SeaLife Helsinki OySeaLife Helsinki Oy

SEA LIFEn syksy käynnistyy vahvasti suojeluteemalla – kutsu medialle

Jaa

SEA LIFE Helsinki edistää suojeluteemaa entisestään avatessaan uuden Suojelusaareke-osion. SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool saapuu keskiviikkona 4.10. kello 10.00 avaamaan uuden Suojelusaareke-osion ja avajaisten kunniaksi säätiö ojentaa ympäristöjärjestö WWF:lle 5000 euron lahjoituksen saimaannorpan suojelutyöhön. Lahjoituksen saapuu vastaanottamaan WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Myös media on tervetullut avajaistapahtumaan.

SEA LIFE Helsinki edistää suojeluteemaa entisestään avatessaan uuden Suojelusaareke-osion. SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool saapuu keskiviikkona 4.10. kello 10.00 avaamaan uuden Suojelusaareke-osion ja avajaisten kunniaksi säätiö ojentaa ympäristöjärjestö WWF:lle 5000 euron lahjoituksen saimaannorpan suojelutyöhön. Lahjoituksen saapuu vastaanottamaan WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Myös media on tervetullut avajaistapahtumaan.

”Vaikka toimimme globaalisti mertensuojelun edistämiseksi, on paikallisten suojeluhankkeiden tukeminen SEA LIFE Trustille ensisijaisen tärkeää. Saimaannorppa on erittäin uhanalainen ja koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen vesieläin, jonka tulevaisuuden turvaamiseksi WWF on tehnyt vaikuttavaa työtä vuosikymmenien ajan. Säätiöllemme onkin luontevaa tukea tätä toimintaa ja toivomme, että yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa”, toteaa SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool.

”Tulemme lahjoitusvaroilla hankkimaan varusteita, esimerkiksi vapaaehtoisten pelastuspukuja ja pesäpaikkojen olosuhteita tallentavia riistakameroita, joille on jatkuvasti tarvetta. Saimaannorppa on edelleen erittäin uhanalainen ja tarvitsee suojelua vielä pitkään”, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo.

SEA LIFEn uusi Suojelusaareke on suunnattu ensisijaisesti nuorille ja kouluikäisille. Se muodostuu neljästä rastista, joilla kävijä voi tutustua mertensuojelun ajankohtaisiin teemoihin. Rastit sijoittuvat näyttelyn loppupäähän, erityisesti huostaanotettuja kaloja varten varatun akvaario-osaston ympäristöön. Koululaisryhmiä varten on myös kehitetty erillinen, suojeluteemainen opintomateriaali.

”Olemme tehneet suojelutyötä aikaisemmin mm. merikilpikonnien ja vapaaehtoisen öljyntorjuntatyön parissa. Jälkimmäinen on keskuksen pysyvä suojelutoimintamalli, jota kehitetään säännöllisillä koulutuksilla. Todellisessa onnettomuustilanteessa SEA LIFEn öljyntorjuntatiimin osaaminen voisi tukea WWF:n öljyntorjuntajoukkoja esimerkiksi öljyyntyneiden eläinten pelastustoiminnassa”, toteaa SEA LIFEn intendentti Markus Dernjatin.

Lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittautuminen:
SEA LIFE Helsinki, markkinointi, 09 5658 2024, marketing@sealife.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markus Dernjatin, intendentti, SEA LIFE
040 589 0869
markus.dernjatin@sealife.fi

Jari Luukkonen, suojelujohtaja, WWF
040 585 0020
jari.luukkonen@wwf.fi

Tietoja julkaisijasta

SeaLife Helsinki Oy
SeaLife Helsinki Oy
Tivolitie
00510 HELSINKI

09 5658 2024, marketing@sealife.fihttp://www.sealife.fi

SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SeaLife Helsinki Oy

MAAILMAN ENSIMMÄINEN MAITOVALAIDEN SUOJELUKESKUS ISLANTIIN26.6.2018 11:22Tiedote

SEA LIFE TRUST -säätiö julkaisee uraauurtavan suunnitelman maailman ensimmäisen maitovalaiden suojelukeskuksen perustamisesta. Keväällä 2019 kaksi maitovalasta, Little Grey ja Little White, matkustavat lähes 10 000 kilometrin matkan Kiinasta Islantiin. Hankkeen yhteistyökumppani, valaiden ja delfiinien suojelujärjestö Whale and Dolphin Conservation (WDC), uskoo, että SEA LIFE TRUST -säätiön maitovalaiden suojelukeskus toimii esimerkkinä ja edistää vankeudessa elävien valaiden ja delfiinien vapauttamista myös jatkossa.

Kala pisti evät taskuun – SEA LIFEn eläintenhoitaja säikähti15.6.2018 11:00Uutinen

Akvaariokalojen joka-aamuinen tarkastuskierros päättyi pienimuotoiseen paniikkiin, kun eläintenhoitaja saapui pippuripallokalan akvaariolle. SEA LIFEn pippuripallokala näyttää hallitsevan varsin erikoisen taidon: se osaa laittaa ”kädet taskuun”, eli työntää kookkaat rintaevänsä kokonaisuudessaan niiden etupuolella sijaitsevista kidusaukoista sisään. Vastaavaa ilmiötä ei tunneta muilla kaloilla. Syytä tähän erikoiseen käytökseen ei tiedetä, mutta se saattaa liittyä ihon kutinaan tai evien puhdistamiseen.

Sähköankerias Raipe nielaisi taskulampun22.12.2017 14:16Tiedote

SEA LIFEn valovoimaisin tähti, sähköankerias Raipe, säikäytti keskuksen henkilökunnan pahanpäiväisesti nielaisemalla eläintenhoitajan vahingossa altaaseen pudottaman taskulampun viime keskiviikkona. Lampun putoaminen havaittiin välittömästi, mutta sähköiskuvaaran takia sitä ei saatu heti pois. Sähköä johtamattomia työvälineitä noudettaessa Raipe käytti tilaisuuden hyväkseen ja nielaisi valaisimen. Tapahtuma käynnisti ripeän pelastusoperaation, jonka lopputuloksena Raipe palasi seitsemän tuntia myöhemmin takaisin altaaseensa taskulamppua kevyempänä. Raipea lampunpoisto-operaatio ei näytä suuremmin hetkauttaneen, ainakaan ruokahalusta päätellen.

KUTSU: MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön uusi monitoimitila avautuu Paimiossa 12.12.20177.12.2017 10:05Tiedote

Merlin’s Magic Wand yhteistyössä SEA LIFE Helsingin kanssa ovat luoneet uuden liikunta- ja monitoimitilan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön käyttöön. Monitoimitila sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa Paimion parantolassa. Kiinteistön omistaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Liikunta- ja monitoimitila kulkee nimellä Meriaalto-sali.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme