Metsäteollisuus ry

Seppo Parvi jatkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana

Jaa

Stora Enson talousjohtaja ja Suomen maajohtaja Seppo Parvi on valittu jatkamaan Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana. Puheessaan yhdistyksen syyskokoukselle Parvi korosti uusiutuvan puun olennaista osaa eurooppalaisessa materiaali- ja energiaomavaraisuudessa, tärkeänä osana Euroopan menestystä ja turvallisuutta. Kokouksen vieraana puhunut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo alleviivasi puheessaan teollisuuden vakaan ja ennustettavan toimintaympäristön merkitystä.

Seppo Parvi jatkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana.
Seppo Parvi jatkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana.

Metsäteollisuus ry:n syyskokous valitsi Seppo Parvin jatkamaan uudelle kaudelle yhdistyksen puheenjohtajana. Parvi on Stora Enson talousjohtaja, varatoimitusjohtaja ja Suomen maajohtaja.

Puheessaan syyskokoukselle Parvi otti kantaa metsäteollisuuden rooliin Euroopan unionissa.

- Jotta Euroopan unioni tukee omavaraisuuttaan ja saavuttaa ilmastotavoitteensa, Suomen tulee toimia aktiivisesti siirrettäessä unionin fokus fossiilisista raaka-aineista ja niihin perustuvista materiaaleista uusiutuviin, Parvi sanoi.

Puheenjohtaja painotti myös suomalaisen EU-vaikuttamisen merkityksellisyyttä.

- EU:n tulee nykyistä paremmin tunnistaa ja tunnustaa puunjalostustuotteiden ja niiden valmistuksen mahdollistavan kestävän metsätalouden tarjoamat laajat ilmasto- ja taloushyödyt, Parvi totesi.

Yhdistyksen syyskokouksen vieraana puhui kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Hän korosti puheessaan teollisuuden vakaan ja ennustettavan toimintaympäristön merkitystä.

- Metsäteollisuus on erittäin tärkeässä roolissa luotaessa perustaa suomalaiselle hyvinvoinnille. Globaalin kilpailukykymme turvaamiseksi on pyrittävä siihen, että päätöksentekijät pitävät huolta toiminta- ja investointiympäristön houkuttelevuudesta ja siten kotimaisen teollisuuden menestymisen edellytyksistä, Orpo totesi.

Syyskokous päätti myös, että vuonna 2023 Metsäteollisuus ry:n hallituksessa on 25 jäsentä. Uusina jäseninä hallitukseen nousevat EVP, Packaging materials, divisioonan johtaja Hannu Kasurinen, Stora Enso Oyj, talous- ja rahoitusjohtaja, UPM Energy liiketoiminta-alueen johtaja Tapio Korpeinen, UPM-Kymmene Oyj, sekä toimitusjohtaja Ilkka Saarinen, Tervakoski Oy.

----

Hallituksen kokoonpano vuonna 2023 (uudet jäsenet lihavoituna)

Toimitusjohtaja Sampo Antti, Pankaboard Oyj                                       

Toimitusjohtaja Juha Halminen, Corex Finland Oy

Sidosryhmäjohtaja Pirkko Harrela, UPM-Kymmene Oyj

Pääjohtaja Ilkka Hämälä, Metsä Group

Toimitusjohtaja Esa Kaikkonen, Metsä Tissue Oyj

EVP, Packaging materials, divisioonan johtaja Hannu Kasurinen, Stora Enso Oyj

Toimitusjohtaja Ville Kopra, Versowood Oy

Talous- ja rahoitusjohtaja, UPM Energy liiketoiminta-alueen, johtaja Tapio Korpeinen, UPM-Kymmene Oyj

Toimitusjohtaja Juha Koukka, Mondi Powerflute Oy

Toimitusjohtaja Juha Kuusisto, Veljet Kuusisto Oy

Tuotantojohtaja Juha-Pekka Kaivola, Jujo Thermal Oy

Toimitusjohtaja Henrik Nieminen, Tornator Oyj

Toimitusjohtaja Tuomo Pappila, BillerudKorsnäs Finland Oy

Talousjohtaja, varatoimitusjohtaja ja maajohtaja Seppo Parvi, Stora Enso Oyj

Toimitusjohtaja Kasperi Pitkäkangas, Haapajärven Ha-Sa Oy

Toimitusjohtaja Tommi Ruha, Kuhmo Oy

Toimitusjohtaja Ilkka Saarinen, Tervakoski Oy

Toimitusjohtaja Jarmo Sara, Oy Essity Finland Ab

Director Kirkniemi Mill Martti Savelainen, Sappi Finland Operations Oy              

Toimitusjohtaja Päivi Suutari, MM Kotkamills Oy

Toimitusjohtaja Vesa Tempakka, Neova Oy

Toimitusjohtaja Arto Tiitinen, Puusepänteollisuus ry                      

Toimitusjohtaja Ari Viinikkala, DS Smith, Packaging Division, Finland

Toimitusjohtaja Petteri Virranniemi, Pölkky Oy

Toimitusjohtaja Sakari Wallin, Suomen Kuitulevy

- - - -

Lisätietoja:

Paula Lehtomäki, toimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. (09) 132 6600

Suomi on maailman suurimpia sellun, paperin ja kartongin tuottajia sekä Euroopan kärkeä sahatavaran tuottajana. Metsäteollisuuden laaja kotimainen arvoketju työllistää noin 74 000 suomalaista ja vastaa noin viidenneksestä maamme tavaraviennistä. Suomalainen metsäteollisuus tunnetaan myös metsävaroja kasvattavasta osaamisestaan sekä uutta luovista innovaatioistaan. Metsäteollisuus ry toimii 72 metsäteollisuusyrityksen elinkeino- ja työelämäpoliittisena edunvalvojana.

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber. The forest industry directly and indirectly employs approximately 74,000 people. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society. Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Kuvat

Seppo Parvi jatkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana.
Seppo Parvi jatkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuus jatkaa pitkäjänteistä vastuullisuustyötään: vastuullisuussitoumusten väliraportti kuvaa myönteistä kehitystä23.11.2022 08:58:29 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden vastuullisuussitoumusten toinen väliraportti kertoo omaehtoisten vastuullisuussitoumusten ohjaavan koko alaa entistä vastuullisempaan suuntaan. Raportin tulokset kuvaavat myönteistä kehitystä kohti asetettuja kunnianhimoisia tavoitteita: Sertifiointiaste nousee, lahopuuta, järeitä puita ja lehtipuustoa on metsissä aiempaa enemmän, vesistökuormitus vähenee ja uusiutuvan energian osuus metsäteollisuuden energiantuotannossa lähenee 90 prosentin tavoitetta.

Metsäteollisuus kehittää paahderinteiden hoitoa9.11.2022 12:00:00 EET | Tiedote

Metsäteollisuus ry:n uusi toimintaohjelma auttaa parantamaan talousmetsien paahde-elinympäristöjen sekä niistä riippuvaisten uhanalaisten ja silmälläpidettävien lajien tilaa. Ohjelmalla halutaan tuoda esiin paahderinteiden merkitystä luonnon monimuotoisuudelle sekä lisätä metsätoimijoiden osaamista niiden tunnistamisessa ja hoidossa. Yhteistyökumppaneina toimivat Tapio Palvelut Oy ja Hämeen ammattikorkeakoulu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme