SDP EDUSKUNTA

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: Halla-aho on valmis repimään työntekijän suojasta kaiken irti

Jaa

Kansanedustaja Matias Mäkysen mukaan Jussi Halla-ahon (ps.) vaatimukset suomalaisten palkkojen leikkaamisesta ovat huolestuttavia.

- Nyt viimeistään on selvää, että Jussi Halla-aho on valmis repimään työntekijän suojasta kaiken irti, kunhan saa pienen lohdutuspalkkion maahanmuutossa. Tämä perussuomalaisten esittämä ”työllisyysasteen korjaus” tarkoittaa Suomen työmarkkinoiden epävakautta, ostovoiman romahtamista ja epävarmuuden lisäämistä. Toisin sanoen Halla-aho haluaa romuttaa hyvinvointivaltion ja viedä Suomen kaikin tavoin taaksepäin, Mäkynen kommentoi.

Halla-aho vaati perussuomalaisten puoluevaltuustolle pitämässään puheessaan Suomeen palkkojen alentamista, leikkauksia työttömyysturvaan ja irtisanomissuojaan, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamisesta sekä julkisia palveluja rahoittavien verojen leikkauksia.

- Perussuomalaiset tarjoaa duunareille vain keppiä ja kovaa sellaista. Pieni Suomen kaltainen maa ei voi kilpailla halpatyövoimalla ja työntekijöiden suojan purkamisella, vaan ainoastaan osaamisella. Työehtosopimuksista luopuminen tarkoittaisi 15-25% leikkausta työntekijöiden vuosiansioihin. Olisitko sinä valmis leikkaamaan ansiotasi 25% perussuomalaisten päästessä päättämään työehtosopimusjärjestelmän purkamisesta ja työntekijöiden turvan heikennyksistä? Mäkynen kysyy.

Mäkysen mukaan SDP:n on työntekijöiden turvan ja työmarkkinoiden vakauden puolella. Suomea ja työmarkkinoita ei kehitetä repimällä, vaan sopimalla, Mäkynen sanoo.

- Me uskomme, että työllisyys ei synny ihmisten asemaa heikentämällä, vaan osaamista, tutkimusta ja hyvinvointia vahvistamalla. Työntekijöiden suoja tuo työmarkkinoille vakautta, tekee itsensä kehittämisestä ja riskinotosta mahdollista ja vahvistaa maan sisäistä luottamusta. Nämä ovat Suomen vahvuuksia ja kilpailukykytekijöitä, joille perussuomalaiset ja muu oikeisto ei osaa antaa arvoa, Mäkynen linjaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:arna Lindén och Berg: Ett betydande steg har tagits för att trygga jämlika social- och hälsovårdstjänster15.6.2021 17:37:58 EEST | Tiedote

Socialdemokraterna i riksdagens social- och hälsovårdsutskott är nöjda med att betänkandet om social- och hälsovårdsreformen är klart. Nu ska reformförslaget behandlas i plenum för fortsatt behandling. - Då ett lapptäcke av många kommuner och samkommuner ersätts av 22 välfärdsområden kan vi bättre trygga jämlika och bra tjänster– oberoende av plånbokens tjocklek eller personens boningsort. Reformen stärker också demokratin, när de områdesfullmäktige som valts genom direkta val svarar för hela social- och hälsovården inklusive primärhälsovården och specialsjukvården, bedömer riksdagsledamot Aki Lindén som leder den socialdemokratiska utskottsgruppen. Den socialdemokratiska gruppen anser att välfärdsområdena kommer fatta många beslut som påverkar vardagen, varvid det är rättvist att invånarna har makten. I det kommande områdesvalet väljs viktiga beslutsfattare som får till uppgift att svara för invånares välfärd i hela välfärdsområdet. -I många områden, såsom i Vasa sjukvårdsdistrikt har

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme