HUS

Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskuksille on kasvava tarve

Jaa

Suomen ensimmäinen seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö Helsingin Naistenklinikalla täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Viiden vuoden aikana keskuksia on avattu yhteensä 15.

HUSin Seri-tukikeskus avattiin Helsingin Naistenklinikalle 29.5.2017. Näiden vuosien aikana tukikeskuksessa on hoidettu noin 2000 seksuaaliväkivallan uhria.

Seri-tukikeskus on ollut ensimmäinen julkinen taho, joka tarjoaa kokonaisvaltaista apua ja tukea seksuaaliväkivallan uhreille.

Helsingin Naistenklinikalla toimiva Seri-tukikeskus on ollut pilottiyksikkö, jonka mallin mukaan on kuluneen viiden vuoden aikana perustettu 14 muutakin Seri-tukikeskusta eri puolille Suomea.

Seri-tukikeskuksen osastonlääkäri Riina Korjamon mukaan tavoitteena on, että Suomessa on vuoden 2023 loppuun mennessä hieman yli 20 tukikeskusta.

“Tavoite näyttää myös toteutuvan”, Korjamo kertoo.

Seri-tukikeskus on seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö, johon voivat hakeutua yli 16-vuotiaat itse, omaisten kanssa tai viranomaisten ohjaamana kuukauden sisällä tapahtuneesta. Avun piiriin voi hakeutua riippumatta siitä, onko ilmoittanut kohtaamastaan väkivallasta poliisille. Palvelut ovat maksuttomia.

Jos seksuaaliväkivaltatapahtumasta on aikaa yli kuukausi, apua voi hakea esimerkiksi oman alueen terveyskeskuksesta, perheneuvolasta, kunnan seksuaalineuvojalta tai eri järjestöjen kautta. Alle 16-vuotiaat nuoret hoidetaan Uudessa lastensairaalassa.

Juhlaseminaari 24.5.

Seri-tukikeskus järjestää juhlavuoden kunniaksi 5-vuotisjuhlaseminaarin, jonne ovat tervetulleita väkivaltatyön ammattilaiset sekä median edustajat. Seminaari järjestetään tiistaina 24.5.2022 klo 8.30–11.30 Teams-etäyhteydellä. Tässä osallistumislinkki, josta pääset seuraamaan tapahtumaa. Etäseminaariin ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Mahdolliset median haastattelut ovat mahdollisia seminaarin jälkeen. Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: suvi.parnanen@hus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonlääkäri, LT, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Riina Korjamo
riina.korjamo@hus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme