Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa

Jaa

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

– Kaupungit ovat kohtaamispaikkoja ja korona-aikana tarvitaan uusia turvallisia tiloja, missä tavata. Senaatintorin terassikokeilu ei palvele ainoastaan sinne sijoittuvia yrityksiä ja helsinkiläisiä, vaan toimii toivottavasti piristysruiskeena koko kaupungin keskustalle, yrittäjille, kotimaanmatkailulle ja myös pikkuhiljaa vapautuvalle kansainväliselle matkailulle, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Senaatintorin kesäterassin muodostavat 16 helsinkiläistä laaturavintolaa, jotka tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä paikallisille ja kaupungissa vieraileville. Kattaukseen kuuluu virkistäviä aamiaisia, kesäisiä lounaita, pizzaa, silakkaa, tapaksia, fine diningia, premiumhodareita, cocktaileja ja paikallisia pienpanimo-oluita.  

Turvallisuus ja alueen kulttuurihistoriallinen arvo ovat olleet terassialueen suunnittelun keskiössä. Senaatintorin kesän tilallinen konsepti, urbaani siirtolapuutarha, on suunnittelija Linda Bergrothin käsialaa. Käytännön pohja suunnittelutyöhön piirtyi esiin Senaatintorin kiveyksen ruudukosta, ns. gridistä. Siirtolapuutarha-ideaan johdattivat myös Tuomaan Markkinoilta tutut mökit, joita on hyödynnetty tässäkin.

– Viime viikolla torille saapui 78 000 litraa multaa ja yli 3000 kasvia. Siirtolapuutarhan istutushommat tehtiin todella helteisissä tunnelmissa. Mutta ihanalta näyttää, iloitsee Senaatintorin kesän käytännön organisoinnista vastaavan Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Palstoja rajaamassa on noin 200 viljelylaatikkoa, joihin on istutettu erilaisia kukkia ja hyötykasveja. Kohopenkit muodostavat alueelle selkeät kulkuväylät ja ne ohjaavat turvallista asiakaskiertoa. Istutusten avulla pöytäryhmät saadaan rajattua turvavälein, viihtyisyyttä unohtamatta.

Yksi tärkeä tunnelmanluoja terassilla on tietysti ohjelma. Terassilla tulee kesän mittaan esiintymään yllätyksellinen joukko helsinkiläisiä dj:tä johdatellen terassikansaa moninaisiin musiikillisiin maailmoihin. Musiikkitarjontaa täydentävät tunnelmalliset kevytlive-esitykset sekä pienet taide- ja puheohjelmamakupalat. Ohjelmaa on rakennettu perheen pienimmätkin huomioiden.

– Senaatintorin terassiohjelma on kepeä kuin vieno kesätuuli ja samalla mielenkiintoinen tuulahdus kaupungin moninaisuutta – aivan kuin Helsingin yö pienoiskoossa, kuvailee Helsingin kaupungin tuore yöluotsi Salla Vallius, joka vetää Senaatintorin kesän ohjelmatyöryhmää.


Senaatintorin kesä:
Avoinna joka päivä 1.7.-30.8. klo 9-23 (anniskelu päättyy klo 22)
16 ravintola-alan toimijaa
4 pop up -paikkaa
480 asiakaspaikkaa
16 vessaa
12 käsienpesupistettä
#senaatintorinkesä

Senaatintorilla mukana olevat ravintolat:
Bites Burgers
Bricco Wine Bar
Bryggeri Helsinki
Bakery-Eatery Levain
Ravintola Loop
Muru & Pastis
Paisano
Bar Runar
Ravintola Sea Horse
Skiffer x Seksico Tacos
Sofia Helsinki
Ravintola Sunn
Dogs & Bubbles by Valkoinen Sali
Pizzeria Via Tribunali & SALAKAPAKKA by Son of a Punch
W30
Yes Yes Yes

Senaatintorin kesän turvallisuus:
- Koko terassialueen suunnittelu perustuu valtakunnallisiin koronalinjauksiin
- Alueen tilankäytössä on tarkkaan mietitty turvavälit, asiakaspaikkojen määrä, kulkusuunnat, pöytien ja myyntipisteiden asettelu jne.
- Alueella on selkeät opasteet, joissa on turvallisuusohjeita, kulkusuunnat jne.
- Alueella on käsienpesupisteitä (juokseva vesi)
- Alueella on riittävä määrä vessoja, joissa hygienia on erityisesti huomioitu (siivous, kulkusuunnat, käsienpesumahdollisuus)
- Alueella on tehostettu valvonta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Torikorttelit, kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer, puh. 0408283140
Helsingin kaupunginkanslia, viestintäpäällikkö Jukka Jänönen, puh. 0400127147

Kuvapyynnöt:
Torikorttelit, viestintäpäällikkö Salla Salo, salla.salo@torikorttelit.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi periaatepäätöksen sote- ja maakuntalausunnosta23.9.2020 23:43:27 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9. kokouksessa periaatepäätöksen lausunnoksi sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti ja käsiteltiin muun muassa Tennispalatsin tontin vuokrausperiaatteiden muutoksia.

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme