Attendo

Selvitämme ja korjaamme Attendo Telkänsiiven puutteet johtamisessa ja työkulttuurissa

Jaa

Aluehallintovirasto on tiedottanut tänään ongelmista yhdessä hoivakodeistamme Jyväskylässä Attendo Telkänsiivessä. Selvitämme ja analysoimme tarkasti, mikä meni pieleen muutosmatkastamme huolimatta, toteaa toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

– Pettymys ja turhautuminen olivat ensimmäiset tunteeni, kun tulin tietoiseksi Attendon Telkänsiiven laatu- ja johtamisongelmista. Emme hyväksy yhtään epäkohtaa toiminnassamme. Hoivakriisin seurauksena aloitettu muutosmatkamme on edennyt suurimassa osassa Attendo-koteja hyvin. Telkänsiiven tapahtumat osoittavat kuitenkin, että matka ei ole edennyt kaikissa hoivakodeissa odotetussa tahdissa. Virheitä on tapahtunut, ja niitä on alettu korjata, myös Jyväskylässä, Virpi Holmqvist sanoo.

Telkänsiivessä on ollut puutteita johtamisessa ja työkulttuurissa. Työnjaossa ja vastuissa on ollut epäselvyyttä, ja avainhenkilöissä on ollut vaihtuvuutta. Lisäksi korona on aiheuttanut työntekijöiden sairauslomien ja asukkaiden tartuntojen vuoksi omat ongelmansa.

– Koska Telkänsiivessä on ollut paljon korjattavaa, aluejohtajamme Tiina Talonen on itse työskennellyt helmikuun lopulta alkaen paikan päällä. Moni aluehallintoviraston tänään tiedottama asia on siis jo laitettu kuntoon. Telkänsiivessä on paljon hyviä työntekijöitä, jotka haluavat laittaa asiat kuntoon. Minä uskon heidän sitoutumiseensa, välittämiseensä ja osaamiseensa. He tarvitsevat nyt kaiken tukemme, että asiat saadaan kuntoon mahdollisimman pian, Holmqvist sanoo.

Attendo teki helmikuussa Telkänsiivessä sisäiset auditoinnit lääkelupien ja muun toiminnan osalta. Kevään aikana on tarkennettu kirjauskäytäntöjä, tehtävänkuvia ja työvuorosuunnittelua. Telkänsiipeen on rekrytoitu sosionomi ja kaksi fysioterapeuttia sekä uusi johtaja, joka aloittaa toukokuussa. Hoivakodissa on nyt myös kaksi tiiminvetäjää, jotka ovat valmiita ottamaan vastuuta myös hoivakodin johtajan tehtävistä tämän poissa ollessa. Hoivakodin tiloja muutetaan viihtyisämmiksi ja kodinomaisemmiksi.

– Yksi Attendon muutosmatkan ydinasioista on sadan prosentin vastuu asioista, joista tulee tietoiseksi. Attendo Telkänsiiven tapahtumat osoittavat, mitä voi tapahtua, kun näin ei toimita. Tämä on myös itsetutkiskelun paikka, Holmqvist sanoo.

Lisätiedot ja mahdolliset haastattelupyynnöt toimitusjohtaja Virpi Holmqvistille ystävällisesti Attendon viestinnän kautta viestinta (at) attendo.fi tai toissijaisesti puhelimitse 044 407 2011.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Uudenmaan Seniorikotien hoivakodit muuttuvat Attendo-kodeiksi13.5.2022 11:45:27 EEST | Tiedote

Hoivatyön perusarkeen muutoksella on hyvin vähän vaikutuksia. Uudenmaan Seniorikodit on tuottanut hoivapalveluja ikääntyneille yhdessätoista hoivakodissa osana Attendoa nyt runsaan vuoden ajan. Molempien yhtiöiden työntekijöillä on vankka kokemus ikäihmisten hoivasta ja vahva tahtotila kehittää sitä entistä paremmaksi. Syyskuusta 2022 lähtien Uudenmaan Seniorikotien hoivakodit jatkavat toimintaansa Attendo-koteina.

Henkilöstöpalvelu Silkkitie on nyt osa Attendoa4.4.2022 14:05:20 EEST | Tiedote

Vakava osaajapula kuormittaa työyhteisöjä laajalti hoiva-alan työpaikoilla Suomessa. Henkilöstöpulaan on olemassa useita ratkaisuja, joista yksi on kansainvälisen rekrytoinnin sujuvoittaminen ja lisääminen. Attendo on 1.4.2022 solminut yrityskaupan, jonka myötä arvostettuja ja pidettyjä työkavereita Filippiineiltä myös Attendolle rekrytoinut ja kouluttanut Henkilöstöpalvelu Silkkitie Oy on nyt Attendon tytäryhtiö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme