Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Seniorikeskusten ja palvelutalojen asukkaita voi tavata ulkona

Jaa

Keskiviikosta 20. toukokuuta alkaen omaiset voivat tavata seniorikeskuksissa ja palvelutaloissa asuvia läheisiään ulkona. Tapaamisista on sovittava erikseen omaisen hoitopaikan kanssa. Tapaamisen kesto on 15–30 minuuttia.

Omaisille annetaan vierailun ajaksi kirurginen suu-nenäsuojus. Hoitajat opastavat omaisia suojuksen käytössä. Lisäksi omaisia muistutetaan pitämään hyvää huolta käsihygieniasta ja siitä, että tapaamiseen voi tulla vain terveenä.

Hoitajat saattavat asukkaan pihalle ja noutavat hänet takaisin sisälle tapaamisen jälkeen. Asukas voi tavata vierailijoita kerran päivässä, yksi vierailija kerrallaan.

Tapaamiset ovat toistaiseksi mahdollisia vain ulkona. Omaisia ohjeistetaan huolehtimaan myös riittävistä turvaväleistä. Esimerkiksi halaamista tulee edelleen välttää.

– Koska koronavirukseen sairastuneita on eniten Helsingissä, puramme rajoituksia asteittain ja hallitusti. Keskustelemme tilanteesta jatkuvasti infektiolääkäreidemme kanssa ja seuraamme sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistusta, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kertoo.

Jos asukas ei pysty ulkoilemaan, tapaamisia on mahdollista järjestää edelleen esimerkiksi lasiseinän takaa. Myös videopuhelut ovat mahdollisia.

Lisätietoja
Maarit Rautio, palvelualueen johtaja
p. 09 310 42192

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme