Diakonissalaitos

Se mikä on mahdollista heille, on mahdollista myös sinulle!

Jaa

Jokainen nuori tarvitsee positiivisia esikuvia ja tarinoita onnistumisista. Ne auttavat nuorta uskomaan omiin kykyihinsä ja siihen, että haaveet voivat toteutua. Unelmista ja tulevaisuudesta on kyse myös Myyrmäessä tiistaina 15.10. järjestettävässä alueen nuorille suunnatussa PopSit-tapahtumassa.

Hassan Maikal
Hassan Maikal

PopSit tuo yhteen Myyrmäen ja Malminkartanon nuoria viettämään syyslomailtaa tarinateatterin, keskustelun ja musiikin äärelle. Tapahtuma on suunnattu erityisesti alueen maahanmuuttajanuorille.

”Maahanmuuttajataustaiset nuoret elävät usein kahden kulttuurin välissä ja oman identiteetin rakentaminen voi olla vaikeaa. Suomalaisessa yhteiskunnassa on paljon stereotypioita ja myös negatiivisia asenteita.  Nuorten voi olla haastavaa löytää positiivisia esikuvia, joihin samaistua. Popsit-tapahtumaan halusimme kutsua esiintyjiksi juuri sellaisia henkilöitä, jotka voivat omalla esimerkillään rohkaista nuorta tavoittelemaan unelmiaan”, Vamoksen johtaja Terhi Laine kertoo.

Tapahtumassa oman rohkaisevan tarinansa kertovat muun muassa Mustafe Hirsi, Tahmina Mehr, Ulkar Aghayeva, Mahammed Aghaev, Suldan Said Ahmed, Tanja Lankia, Vanessa Daniel ja Hassan Maikal.

”Maahanmuuttajataustaiset nuoret eivät aina usko, että he pystyvät tekemään erilaisia asioita, kuten vaikka räppäämään suomeksi. Siksi esikuvia tarvitaan. Itselläni ei nuorena ollut Kontulassa paljon esikuvia. Sain kyllä tukea lähialueen nuoriso-ohjaajilta, ja omalta esikuvaltani äidiltä opin, että vaikeina hetkinä kannattaa olla kärsivällinen ja vaikeuksista pääsee yli. Nyt aikuisena esikuviani ovat henkilöt, jotka ovat osoittaneet, että kun rohkeasti tekee omaa juttuaan, pääsee pitkälle. Minulle on myös tärkeää, että voin itse olla esikuvana muille nuorille”, sanoo tapahtumassa mukana oleva rap-artisti ja tubettaja Hassan Maikal.

PopSit-tapahtuman takana on monipuolinen joukko eri toimijoita. Tapahtuman järjestävät yhdessä Diakonissalaitoksen Vamos, Vantaan kaupunki, Helsingin kaupunki, THL, Global Dignity Girls & Boys ja Sitra. Idea PopSit-tapahtumasta sai alkunsa Sitra Labissa, jossa eri alojen toimijat kokoontuvat ratkaisemaan yhteiskunnan vaikeita haasteita.

Tapahtumassa esiintyvät myös Q-teatteri ja rap duo Cavallini & Shrty.

PopSit 

Aika: Tiistai 15.10. klo 16.30–20
Paikka: Nuorisotila Arkki, 3. krs., Liesitori 1, Vantaa

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Terhi Laine
johtaja, Vamos
p. 0400 237 775
terhi.laine@hdl.fi

Miia Leppänen
asiantuntija, Sitra Lab
p. 050 556 2783
miia.leppanen@sitra.fi

Laura Niemi
viestintäjohtaja
p. 050 373 8602
laura.niemi@hdl.fi

Kuvat

Hassan Maikal
Hassan Maikal
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Vamos palaa lähivalmennukseen – etätyössä opittiin uusia toimintatapoja1.6.2020 08:46:16 EESTTiedote

Koronakevään jälkeen Diakonissalaitoksen Vamoksen ryhmävalmennus palaa lähivalmennukseen kesäkuun alussa. Myös Vamoksen tuottama Kelan Nuotti-valmennus toteutuu parin kuukauden etäjakson jälkeen lähivalmennuksena. Tarvittaessa järjestetään myös etävalmennusta. Etätyöjaksolla otettiin haltuun myös uusi työväline, joka korvasi nuorten kanssa tehtävän lähityön kiitettävästi.

”Löysin mahdollisuuksia, joita en olisi koskaan tullut yksin ajatelleeksi” – Nuoria tuetaan läpi poikkeusaikojen Rovaniemellä22.5.2020 08:00:00 EESTTiedote

”Kun muutin paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään – ilman töitä, harrastuksia tai opiskelupaikkaa tunsin olevani hukassa, eksyksissä ja niin yksin. Koronan aiheuttama poikkeustilanne on aiheuttanut yhteiskuntaan vähän samanlaisen tilanteen kuin minulla oli muuttaessani – eristäytymistä ja epävarmuutta”, kertoo Diakonissalaitoksen Vamos Rovaniemen nuori nimimerkillä Perillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme