Suomen kansallismuseo

Seurasaaren ulkomuseo avautuu 15.6. – Suositun ulkoilusaaren museossa esillä Suomen rakennus- ja asumiskulttuuria 1600-luvulta 1900-luvulle

Jaa

Perheet pääsevät seikkailuopastuksella tonttujen jäljille, ja museo on avoinna myös juhannuksena. Virkistys- tai lomapäivää on turvallista viettää ulkomuseossa.

Karunan kirkko on 1685 valmistunut puukirkko.
Karunan kirkko on 1685 valmistunut puukirkko.

Seurasaaren ulkomuseo kattaa kolmanneksen kansanpuistoksi 1880-luvulla perustetun Seurasaaren pinta-alasta. Museoalueen 88 rakennusta on tuotu Helsinkiin eri puolilta Suomea, ja ne edustavat suomalaista rakennus- ja asumiskulttuuria 1600-luvulta 1900-luvulle. Suomen kansallismuseon museoperheeseen kuuluva kestävän matkulkomuseo juhli viime vuonna 110-vuotisjuhlavuottaan. Kaunis ulkoilusaari houkuttelee kaikenikäisiä nauttimaan miljööstä ja luonnonrauhasta – myös juhannuksena.

Seurasaaren ulkomuseon rakennuksista huolehditaan ja niitä restauroidaan ympärivuotisesti Museoviraston ammattilaisten toimesta. Eri kohteissa on talven aikana tehty saavutettavuutta parantavia restaurointi- ja korjaustoimenpiteitä. Antin talon ja sen pihapiirin konservointi- ja restaurointityö jatkuu vuoteen 2022–23. Ruoveden kirkkovenetalas korjataan tänä kesänä.

Vastuullisen ja kestävän matkailun näkökulmista kehitettävässä museokohteessa opastuksia pidetään tavalliseen tapaan päivittäin, mutta ryhmäkokoa on pienennetty 30:sta 15 henkeen. Opastukset tapahtuvat pääosin ulkotiloissa; sisällä rakennuksissa sisäänpääsyä rajoitetaan tarvittaessa. Opastuksia järjestetään myös tilauksesta. Museon kahvila Antin Kaffeliiteri on avoinna museon aukioloaikoina.

Seikkailua lapsille, kummituksia ja musiikkia aikuisille

Heinäkuussa lapsiperheiden toiminnallisella seikkailukierroksella selvitetään kummallisesti käyttäytyvän tontun arvoitus. Kierros sopii 3–10-vuotiaille lapsille huoltajineen ja se sisältyy pääsylipun hintaan. Seikkailukierroksia järjestetään 2.7.–2.8. torstaista sunnuntaihin klo 11.30. Museobingo syventää lapsenmielisen museokokemusta. Bingolappuja on jaossa lipunmyynnissä juhannuksesta alkaen.

Ulkomuseon tunnetuimpiin kuuluvassa rakennuksessa, Karunan kirkossa, järjestetään kesäillan konsertteja keskiviikkoisin 8.7.–5.8. Ohjelmasta vastaa Helsingin seurakuntayhtymä.

Seurasaaren ulkomuseon kummituskierroksia järjestetään syys-lokakuussa. Ilmoittautuminen aiempina vuosina loppuunmyydyille kierroksille avautuu elokuussa Suomen kansallismuseon verkkosivuilla.

Lisätiedot
intendentti Mikko Teräsvirta, mikko.terasvirta@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6374

SEURASAAREN ULKOMUSEO
Seurasaari, 00250 Helsinki
Avoinna 15.6.–31.8. ma–su klo 11–17, 1.–15.9. ma–pe klo 9–15, la ja su klo 11–17
HUOM! Avoinna myös juhannuksena!
www.kansallismuseo.fi/fi/seurasaarenulkomuseo

Avainsanat

Kuvat

Karunan kirkko on 1685 valmistunut puukirkko.
Karunan kirkko on 1685 valmistunut puukirkko.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen kansallismuseo on valtakunnallinen kulttuurihistorian museo, joka ylläpitää ja kehittää kulttuurihistorian kokoelmiaan, edistää kulttuuriperinnön tutkimusta ja käyttöä, sekä tarjoaa näyttely- ja yleisöpalveluja museokohteissaan ympäri maan: Kansallismuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Suomen merimuseo, Langinkoski, Hvitträsk, Louhisaari, Vankila, Hämeen linna ja Olavinlinna. Yhteiskunnallisena keskustelijana ja alan kansainvälisenä vaikuttajana toimiva Suomen kansallismuseo on osa opetus- ja kulttuuriministeriön alaista Museovirastoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kansallismuseo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme