SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm: Työvoimapulaan on vastattava panostamalla nuorten hyvinvointiin

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm on huolissaan nuorten mielenterveydestä pitkittyneen koronapandemian keskellä. Kaikilta koulutusasteilta tulee viestiä, että nuorten jaksaminen on nyt kovilla.

- Moni nuori on huolissaan opintojensa valmistumisesta ja pään kestämisestä. Itsekin teini-ikäisten lasten äitinä tiedän, että etäopiskelu on ollut nuorille todella kuormittavaa. Pandemian aikana on syntynyt mielenterveyden hoitovelkaa, johon on tartuttava nyt, sillä ongelmien ratkaiseminen on paljon helpompaa, kun ne eivät ole vielä päässeet pitkittymään, korostaa Malm.

Malm kiittelee Marinin hallitusta, joka on jo ohjannut lisärahoitusta nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamiseksi. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä, vaan myös tulevien aluevaltuustojen on ryhdyttävä päättäväisesti parantamaan palveluiden saatavuutta.

- Kaikilla hyvinvointialueilla on panostettava nuorten mielenterveyden hoitovelan ja oppimisvelan purkamiseen. Kiireettömään hoitoon tulee jatkossa päästä seitsemässä päivässä myös mielenterveyden haasteiden kanssa. Apua tulee olla saatavilla nopeasti ja helposti niin oppilaitoksissa, työpaikoilla kuin digitaalistenkin palveluiden välityksellä. Tämä on SDP:lle aluevaaleissa ensisijaisen tärkeää, linjaa Malm.

Malm muistuttaa, että nuorten jaksamisesta ja mielenterveydestä huolehtiminen on välttämätöntä myös talouden ja työelämän näkökulmasta katsottuna.

- Meillä on tällä hetkellä huutava työvoimapula ja tarvitsemme jokaisen osaksi yhteiskuntaa. Meillä ei ole yksinkertaisesti varaa siihen, että nuoret eivät uupumuksen ja masennuksen vuoksi saa opintojaan loppuun ja pääse kiinni työelämään. Se tulee pitkällä aikavälillä paljon ennaltaehkäisyä kalliimmaksi, Malm painottaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Kutsu medialle: SDP:n Hyvinvointi-livet jatkuvat, vieraana la 15.1. ministeri Krista Kiuru14.1.2022 09:01:05 EET | Kutsu

SDP:n hyvinvointi-livet jatkuvat ja lauantaina 15.1. klo 14, jolloin keskustellaan erityisesti sosiaalipalveluista. Vieraina ovat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä Irti huumeista ry:n toiminnanjohtaja Mirka Vainikka. Lähetyksessä kuullaan myös kampanjatunnelmia ympäri Suomen. Lähetyksen juontaa Jyrki Liikka. Lähetystä voi seurata 15.1. klo 14-15 SDP:n Facebook-sivulla täällä ja Youtube-kanavalla täällä.

SDP:n puoluehallitus: Hyvä yhteistyö on turvattava työmarkkinoilla - työntekijöille edustus hyvinvointialueiden hallintoon13.1.2022 13:44:53 EET | Tiedote

Vakaat ja ennakoitavat, aitoon sopimiseen perustuvat työmarkkinat ovat keskeinen osa hyvinvointivaltiota ja suomalaisen yhteiskunnan etu. Hallitus on tehnyt työllisyyttä ja taloutta edistäviä päätöksiä ja vienti vetää. Neuvottelukierroksella on hiljattain syntynyt toimivia ratkaisuja, jotka molemmat järjestäytyneet osapuolet hyväksyivät. Enemmistö suomalaisista työnantajista näkeekin paljon hyvää nykyisessä työmarkkinajärjestelmässä eli yleissitovissa työehtosopimuksissa ja niitä täydentävässä paikallisessa sopimisessa. Työväenliikkeen perusajatus on kautta historian ollut pitää ihmiset mukana heitä koskevassa päätöksenteossa ja tätä pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan perusperiaatetta ei pidä lähteä murentamaan. SDP:n puoluehallitus korostaa, että Suomessa ei voida tinkiä kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimuksin takaamista oikeuksista järjestäytyneeseen sopimiseen tai työtaisteluihin. Hyvinvointialueiden aloittaessa tapahtuu Suomen suurin liikkeenluovutus. Uusilla hyvinvointialu

SDP:n satsaus aluevaaleihin: vaalilehti jaetaan yli kahteen miljoonaan kotitalouteen11.1.2022 15:46:16 EET | Tiedote

SDP:n aluevaalilehti kolahtaa tällä viikolla yli kahden miljoonan kotitalouden postiluukkuun. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun puolue toteuttaa vaalilehden näin laajalla jakelulla suoraan suomalaisten koteihin. - Aluevaaleissa on kyse täysin uusista vaaleista ja monessa kodissa pohditaan varmasti mitä hyvinvointialueiden tehtäviin kuuluu ja mistä löytyy itselle sopiva ehdokas. Puolueena haluamme antaa oman panoksemme sen eteen, että mahdollisimman moni saa tietoa vaaleista ja voi tutustua kätevästi tutkimusten mukaan suomalaisten mielestä sote-asioissa asiantuntevimman puolueen ohjelmaan, kertoo SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm. Rönnholmin mukaan vaalilehti on puolueelle merkittävä panostus, sillä siitä on tehty yhteensä 21 eri versiota – yksi jokaista vaalit järjestävää hyvinvointialuetta kohden. Haastatteluiden ja puolueen aluevaalitavoitteiden lisäksi lehdestä löytyy tietoa myös hyvinvointialueista ja niiden tehtävistä. - Tavoitteenamme on, että lehden luettuaan äänestäjällä o

SDP käynnistää Hyvinvointi-livet tulevana lauantaina: ensimmäisessä lähetyksessä vieraina Sanna Marin ja Antti Rinne5.1.2022 07:00:00 EET | Tiedote

SDP käynnistää osana aluevaalien kampanjointia Hyvinvointi-livet tulevana lauantaina 8.1. klo 14. Ensimmäisessä live-lähetyksessä haastateltavana on SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin. Lisäksi kuullaan eduskunnan ensimmäisen varapuhemiehen Antti Rinteen henkilökohtaisesta kokemuksesta hyvän hoidon ja kuntouttavien palveluiden merkityksestä. Rinne sairastui vakavasti ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja. Lähetyksen juontaa Jyrki Liikka. Lähetystä voi seurata 8.1. klo 14-15 SDP:n Facebook-sivulla täällä ja Youtube-kanavalla täällä. Hyvinvointi-livet jatkuvat 15.1. ja 22.1.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme