Kansallinen senioriliitto ry

Senioriliitto esittää alueellisten palvelupisteiden perustamista vastaamaan ikäihmisten tiedon tarpeeseen

Jaa

Kansallinen senioriliitto esittää aluevaalitavoitteissaan, että hyvinvointialueille luotaisiin palvelupiste, josta ikääntynyt saa tietoa, tukea ja ohjausta tarvitsemissaan asioissa. Lisäksi alueet vastaisivat siitä, että jokaisessa hyvinvointialueen kunnassa on ikääntyneiden tukihenkilö, joka toimii yhteistyössä palvelupisteen kanssa.

Seniorit tiedon äärellä
Seniorit tiedon äärellä

Näin saataisiin luotua verkosto, joka toimii koko hyvinvointialueella ikäihmisten tukena ja turvana, sanoo Kansallisen senioriliiton puheenjohtaja Anneli Taina. Muistutamme myös järjestöjen roolista tiedon jakajina ja esitämme, että alueille nimetään järjestökoordinaattori, joka vastaa järjestöjen kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Ikääntyneiden tiedon tarve etuuksista ja palveluista sekä sote-uudistuksesta on suuri aluevaalien kynnyksellä. Tämä selviää Kansallisen senioriliiton Innolinkillä elokuussa 2021 teettämästä tutkimuksesta.

On varmistettava, että ikääntynyt saa tietoa hänelle kuuluvista palveluista ja etuuksista. Tietämättömyys lisää turvattomuuden tunnetta, korostaa pj. Taina.

Sote-uudistus luo uudenlaisen rakenteen ikääntyneitä koskevalle vaikuttamis- ja edunvalvontatyölle, kun kullekin hyvinvointialueelle luodaan alueellinen vanhusneuvosto. 

Alueellisten vanhusneuvostojen perustaminen ei saa jäädä muodollisuudeksi vaan niiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet esim. aluevaltuustojen työhön on varmistettava, toteaa senioriliiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka.  

Lisäksi yhteistyö kunnallisten vanhusneuvostojen kanssa tulisi olla saumatonta ikäihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi, sanoo Kuikka.

Senioriliiton mielestä eläkeläisjärjestöjen keskinäisen yhteistyön tulee olla entistäkin tiiviimpää niin kunta- kuin aluetasolla. Sote-uudistuksen haasteet ovat yhteiset ja koskettavat kaikkia ikääntyneitä.

Olemme historiallisesti merkittävän palvelu-uudistuksen äärellä.  Ikääntynyt väestö ei saa jäädä uudistuksen jalkoihin. Sosiaali- ja terveyspalvelut on järjestettävä koko hyvinvointialueella niin, että ne ovat kaikkien saatavilla eivätkä palveluketjut katkea, toteaa puheenjohtaja Taina.

Kansallisen senioriliiton aluevaalitavoitteet löytyvät osoitteesta www.senioriliitto.fi/aluevaalit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Seniorit tiedon äärellä
Seniorit tiedon äärellä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen senioriliitto ry
Kansallinen senioriliitto ry
Kansakoulukatu 5 A 6
00100 HELSINKI

050 564 2656https://www.senioriliitto.fi
Kansallinen senioriliitto edistää ikääntyvien ja eläkeläisten sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä valvoo heidän oikeuksiaan liiton arvoja noudattaen. Liitto on puolueisiin kuulumaton.

Liitossa on 14 piirijärjestöä ja 158 paikallista senioriyhdistystä, jotka järjestävät monipuolista toimintaa kaikkialla Suomessa. Jäseniä on jo 25 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen senioriliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme