SeaLife Helsinki OySeaLife Helsinki Oy

SEA LIFEn syksy käynnistyy vahvasti suojeluteemalla – kutsu medialle

Jaa

SEA LIFE Helsinki edistää suojeluteemaa entisestään avatessaan uuden Suojelusaareke-osion. SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool saapuu keskiviikkona 4.10. kello 10.00 avaamaan uuden Suojelusaareke-osion ja avajaisten kunniaksi säätiö ojentaa ympäristöjärjestö WWF:lle 5000 euron lahjoituksen saimaannorpan suojelutyöhön. Lahjoituksen saapuu vastaanottamaan WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Myös media on tervetullut avajaistapahtumaan.

SEA LIFE Helsinki edistää suojeluteemaa entisestään avatessaan uuden Suojelusaareke-osion. SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool saapuu keskiviikkona 4.10. kello 10.00 avaamaan uuden Suojelusaareke-osion ja avajaisten kunniaksi säätiö ojentaa ympäristöjärjestö WWF:lle 5000 euron lahjoituksen saimaannorpan suojelutyöhön. Lahjoituksen saapuu vastaanottamaan WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Myös media on tervetullut avajaistapahtumaan.

”Vaikka toimimme globaalisti mertensuojelun edistämiseksi, on paikallisten suojeluhankkeiden tukeminen SEA LIFE Trustille ensisijaisen tärkeää. Saimaannorppa on erittäin uhanalainen ja koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen vesieläin, jonka tulevaisuuden turvaamiseksi WWF on tehnyt vaikuttavaa työtä vuosikymmenien ajan. Säätiöllemme onkin luontevaa tukea tätä toimintaa ja toivomme, että yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa”, toteaa SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool.

”Tulemme lahjoitusvaroilla hankkimaan varusteita, esimerkiksi vapaaehtoisten pelastuspukuja ja pesäpaikkojen olosuhteita tallentavia riistakameroita, joille on jatkuvasti tarvetta. Saimaannorppa on edelleen erittäin uhanalainen ja tarvitsee suojelua vielä pitkään”, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo.

SEA LIFEn uusi Suojelusaareke on suunnattu ensisijaisesti nuorille ja kouluikäisille. Se muodostuu neljästä rastista, joilla kävijä voi tutustua mertensuojelun ajankohtaisiin teemoihin. Rastit sijoittuvat näyttelyn loppupäähän, erityisesti huostaanotettuja kaloja varten varatun akvaario-osaston ympäristöön. Koululaisryhmiä varten on myös kehitetty erillinen, suojeluteemainen opintomateriaali.

”Olemme tehneet suojelutyötä aikaisemmin mm. merikilpikonnien ja vapaaehtoisen öljyntorjuntatyön parissa. Jälkimmäinen on keskuksen pysyvä suojelutoimintamalli, jota kehitetään säännöllisillä koulutuksilla. Todellisessa onnettomuustilanteessa SEA LIFEn öljyntorjuntatiimin osaaminen voisi tukea WWF:n öljyntorjuntajoukkoja esimerkiksi öljyyntyneiden eläinten pelastustoiminnassa”, toteaa SEA LIFEn intendentti Markus Dernjatin.

Lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittautuminen:
SEA LIFE Helsinki, markkinointi, 09 5658 2024, marketing@sealife.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markus Dernjatin, intendentti, SEA LIFE
040 589 0869
markus.dernjatin@sealife.fi

Jari Luukkonen, suojelujohtaja, WWF
040 585 0020
jari.luukkonen@wwf.fi

Tietoja julkaisijasta

SeaLife Helsinki Oy
SeaLife Helsinki Oy
Tivolitie
00510 HELSINKI

09 5658 200, info@sealife.fihttp://www.sealife.fi

Merimaailma SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa Euroopan-laajuista SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 
www.sealife.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SeaLife Helsinki Oy

Kippis ja pulahdus! SEA LIFE Helsinki täyttää 15 vuotta tulevana viikonloppuna - vuosiin on mahtunut niin ennustavia tursaita, temperamenttisia sähköankeriaita kuin syvästi rakastunut vuokkokalapariskunta!16.6.2017 08:02Tiedote

Sea Life Helsinki avasi ovensa yleisölle 15 vuotta sitten, 18.6.2002. Näyttelyn silloiset suurimmat päätähdet olivat viiksihait Bill ja Ben, siilikala Saara sekä paavolipposet, eli murjottajakalat. Suuri spektaakkeli koettiin jo vuonna 2007, kun supersuositut viiksihait Bill ja Ben venähtivät yli odotusten ja muuttivat Saksaan, Oberhausin Sea Lifeen, missä ne vaikuttavat vielä tänäkin päivänä.

SEA LIFEssa syntyi nelisilmäisiä vauvoja!23.2.2017 15:59Tiedote

Sea Lifen kuraattori Emilia Friman koki iloisen yllätyksen lauantai-aamuna 11.2. saapuessaan viikonlopun työvuoroon. Nelisilmä-altaassa odotti onnellisen perhetapahtuman seurauksena kolme hyvinvoivaa poikasta. Tänään poikaset ovat noin nelisenttisiä, hauskannäköisiä (lajiominaisuus!) ja lämpimässä viihtyviä veijareita, jotka lajityypilliseen tapaan ovat erittäin persoja ruualle; kalanruokahiutaleet ja pienet äyriäiset ovat niiden suurta herkkua. Ensimmäiset kuukautensa pienokaiset tulevat viettämään ”lastentarhassa”, Sea Lifen karanteenitiloissa omassa rauhassaan.

SEA LIFEn uusi elämysalue sai teemakseen värikkään Välimeren!3.2.2017 08:44Tiedote

SEA LIFEn vuoden 2017 merkittävimpiä uudistuksia on tammikuun lopussa avautunut elämysalue, jonka viiden uuden altaan parissa asiakkaat voivat sukeltaa Välimeren kalliolammikoiden ja merenlahtien monimuotoiseen maailmaan. Interaktiivinen alue on suunniteltu siten, että myös päiväkoti- ja koululaisryhmät mahtuvat käyttämään tiloja mukavasti. Asiantuntevan oppaan johdolla yleisö pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä haiden ja rauskujen munakoteloihin, meritähtiin, merimakkaroihin, merisiileihin, merivuokkoihin ja erilaisiin äyriäisiin.

Joulu saapui SEA LIFEen8.12.2016 12:57Tiedote

8.12.2016. 7.12. SEA LIFEssa koettiin jännittäviä joulusiivoushetkiä, kun kaikille tuttu hahmo saapui suorittamaan valtamerialtaan siivouksen ja koristelun. Valtameriallas pitää sisällään jopa 250 000 litraa ja on syvyydeltään 3,5 metriä. Altaan reunamilla on useita eri laseja ja altaan halki kulkee myös 8 metriä pitkä tunneli. Lasien siivousta siis riittää! Valtamerialtaan kalat seurasivat operaatiota kiinnostuneina ja varsinkin SEA LIFEn suurin kala, seeprahai Mussukka, rohkaistui tulemaan hyvinkin lähelle altaaseen laskeutunutta siivoojaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme