suomi elää osaamisesta5.5.2021 14:17:40 EEST | Tiedote

Sanna Marinin hallituksen koulutuspoliittisessa selonteossa esitetään 2040-luvulle ulottuva koulutuksen ja tutkimuksen tavoitetila sekä toimet, joilla luodaan merkityksellisen elämän edellytykset kaikille. Tiekartan avulla voidaan varmistaa, että Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta-ajatus on samasuuntainen SDP:n Osaamispolku 2030 -näkemyksen kanssa.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Lisätalousarvio rakentaa vahvaa siltaa kulttuurille4.5.2021 14:01:56 EEST | Tiedote

– Kulttuuritoimijoita tarvitaan yhteiskunnan uudelleen rakentamisessa koronapandemian jälkeen, sanoo kansanedustaja ja valtakunnallisen kulttuurihyvinvointipoolin puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Eduskunta keskusteli tänään tiistaina hallituksen esityksestä vuoden toiseksi lisätalousarvioksi, joka pitää sisällään laajan tukipaketin kulttuurille, taiteelle ja liikunnalle. Meillä on lukuisia hyviä kokemuksia tieteen ja taiteen yhdessä tekemisestä tulevaisuuden ennakoinnissa. Taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla on ammatinkin edellyttämää luovuuspotentiaalia ja juuri tätä nyt tarvitaan koronan jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. – Toivonkin, että nyt kulttuurialalla lähdetään tietoisesti miettimään alan tulevaisuutta myös täysin uusista näkökulmista ja toisaalta, että taiteen ja kulttuurin kumppanuudet nähdään mahdollisuutena yhteiskunnassa myös muilla aloilla, Mäkisalo-Ropponen jatkaa. Nyt on tärkeää myös edistää kulttuurihyvinvoinnin toimintaedellytyksiä yhteiskunnassa, sillä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme