SeaLife Helsinki OySeaLife Helsinki Oy

SEA LIFEn syksy käynnistyy vahvasti suojeluteemalla – kutsu medialle

Jaa

SEA LIFE Helsinki edistää suojeluteemaa entisestään avatessaan uuden Suojelusaareke-osion. SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool saapuu keskiviikkona 4.10. kello 10.00 avaamaan uuden Suojelusaareke-osion ja avajaisten kunniaksi säätiö ojentaa ympäristöjärjestö WWF:lle 5000 euron lahjoituksen saimaannorpan suojelutyöhön. Lahjoituksen saapuu vastaanottamaan WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Myös media on tervetullut avajaistapahtumaan.

SEA LIFE Helsinki edistää suojeluteemaa entisestään avatessaan uuden Suojelusaareke-osion. SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool saapuu keskiviikkona 4.10. kello 10.00 avaamaan uuden Suojelusaareke-osion ja avajaisten kunniaksi säätiö ojentaa ympäristöjärjestö WWF:lle 5000 euron lahjoituksen saimaannorpan suojelutyöhön. Lahjoituksen saapuu vastaanottamaan WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Myös media on tervetullut avajaistapahtumaan.

”Vaikka toimimme globaalisti mertensuojelun edistämiseksi, on paikallisten suojeluhankkeiden tukeminen SEA LIFE Trustille ensisijaisen tärkeää. Saimaannorppa on erittäin uhanalainen ja koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen vesieläin, jonka tulevaisuuden turvaamiseksi WWF on tehnyt vaikuttavaa työtä vuosikymmenien ajan. Säätiöllemme onkin luontevaa tukea tätä toimintaa ja toivomme, että yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa”, toteaa SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool.

”Tulemme lahjoitusvaroilla hankkimaan varusteita, esimerkiksi vapaaehtoisten pelastuspukuja ja pesäpaikkojen olosuhteita tallentavia riistakameroita, joille on jatkuvasti tarvetta. Saimaannorppa on edelleen erittäin uhanalainen ja tarvitsee suojelua vielä pitkään”, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo.

SEA LIFEn uusi Suojelusaareke on suunnattu ensisijaisesti nuorille ja kouluikäisille. Se muodostuu neljästä rastista, joilla kävijä voi tutustua mertensuojelun ajankohtaisiin teemoihin. Rastit sijoittuvat näyttelyn loppupäähän, erityisesti huostaanotettuja kaloja varten varatun akvaario-osaston ympäristöön. Koululaisryhmiä varten on myös kehitetty erillinen, suojeluteemainen opintomateriaali.

”Olemme tehneet suojelutyötä aikaisemmin mm. merikilpikonnien ja vapaaehtoisen öljyntorjuntatyön parissa. Jälkimmäinen on keskuksen pysyvä suojelutoimintamalli, jota kehitetään säännöllisillä koulutuksilla. Todellisessa onnettomuustilanteessa SEA LIFEn öljyntorjuntatiimin osaaminen voisi tukea WWF:n öljyntorjuntajoukkoja esimerkiksi öljyyntyneiden eläinten pelastustoiminnassa”, toteaa SEA LIFEn intendentti Markus Dernjatin.

Lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittautuminen:
SEA LIFE Helsinki, markkinointi, 09 5658 2024, marketing@sealife.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markus Dernjatin, intendentti, SEA LIFE
040 589 0869
markus.dernjatin@sealife.fi

Jari Luukkonen, suojelujohtaja, WWF
040 585 0020
jari.luukkonen@wwf.fi

Tietoja julkaisijasta

SeaLife Helsinki Oy
SeaLife Helsinki Oy
Tivolitie
00510 HELSINKI

09 5658 2024, marketing@sealife.fihttp://www.sealife.fi

SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SeaLife Helsinki Oy

PANDAKILLI – MONIN VERROIN PANDAAKIN UHANALAISEMPI!7.9.2018 08:47Tiedote

Pandakilli, pieni hammaskilleihin lukeutuva kalalaji, on osa SEA LIFE Helsingin uutta suojeluhanketta, jossa halutaan nostaa esille erityisesti makean veden ekosysteemien ja kalalajiston hälyttävää uhanalaisuutta. SEA LIFEen saapuneet pandakillit ovat syntyneet Wienin Haus des Meeres -akvaariossa, jonka kanssa SEA LIFE jatkaa yhteistyötä tämän uhanalaisen lajin säilymisen turvaamiseksi. Nykyään pandakillien ainoa tunnettu populaatio elää pienessä rikkipitoisessa Baño de San Ignacio -nimisessä lähteessä Nuevo Leónin osavaltiossa Meksikossa.

Kutsu: pandakillien julkistamistilaisuus SEA LIFEssa keskiviikkona 29.8.2018 kello 9.30 alkaen22.8.2018 13:30Kutsu

SEA LIFE Helsinki esittelee pandakillit 29.8. järjestettävässä julkistamistilaisuudessa. Kyseinen laji on akvaariokeskuksen uuden suojeluhankkeen kohteena. Tilaisuuden aikana kuullaan lisää myös makean veden lajien uhanalaisuudesta ja tärkeästä suojelutyöstä. Oman tervehdyksensä tilaisuuteen tuo myös Meksikon Suomen suurlähettiläs, herra Ernesto Céspedes. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 24.8. mennessä.

MAAILMAN ENSIMMÄINEN MAITOVALAIDEN SUOJELUKESKUS ISLANTIIN26.6.2018 11:22Tiedote

SEA LIFE TRUST -säätiö julkaisee uraauurtavan suunnitelman maailman ensimmäisen maitovalaiden suojelukeskuksen perustamisesta. Keväällä 2019 kaksi maitovalasta, Little Grey ja Little White, matkustavat lähes 10 000 kilometrin matkan Kiinasta Islantiin. Hankkeen yhteistyökumppani, valaiden ja delfiinien suojelujärjestö Whale and Dolphin Conservation (WDC), uskoo, että SEA LIFE TRUST -säätiön maitovalaiden suojelukeskus toimii esimerkkinä ja edistää vankeudessa elävien valaiden ja delfiinien vapauttamista myös jatkossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme