Kansallinen senioriliitto ry

Senioriliiton toiminnanjohtaja Matti Niiranen vaatii: Kaikkia hoivakoteja on valvottava, erityisesti yllätyskäynneillä

Jaa

On järkyttävää ja huolestuttavaa, että kunnat eivät valvo omistamiaan senioreiden hoivakoteja.

Kuntien ei pidä luottaa pelkästään hoivakotiensa omavalvontaan.  Kuntien omia hoivayksiköitä ja yksityisiä hoivakoteja on ehdottomasti valvottava samoilla periaatteilla ja tarkastuskäyntejä on tehtävä molemmissa määrällisesti yhtä usein.

Hoivakoteihin on tehtävä yllätyskäyntejä, jotta saatu kuva on todellinen. Kun valvontakäynti voi tulla milloin tahansa, se kannustaa palvelun parantamiseen sekä hoidon ja hoivan kehittämiseen.

Ikääntyneitä tulee arvostaa, kohdella kunnioittavasti ja heille on annettava aina parasta mahdollista hoitoa.

Ylen selvitys on paljastanut, että yli puolet maamme kunnista ei ole vuoden 2015 jälkeen tehnyt ainoatakaan virallista tarkastuskäyntiä omiin hoivayksiköihinsä.

Kunnat luottavat siihen, että yksiköt valvovat itse itseään. Omavalvonnalla tarkoitetaan muun muassa sitä, että henkilökunta pitää huolta toimintansa laadusta.  Tässä on monia ongelmakohtia. Esimerkiksi pelko työpaikan menettämisestä voi estää hoitajia puuttumasta työpaikkansa epäkohtiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Niiranen, toiminnanjohtaja, puhelin 040 501 9192

Linkit

Tietoja julkaisijasta

 

Kansallinen senioriliitto edistää ikääntyvien ja eläkeläisten sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä valvoo heidän oikeuksiaan liiton arvoja noudattaen. Liitto on puolueisiin kuulumaton.

Liitossa on 15 piirijärjestöä ja 165 paikallista senioriyhdistystä, jotka järjestävät monipuolista toimintaa kaikkialla Suomessa.Jäseniä on jo 26 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen senioriliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme